PDA

View Full Version : mQX - DX6i Settings


Pages : [1] 2

gooberguz
01-22-2012, 01:23 AM
Well i broke down tonight and went and bought a mQX. the manual does not really show a lot about the settings. Please share with me what you are using.

Also how are you setting Low-Rate and High-Rate modes on you DX6i.

also my DX6i is new also.

thanks
GooberGuz

chrisconn2
01-22-2012, 08:41 AM
For indoor 80% and +50% D/R&EXPO across the board work for me.

I find it a bit to responsive @ full rates

ytngt
01-22-2012, 08:53 AM
I broke down also and picked up a MQX a couple days ago. So far these are the settings I have been using on the DX6i.

Low settings
Ail 80% rate, +20 expo
Ele 80% rate, +20 expo
Rud 100% rate, 0 (INH) expo

My high rate setting is all at 100%, no expo.

rkugizaki
01-22-2012, 09:39 AM
Just flew a bit, adjusting on the go

I started with 50% for all @ 35% expo.
Changed rudder to 100% immediately, as it is super stable in rotation.
Went to 25% expo as was too insensitive at small corrections @ 35%

This thing is amazingly agile and responsive. I have an AR Drone and it is truly lame in comparison. The drone, if you give it any level of control, will 'autocorrect' and basically detect an 'emergency (too much tilt) and shut down.

I've flown the MQX around 6 times so far, it is, IMHO, a much better device that the ARD.

gooberguz
01-22-2012, 09:39 AM
You both are going to think I'm an idiot but really just a Noob!

I also just got the DX6i last night. Where in the settings do I make these changes? I want to setup a switch to go between the settings of needed!

ytngt
01-22-2012, 09:56 AM
I'm very much a noob, just got the DX6i recently. It took me a little searching to get it setup to my liking. Here is my cliff notes:

-Make sure you have gone to "setup list" and set it to acro
-Also while there set "D/R Combi" to "FM" so that you can use the F mode switch to control rates for ail ele and rud
-Then go back to main menu and select D/R Expo, you will see the rates and expo for ail, ele, and rud for setting 0. Flip the F mode switch to get setting 1 rates and expo.

Hope this helps.

rkugizaki
01-22-2012, 10:04 AM
I'm certainly a noob also, just one that has lots of 'crash' experience :)

For the MQX, I believe that instructions say to use the AERO config. This is really important.

After you set-up a 'model' (I just picked an unused one, named it MQX) then in D/R &EXPO, you get a list: AILE, ELEV, RUDD.

AILE and ELEV controls (I think) are on the right stick and control forward/back and left/right for the MQX.

RUDD is on the left stick and controls the 'rotation' (the direction it is pointing).

I set up for Mode 2, as this is how helicopter controls are typically configured...so if you want to fly another copter, you'll have learned the 'finger memory'

Cheers

gooberguz
01-22-2012, 11:46 AM
Also while there set "D/R Combi" to "FM" so that you can use the F mode switch to control rates for ail ele and rud

It is not giving me this option all i can see is AILE, ELEV, RUDD then back to INN

UM something seems wrong

Nytflyer
01-22-2012, 12:01 PM
The DR Combi is in the "Setup list" menu. Although I can't figure out how to set it to FM. It only gives 4 options on my 6i and those are ail/ele/rud or INH. Only lets me select 1.

I am using Acro though. Maybe it is only available in heli mode?

gooberguz
01-22-2012, 12:04 PM
The DR Combi is in the "Setup list" menu. Although I can't figure out how to set it to FM. It only gives 4 options on my 6i and those are ail/ele/rud or INH. Only lets me select 1.

I am using Acro though. Maybe it is only available in heli mode?

DUDE we are on the same brain wave :rotf

Nytflyer
01-22-2012, 12:07 PM
DUDE we are on the same brain wave :rotf

lol:D Are you using acro mode? Just curious. I am gonna try and setup a model in heli mode to see if that option becomes available.

EDIT : OK gooberguz that is what it is. FM is an option in heli mode. Although the manual says set it up in acro?

Are most of you guys using acro or heli?

gooberguz
01-22-2012, 12:09 PM
yup i'm in Acro mode! let me know what you find

Nytflyer
01-22-2012, 12:17 PM
yup i'm in Acro mode! let me know what you find

See my post above I edited it. Haven't tried flying it yet but it does work in heli mode. I will post when I try to fly. Unfortunately I only have one battery right now and I just came in from flying so gotta charge.:arggg:

Will post back when I try it in heli mode.

Nytflyer
01-22-2012, 05:47 PM
Well after my Raven's lost the AFC championship to the Patriots I finally got to try this mqx in heli mode.

It works very very well. Well indoors anyway lol. I set my dual rates in the 0 position for 100% ail/ele/rud 20% expo on ail/ele. Position 1 I set 75% ail/ele and 100% rudder. Again 20% expo on ail/ele.

