PDA

View Full Version : Spektrum Receiver Question


Phoebe
09-16-2009, 04:00 PM
Based on some stuff I'm seeing lately it looks like Spektrum might be obsoleting the AR6100 and replacing it with the AR6100e, which is the end-connecting config.

Has anyone used the AR6100e in the Blade? How/where did you mount it?

Phoebe
09-17-2009, 02:07 PM
So you guys must be using the AR6100?

n6nev
09-17-2009, 02:40 PM
Yes, I use the 6100/pro 2 and a dx7 and am very pleased,

helimonger
09-21-2009, 07:28 PM
Which Blade are you referring to? B400, cp? On my 400 it is mounted in the rear with double sided tape and a zip tie. On my cp it is double sided taped to the mixer. I have had great success with that receiver on the cp. And yes the DX-7 rules. Just being able to set up your bird to your own preferences is a godsend.

Phoebe
09-22-2009, 07:12 AM
I'm referring to the CP family. The end-pin config of the AR6100e doesn't seem terribly compatible. I'm hoping that when I make the plunge the AR6100 is still available.

helimonger
09-22-2009, 04:47 PM
I use the AR6110e on all three of my cp's. No problem. But to make pin access the easiest I did mount it a little forward. It seems to work fine for me. Here are some pictures to better explain.
Best of luck

Phoebe
09-23-2009, 10:29 AM
Helimonger,

A picture's worth a thousand words.

Thanks!

helimonger
09-23-2009, 10:32 PM
Anytime:thumbup: