PDA

View Full Version : Walkera CB100 Review with pictures and video


CX2Pilot
09-25-2009, 07:10 PM
Please click the link below to see the review with pictures and video.
It's better to do this than post all this here and makes it easier for
me so I don't have to update on many web sites all the time.
Feel free to post questions here. I will check this post often.

Thanks.

Here is a direct link to it.

http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=13209275&postcount=180

This is in:
Micro Helis Section
Walkera CB100 In Our Hot Little Hands!!!
Page 12, post #180

Tom

Steve Joblin
09-25-2009, 08:03 PM
Damn it! I just got a 4G6... now how am I suposed to explain yet another package coming in the mail? My wife it gonna throw me out on my butt!

CX2Pilot
09-25-2009, 10:14 PM
LOL! How about you won it...Christmas gift from someone...Helicopter to review... :thumbup:
I'm looking to get the 4G6 also. Everyone really likes them and they’re getting
good reviews all over the web.
Walkera put out some nice helicopters this year!

Tom

Steve Joblin
09-26-2009, 07:11 AM
You will love the 4G6.... you hit the nail on the head... Walkera had some bad first steps in the past, but the got it perfect the first time with the 4G6... I can't imagine any real improvements (though I would imagine a CNC tail for bling).

CX2Pilot
09-28-2009, 06:38 AM
Just added two videos.

Tom

Rusty63
09-28-2009, 10:41 AM
Hi Tom , Where is videos . I did find but only after going through lots rcgroup links .:arggg:..Could you post them direct on post .Nice Flying btw .. cya http://www.helifreak.com/images/icons/icon7.gif

CX2Pilot
09-28-2009, 12:54 PM
Hi, thanks. I updated the link. It will directly open the post. Let me know if you
still have a problem.

http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=13209275&postcount=180

Tom

shaggybirdman
12-29-2009, 09:08 PM
stupid rx. i got a RX2605A for my cb100 so i can use my 2801 pro tx to it's full extent, but the tail won't arm. heres what i did:

Radio:


Swash: 1servo

Thrcurv: Norm - Linear (default)

PITCURV: Linear (default)

Gyrhld: Gryo - 85% - Try this to start out with. It will be INH at default. Switch it to GYRO/AUX2

REVERS: all are normal with the RX2605A in 2801 stick mode.

STICK: MODE2 if you want throttle on the left stick

Your throttle trim MUST be all the way down or the tail motor esc will not arm.


Reciever:

AILE to left/right servo

ELEV to up/down servo

PIT not used

RUDD not used

TAIL MOT SIG to tail ESC

MAIN MOT SIG not used

You MUST put the MIX pot on the 4in1 to MAX.
Then if needed go into the subtrim in your RX - SUBTRIM RUDD and turn it up to
where you need it until the tail holds straight. I have mine at R 21.

The power cable on the 4in1 that goes to the battery is not used in this setup.
I took mine off to save weight and clutter.


how the hell do i know when the mix pot is at max? i hope i don't have a bad rx. i sent a note to rick at club heli. i'll have to see what he has ta say. i'll put the original rx back in for the time being.

Jerry

ehirobo
12-31-2009, 03:44 AM
If you got one of the older rx2605a you may need to run your 2801 tx in 2601 mode for the tail to work properly. As walkera updated the software some 2605a will work in 2601mode only. And for rx2605B they will all work in 2801mode.

CX2Pilot
01-04-2010, 01:50 AM
Jerry, I don't come on the sites often anymore or rarely sign in. Saw your post
and got your PM today though.

Not sure what to tell you. As long as the throttle trim is fully down your tail should arm.
As for the mix adjustment I hold the heli in one hand and give power until the
tail motor spins a good amount. I then carefully turn up the mix pot until it reaches
maximum speed. If you pass max on the pot the tail motor will turn off. Then back it off a hair until it goes full speed again.
You copied my instructions so that's all the info I have. I assume you connected the rx correctly
and have the settings in the radio as listed.
What ehirobo said could be your problem.
If you still had the rx in I would try it in 2601 mode just to see if it worked for the hell of it…

Tom

shaggybirdman
01-06-2010, 07:36 PM
so i can make adjustments with the heli armed?

CX2Pilot
01-13-2010, 06:04 PM
Yes no problem.

MAX on the pot should be around the 4-5 o-clock position (flat spot
on the pot).

As for the mix adjustment I hold the heli in one hand and give power until the tail motor spins a good amount. I then carefully turn up the mix pot until it reaches maximum speed. If you pass max on the pot the tail motor will turn off. Then back it off a hair until it goes full speed again.

Tom

shaggybirdman
01-13-2010, 11:46 PM
i've had it all over the clock, but the stupid thing just won't spool up/arm. i'll try again, but i have my doubts.

right up to flat out on the throttle the tail does not move. i'm about to give up on this mod.

CX2Pilot
01-16-2010, 11:20 AM
On the THRCURV menu you want 0-25-50-75-100.
You will also see IN and OUT below the percent.
Make sure OUT is set at -16. This is your throttle trim adjustment
on the radio. So if the trim is all the way down it will read -16
or maybe -15.

I looked at your wiring and it looks correct.
Sounds like you did everything else correctly. Rick sent you
a new esc and rx so you can rule those out as the problem.

Too bad you don't live close by. You could bring it over here
and we could figure it out. I could compare my heli/radio to yours and
check all the radio settings and swap parts if needed...

This still sounds like a radio setting to me. Everything works fine until
you put in the RX2605A. You tried another RX2605A and esc.
It looks wired correctly in your picture. The MAX pot is set to max.
You copied my settings from my review.


If you try this again I would reset the model and start from scratch
again.

Tom

shaggybirdman
01-16-2010, 11:49 PM
sounds like a plan. new model slot, and start from scratch.

CX2Pilot
01-17-2010, 09:59 AM
Sounds good.

You can email me if you need help as I check emails everyday
but don't come to the forums much...

tzadar@hotmail.com

Here are my setup instructions from my review.

Tom


Setup CB100 with WK-2801 Pro and RX2605A.

Radio:


Swash: 1servo

Thrcurv: Norm - Linear (default)

PITCURV: Linear (default)

Gyrhld: Gryo - 85% - Try this to start out with. It will be INH at default. Switch it to GYRO/AUX2

REVERS: all are normal with the RX2605A in 2801 stick mode.

STICK: MODE2 if you want throttle on the left stick

Your throttle trim MUST be all the way down or the tail motor esc will not arm.

On the THRCURV menu you want 0-25-50-75-100.
You will also see IN and OUT below the percent.
Make sure OUT is set at -16. This is your throttle trim adjustment
on the radio. So if the trim is all the way down it will read -16
or maybe -15.


Reciever:

AILE to left/right servo

ELEV to up/down servo

PIT not used

RUDD not used

TAIL MOT SIG to tail ESC

MAIN MOT SIG not used

You MUST put the MIX pot on the 4in1 to MAX.
Then if needed go into the subtrim in your RX - SUBTRIM RUDD and turn it up to
where you need it until the tail holds straight. I have mine at R 21.

The power cable on the 4in1 that goes to the battery is not used in this setup.
I took mine off to save weight and clutter.