PDA

View Full Version : Helijive


Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21

Mystic3D
11-18-2011, 03:35 PM
+1 Helijive on the way from RH.
Magneto snagged one also.
See how quick they go.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Magneto
11-18-2011, 04:59 PM
Ya beat me too it !Now I have one for my Goblin too WooHoo!

Mystic3D
11-18-2011, 06:09 PM
Ya beat me too it !Now I have one for my Goblin too WooHoo!

Buddy. I always beat you to it. :) Oh wait not true, I am sure glad you beat me to the first HeliJive.

KnifeEdgeUk
11-19-2011, 09:59 AM
Flew it today. Went well :).

Need to sort out the ramp up, it kicks a little.

Can I use the gov function the 11x or do I have to use curves?

MrMel
11-19-2011, 10:03 AM
You can use whatever channel you want to control the hs, its just a big switch between values.

Tuonoblu77
11-20-2011, 04:32 PM
Hello I need help,
do you think that BEC of helijive support 3 serovs JRDS8915 + 1 Futaba BLS256HV in hard 3D on Goblin 700 / 770 or is better tu use a separeate BEC?
Thanks
Tb77

MrMel
11-20-2011, 04:34 PM
It works, keep at 5.6v! Do not run higher

Magneto
11-20-2011, 04:40 PM
A buffer pack would help also !

Tuonoblu77
11-20-2011, 05:15 PM
Thanks for the answers ...
in jive box I find both cables, master, slave and toroidal cores or must be bought separatly?
Could You put a photo of the buffer pack installed?
Thanks
Tb77

Magneto
11-20-2011, 05:34 PM
It will come with master,slave and heatsink .

Mystic3D
11-20-2011, 05:43 PM
In mode 8 we have an agreement between the H/JIVE and Vbar:

Low is 990µs and high is 1990µs pulse length. Fix!

Teach-in of throttle travel plays no role here.

Tom

I would think agreement is based upon some presumptions?
A. Low throttle limit in vbar has not been altered.(Nitro Mode)
B. 100 Motor Stop
C. 100 motor full

My point is process might be important in instructions. Always Reset Electric Gov, 100/100. Is my thinking right?


Sent from my iPhone using Tapatalk

MrMel
11-21-2011, 09:42 AM
Only rely on Motor Off/Max throttle (Gov 2 page), not any nitro mode.

not sure what you mean with nitro, but if you thinking % min governor has something to do it with it, no, it does not.

kevinbj1
11-21-2011, 11:15 AM
What program cards do you need for Heli jive to program bail out?

MrMel
11-21-2011, 11:19 AM
None,

You can do Auto bailout with the sticks,
_IF_ you want to program more, the progcards is NOT working, you then need ProgDisc, but for AR bailout, No, you do not need it.

See this
http://www.youtube.com/watch?v=c_Wz4KUzjXA

WBFAir
11-21-2011, 11:19 AM
What program cards do you need for Heli jive to program bail out?You don't need one of the cards for the bailout part which if you even wanted to do it with something you would use the ProgDisk which pretty much isn't avaialbe right now.

But in getting back to things, you don't actually "need" that either and it actually is better to be and can be done via the sticks as shown in the vids you can find here in this section.

EDIT: Hah, Mr Mel beat me to it

MrMel
11-21-2011, 11:22 AM
You don't need one of the cards for the bailout part which if you even wanted to do it with something you would use the ProgDisk which pretty much isn't avaialbe right now.

But in getting back to things, you don't actually "need" that either and it actually is better to be and can be done via the sticks as shown in the vids you can find here in this section.

EDIT: Hah, Mr Mel beat me to it

FYI, ProgDisc is enroute this week to RH as far as I know.

WBFAir
11-21-2011, 11:27 AM
FYI, ProgDisc is enroute this week to RH as far as I know.Wow, that is really great news, I know a lot of people, especially with a HJ, are wanting to get these.

Do you know if there is anything new with these units or are the just the same as the old ones?

MrMel
11-21-2011, 11:29 AM
Wow, that is really great news, I know a lot of people, especially with a HJ, are wanting to get these.

Do you know if there is anything new with these units or are the just the same as the old ones?

same ones, it has been shortage of parts, thats why they have been backorder so long, been frustrating for Kontronik too, but there is quite a lot on the way to RH.

WBFAir
11-21-2011, 11:31 AM
Cool, good to hear. Thanks

kevinbj1
11-21-2011, 11:53 AM
Thanks everyone for info. So I would need the disk if I want to change the volts for servo or spool up right?

WBFAir
11-21-2011, 01:18 PM
Thanks everyone for info. So I would need the disk if I want to change the volts for servo or spool up right?If you mean for a HeliJive, yes I'm pretty sure you would but don't quote me on that the ProgCard II doesn't work for just that either.

Basically the ProgDisk for the HeliJive will you allow you to do everything on it there is that can be done. And as well can do all the stuff the ProgCard 1 & 2 can do for all other of their products.

So even if anything else works it would see to be a waist of money as you will probably end up getting the disk anyway.

Only down side is it ain't cheap and also can be a bear to work with the way is it to nav through the menus

MrMel
11-22-2011, 11:27 AM
For those that are running the new v11 with Mode 8/VBar, here is a newly made 23 min video regards to VBar governor on electrics, which I included the pointers for HeliJive

http://www.helifreak.com/showthread.php?t=358763

morrolucky
11-22-2011, 01:58 PM
FYI, ProgDisc is enroute this week to RH as far as I know.

HJ is out but PD in stock :clappp

WBFAir
11-22-2011, 02:01 PM
Wow the HJ's are gone already, wonder how many that had?

Bet they wish they had more if they are selling them this fast.

MrMel
11-22-2011, 02:02 PM
Wow the HJ's are gone already, wonder how many that had?

Bet they wish they had more if they are selling them this fast.

There is more enroute of the HJ, due next week I think.