This is where it is nice as previously posted to set the DRcombi to FM. You flick the flight mode switch and get DR where you want them. Great tip ygndt thank you:thumbup:

Remember you cannot do this in acro mode! Only heli.

Have fun and happy flying to all!

Go San francisco 49'ers!!!!!!

:peace

Nytflyer
01-22-2012, 08:02 PM
Here is my first flight of heli mode inside. Flies great :)

http://www.youtube.com/watch?v=LOUKpLSacIE&feature=mfu_in_order&list=UL

gooberguz
01-22-2012, 08:28 PM
Here is my first flight of heli mode inside. Flies great :)

http://www.youtube.com/watch?v=LOUKpLSacIE&feature=mfu_in_order&list=UL

Dude - that was a pretty swee5 video - gonna go work on my DX6i to see if I can get it close to you!!!:clap well done!!

Sweaty Palms
01-23-2012, 08:46 AM
I picked up one of these up this weekend, and put it in heli mode. Didn't really mess with D/R's and stuff. What is the reason for putting it in acro mode?

Nytflyer
01-23-2012, 01:32 PM
Dude - that was a pretty swee5 video - gonna go work on my DX6i to see if I can get it close to you!!!:clap well done!!

Thanks man!

@sweatypalms - We put it in acro mode because that is what the manual says. It flies great in acro mode but I like heli mode better because you can set all DR to the flight mode switch.

cappy
01-23-2012, 06:18 PM
Here is my first flight of heli mode inside. Flies great :)

http://www.youtube.com/watch?v=LOUKpLSacIE&feature=mfu_in_order&list=UL

well thanks to you man i went and pulled the trigger on one of these!! should be here on thursday...when i wind up in the dog house i will just put the blame on you...i have to lie and say i got it on ebay for 40 bucks....yes i'm whipped

Nytflyer
01-23-2012, 06:43 PM
well thanks to you man i went and pulled the trigger on one of these!! should be here on thursday...when i wind up in the dog house i will just put the blame on you...i have to lie and say i got it on ebay for 40 bucks....yes i'm whipped

:rotflmfao dude!!! Check out this video it is my maiden flight. You here me in the beginning blaming my buddy Farmer Dave for the purchase. I think I said "next time you put a gun to my head shoot me!" because that is what the wife is gonna do when she finds out I put $140 bucks on the discover card.:face

Funny thing is she has walked past this thing for 3 days now and watched some video of me flying and still hasn't questioned it lol.

http://www.youtube.com/watch?v=iwqK7Zl4iZo&feature=g-upl&context=G2204124AUAAAAAAAEAA

Here is one I just did of my attempt to show stability lol.

http://www.youtube.com/watch?v=5P1CIehtNzk&feature=g-upl&context=G279ee5aAUAAAAAAAAAA

cappy
01-23-2012, 07:03 PM
lol dude...glad i'm not the only one to admit that i'm a bit whipped by the wife....be like me and lie about the price man...i just hope UPS shows up when shes not home...i was just chasing her with my msr and she got mad and grabbed it...i told her she broke it (she didn't)..and so now i have to buy another one....

Nytflyer
01-23-2012, 08:24 PM
lol dude...glad i'm not the only one to admit that i'm a bit whipped by the wife....be like me and lie about the price man...i just hope UPS shows up when shes not home...i was just chasing her with my msr and she got mad and grabbed it...i told her she broke it (she didn't)..and so now i have to buy another one....

lol dude we could be brothers :rotf

If my wife does finnally notice it I am gonna tell her I just put 4 of my helis all together to fly as one.:YeaBaby:

Just gotta intercept that credit card bill before she does. I work in a warehouse and we get UPS everyday so I am lucky there because I just get all of my "illegal" purchases sent to work:bacon:banana:bacon

:peace Bud!

Sweaty Palms
01-24-2012, 06:37 AM
@sweatypalms - We put it in acro mode because that is what the manual says. It flies great in acro mode but I like heli mode better because you can set all DR to the flight mode switch.

I understand that. But what I mean is....why would the manual recommend acro mode? Like I said, I'm flying in heli mode, but I just want to make sure I'm not missing something.

weld8704
01-24-2012, 08:53 AM
You have two choices for setting up the mQX:
1. Acro model type
2. Heli model type with 1 servo/90 degree cyclic mix

The main idea is to make sure any cyclic mix is turned off. The Spektrum transmitters come out of the box with Acro as the default, so all you need to do is bind it. Just one less step to go through, but you can definitely set it up as Heli with no cyclic mix if you want to. Either way works.
:thumbup:

nick_onelove
01-24-2012, 12:12 PM
In their podcast they mention that the 4-in-1 board is pre-programmed with 40% expo: http://horizonhobby.cachefly.net/podcasts/RCast_010512.mp3 (about 11 minutes in)

It can be counteracted with - 40% expo settings in you transmitter.