Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Blade Helicopters (eFlite)


Blade Helicopters (eFlite) Blade Helicopters (eFlite) CP, CX, mCX CX II, CX III. and others


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-07-2011, 02:36 AM   #1
MKEGuy
Registered Users
 

Join Date: Aug 2011
Location: United States
Default Anyone bound a SR Tx to a CP Pro Heli (swapped rx obviously)

I had started with the CP Pro a long time ago and found it impossible as a first heli, especially with the uber sensitive setting on the Tx from the factory. Even Playing with flybar weights, training gear, and adding flat bottomed plasti-blades did nothing to allow me to fly the thing. I could hover, that was absolutely it and it was a chore and a half.

I have recently been flying a mSR with great success. Well, my buddy crashed his SR and had upgraded to a DX6 Tx. I bought that mSR with the SR tx. (everyone still with me here? lol)

So since he has this SR in pieces with no plans to fix it I want to take at minimum the receiver from it, put it in the CP Pro and see how it will do. Its the identical head design so I'm thinking this should work quite well with maybe a little finagling on the push rod adjustments.

If it works out I might be seeing what I have to do to sweet talk the brushless motor and esc out of him but I do not even know if that will mount up. I'd be happy just to have the D/R functionality of the SR transmitter on my CP Pro so I can actually fly the thing because a new Tx just isn't in the budget at the moment. My employer was bought out and I lost my job! (Dang canadians!)

So... to recap... I have mSR, with SR remote. (Flies just fine!!!! except for rudder control sucks) I have a CP pro with a Tx I can not use to fly it. I have access to the pieces of an SR. Harvest receiver from SR, place it in the CP Pro, bind, check pitch, tracking, etc, and see if she will fly.

Think it will work?!
MKEGuy is offline        Reply With Quote
Old 09-07-2011, 10:26 PM   #2
MKEGuy
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Aug 2011
Location: United States
Default

Its driving me nuts that my schedule and my buddies schedules just can't seem to line up so I can get the receiver from him to try and get my CP Pro back in the air!

Still curious to hear if anyone else has done something like this!
MKEGuy is offline        Reply With Quote
Old 09-08-2011, 05:20 AM   #3
Mojappa
Registered Users
 
Posts: 10,595
 

Join Date: Nov 2009
Location: Winchester, Virginia, US, Earth
Default

Should work. Might want to add an extra pair of flybar weights to help increase stability. I don't think it's going to make it a good beginner heli like the SR is, more like just a CPP in low rates.
__________________
Compass Atom 5.5: AR7200BX, Talon 90
Planks:: Extreme Flight 64" MXS, 3DHS Vyper Bipe, Twisted Hobbys Crack Pitts
Mojappa is offline        Reply With Quote
Old 09-08-2011, 07:12 AM   #4
JoeW
Registered Users
 
Posts: 1,877
 
My HF Map location
Join Date: Apr 2011
Location: Oakville, ON - CDN
Default

It should work, I'd just double check the manual (you can get them online from bladehelis.com) to make sure the reversing switches are OK.

Also... as a shameless plug, I've got a 6 month old HP6DSM that came from a CPPro2 for sale in the for sale threads http://www.helifreak.com/showthread.php?t=334971

I only used it out of the box to make sure the CPPro2 flew OK before I bound it to my DX8, and have since junked the CPPro2.
JoeW is offline        Reply With Quote
Old 09-08-2011, 07:19 AM   #5
9sec240
Registered Users
 
Posts: 2,660
 

Join Date: Feb 2009
Location: Chicagoland
Default

Funny.. I was thinking about this same thing just the other day. I have an SR sitting around doing nothing and a CPP2 TX sitting around doing nothing. I think I just might combine the two tonight and see how it does.
__________________
Ivan


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Team A Main Hobbies/ProTek Field Rep
9sec240 is offline        Reply With Quote
Old 09-08-2011, 12:57 PM   #6
MKEGuy
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Aug 2011
Location: United States
Default

MY CP PRO is hanging on the wall just waiting for the Tx so I can bind it up and see what happens. I can't fricken wait!
MKEGuy is offline        Reply With Quote
Old 09-08-2011, 01:45 PM   #7
MKEGuy
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Aug 2011
Location: United States
Default

Quote:
Originally Posted by JoeW View Post

Also... as a shameless plug, I've got a 6 month old HP6DSM that came from a CPPro2 for sale in the for sale threads http://www.helifreak.com/showthread.php?t=334971
.
The HP6DSM is actually the Tx that came with the SR so I actually already have one. The only Tx I will be spending my money on from here is a quality radio once my job search is over!

I'm having problems deciding between a Spektrum system and something like the Futaba's that seem to be really popular as of late.

Long ago when Spektrum first came out for rc cars I was racing toruing cars and had the system shut down on me after I had qualified so well for the Stock Rubber Nationals. Actually qualified in with the pro division and during the jostling of the rough starts the rx shut down on me at the beginning of every race but 2 of the 6. So though I'm sure there have been improvements, my experience makes me a little gun shy.
MKEGuy is offline        Reply With Quote
Old 09-10-2011, 07:52 PM   #8
9sec240
Registered Users
 
Posts: 2,660
 

Join Date: Feb 2009
Location: Chicagoland
Default

The HP6DSM that came with the CPP2 and with the SR are programmed differently. The SR version has a LOT of expo built in and possibly a more limited swash movement. I am sure some of the subdued control rates come from the wide spaced swash. I am curious how the SR flies on the CPP2 remote.

I went to do this today and found the swash had a broken ball on it. I will have to hit the LHS before I can play around with it.
__________________
Ivan


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Team A Main Hobbies/ProTek Field Rep
9sec240 is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Blade Helicopters (eFlite)


Blade Helicopters (eFlite) Blade Helicopters (eFlite) CP, CX, mCX CX II, CX III. and others

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com