PDA

View Full Version : Helijive


Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21

MrMel
11-09-2011, 04:13 AM
Ok, i played a lot with various delays on the actual pwm in another brand esc and it led to over/underspeeding which in the end was not possiblw to fix without introducing other bad effects.
So in the end keeping all system as fast as possible and let vbar gov adjust final 'speed' via gain and settings worked the best in real life tests.

dl7uae
11-09-2011, 04:26 AM
At liberty. But, Fredrik, it makes a difference whether the controller attenuates the rate of change of the PWM, or a device in the control system inserts a delay not under control by the governor.

-----
P.S.

... tick ... tick ... tick ...

It takes a time with me..., it's my age.:)

Well, you're the person responsible for the support of Vbar and thus of the Vbar Gov also.
And you're rigt in saying: "Take an external phase sensor and everything is on the safe side of experience for me to be able to efficiently support you."

There're anyway few noses who own a JLog, and only few of them willing to give it a try (just for fun). Only very few will need to save space by that.

MrMel
11-09-2011, 05:11 AM
Im just saying test it live first, ive been helping with gov, and new esc development for the last 12+ months, some with built in phase sensors.

And if i learned one thing for sure is that bench testing a governor does not work unless you have a VERY sofiticated setup, not even the esc manufacturer ive been working with call it good until live tests.

There is so many different things going on in real flight

r1sportbike
11-09-2011, 07:48 AM
I have just purchased Helijive, it has 8L10 on lable, will I be able to get this firm or software updated by Kontronic to v11 to be used with V Bar gov mode.



I am in the same boat, and no one answered this question:

Will I be able to get this firm or software updated by Kontronic to v11 to be used with V Bar gov mode?

Magneto
11-09-2011, 08:26 AM
Yes you can have Kontronic update you helijive!

MrMel
11-09-2011, 08:54 AM
Need to be shipped back to kontronik in Germany for the update though

BigIreland
11-09-2011, 10:39 AM
That's good news! That means I can send in my Helijive now and by the time they get it, the updates should ready to rock.

jtjohn1
11-09-2011, 04:50 PM
That's good news! That means I can send in my Helijive now and by the time they get it, the updates should ready to rock.

I would wait until it's officially released. Things seem to get delayed all the time around here. Would suck to send it back and have it sit there.

dl7uae
11-09-2011, 04:51 PM
No worry, it will happen NOW.;)

MrMel
11-09-2011, 04:57 PM
Its been up on the site a while already

http://www.kontronik.com/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=3&Itemid=13&lang=en

jtjohn1
11-09-2011, 05:00 PM
*Goes and looks at Kontroniks website*

What does this mean??

Therefore, KONTRONIK approves using mode 8 of the HELI JIVE 120+HV together with VBar Version 5.2.4 and KONTRONIK PYRO 700 (http://www.kontronik.com/index.php?option=com_content&view=article&id=48%3Apyro&catid=3&Itemid=83&lang=en) motor series.

Justin Stuart
11-09-2011, 05:01 PM
HeliJive V11 is ready? Oh boy, oh boy. I can't wait until my 2 HeliJives come back from Germany. I am SO excited by this news. Thank you for sharing. :bacon

Mystic3D
11-09-2011, 05:42 PM
*Goes and looks at Kontroniks website*

What does this mean??

Therefore, KONTRONIK approves using mode 8 of the HELI JIVE 120+HV together with VBar Version 5.2.4 and KONTRONIK PYRO 700 (http://www.kontronik.com/index.php?option=com_content&view=article&id=48%3Apyro&catid=3&Itemid=83&lang=en) motor series.

Means they tested that combo. No worries, Magneto is running a Beta 2 Helijive and Xera 4035 480 with great results.

KnifeEdgeUk
11-09-2011, 06:01 PM
Cool! Hope to have this on my tdr soon. Are there recommended particular vbar settings in order for it to work ok?

Hopefully see a MrMel vid in the vbar/helijive soon?

rctintin
11-09-2011, 06:49 PM
I guess I need to send mine off now then, as my TDR is ready for shipping next week!!

3D Dave
11-09-2011, 09:42 PM
Thanks. I'll need to order one.

3D Dave[/B] http://www.helifreak.com/easyaction/buttons/viewpost.gif (http://www.helifreak.com/showthread.php?p=3384065#post3384065)
does one HAVE to buy a phase sensor to use the V11 HeliJive with V-Bar gov.?

-Dave


[QUOTE=jhheli;3384273]Yes

WBFAir
11-10-2011, 01:58 PM
Can anyone tell me if I send in my HeliJive for this update, if they are going to be changing anything hardware wise for things on the exterior?

In other words, for my 3 yellow output wires I shortened two of them just a bit to match up to the wires on the motor because of how I routed them inside the helo.

As well I have installed the heat sink with epoxy and as well soldered on M/F 6.5mm Castle bullets on supply wires and used a full covering of Velcro on the top/label side as that is the side (because of the heat sink) that mounts to the plate.

So with this update is any of that going to be changed or replaced or removed?

Thanks

MrMel
11-10-2011, 02:05 PM
No, its a software update only, done via one of the ports

WBFAir
11-10-2011, 02:07 PM
Great, thanks for the quick reply MrMel

3D Dave
11-13-2011, 08:24 PM
Can someone tell me if I need a program card to set up auto bail-out on the Heli Jive?

I plan to use the V-Bar gov but I thought I remember reading somewhere that the program card is needed.

MrMel
11-14-2011, 01:43 AM
If you use vbar you do not enable AR in the jive, but no you do not need progdisc.

Ps. Progcard do not work on helijive

rctintin
11-14-2011, 06:46 PM
My HeliJive is on its way to Germany today for its update, and the Phase senser is on order.

Wont be long till it is all mounted in my shiny new TDR:D

3D Dave
11-15-2011, 01:16 AM
If I use Vbar's gov. and don't need to enable AR in the Helijive, then maybe I shouldn't be buying a Helijive in the first place.

Wouldn't I be able to use the regular Jive 120 or is the issue that the regular Jive 120 firmware (or Jive 80 FW) won't work with V-Bar gov. but the latest v11 Helijive will?

Thanks.

If you use vbar you do not enable AR in the jive, but no you do not need progdisc.

Ps. Progcard do not work on helijive

MrMel
11-15-2011, 02:48 AM
You have autorotation bailout In vbar, which you use.

Only helijive v11 works with vbar.

KnifeEdgeUk
11-15-2011, 01:01 PM
Got my Helijive ordered. Using the pyro-700 52 on my tdr.

Any particular vbar gov settings I need to use?

Is there a setup video for vbar and Helijive?

:)