Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Mikado V-BAR


Mikado V-BAR Mikado V-Stabi/V-BAR Flybarless System Software and Hardware Support


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-01-2012, 08:22 AM   #1
geekindenial
Registered Users
 

Join Date: Jan 2008
Location: Australia
Default Governor input contains glitches

I've just looked at the vbar log on my goblin (governor on full size blue vbar pro, Scorpion V 130A ESC, Scorpion 5020-520kV motor), and found that there's a "governor input contains glitches" error every second for the whole duration of the flight.

Is this something I should worry about? Strange that it seems to fly fine.

What are the possible reasons for this? I use dedicated RX pack, not the built in BEC, and the sensor wire is not close to RX pack wires at all. I did have to make a 10cm extension to the Scorpion OPTO sensor cable to reach the vbar, would that be an issue?
geekindenial is online now        Reply With Quote
Old 04-01-2012, 08:25 AM   #2
TheBum
HF Support
 
Posts: 31,729
 
My HF Map location
Join Date: Jul 2007
Location: McKinney, TX, USA, North America, Earth, Solar System, Milky Way, Universe
Default

Are you running the optocoupler (purchased separately) inline with the phase sensor output of the ESC? It's needed to eliminate glitches in some setups.
__________________
Alan (just call me "Bum"; no need to be so formal)
HeliFreak Support
Compass Atom 500 (V-Bar), Compass 7HV (V-Bar)

Experience is something you obtain only after you need it.
I wouldn't mind social media so much if it didn't involve people.
TheBum is online now        Reply With Quote
Old 04-01-2012, 08:46 AM   #3
geekindenial
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jan 2008
Location: Australia
Default

Yes I'm running the opto coupler, but did have to make a 10cm extension, as said above.
geekindenial is online now        Reply With Quote
Old 04-01-2012, 11:12 AM   #4
MrMel
V-BAR Guru
 
Posts: 13,568
 

Join Date: Apr 2005
Location: Lidingo/Stockholm, Sweden
Default

Have you common ground cable connected? i.e. throttle cable's Ground still connected?
using extension is OK but I heard from other goblin users that they suffered by interference so it depends on where you route it I guess.
__________________
Gone fishing.. or hunting or something..

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
MrMel is offline        Reply With Quote
Old 04-01-2012, 08:52 PM   #5
geekindenial
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jan 2008
Location: Australia
Default

Yes common ground is OK. Ground wire is still in the throttle connector. I also checked common ground with Ohm meter between negative rx power input plug and negative ESC power input plug.

Although my sensor wire is away from BEC (unused)/throttle wires, it does have about 5-6cm run next to tail servo + satellite wires. As I'm running HV servo, do you think there might be interference from servo power cable? If that is possible I might try relocate the sensor wires again to be completely away from everything.
geekindenial is online now        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Mikado V-BAR


Mikado V-BAR Mikado V-Stabi/V-BAR Flybarless System Software and Hardware Support

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com