Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > YGE


YGE YGE ESC Support and Discussion


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-05-2012, 01:06 AM   #1
fusionsx00
Registered Users
 
Posts: 8,122
 

Join Date: Sep 2010
Location: usa
Smile vbar version yge 100lv questions

So I have a newer version yge lv 100

Pete and yge really came thru for me , I hit a few bumps in the upgrade raid but I'm very happy how it turned out.

So I had a full size bar, and 3sk720's and was going to use it on my X5. But life came around and things changed I still have my yge and xera, but the bar is gone. And my beastx does not have a gov.
I'm going with a spartan vortex or msh brain fbl.

So till then , can I use the yge lv vb with gov store and no external gov?

My main question is does the yge bar version still retain the original yge gov?
Does it work with the program card 2 ?

I would live to fly it until I get a fbl with a gov feature built in.

I looked at the new manual I got with the yge and it only talks about the bar function.

It did not say it does not have a internal gov still, but it did not say it does?
__________________
DX8
X2MKS95i
X3
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

X5Xera
fusionsx00 is offline        Reply With Quote
Old 04-05-2012, 12:16 PM   #2
snemi00
Registered Users
 

Join Date: Jan 2010
Location: Toronto
Default

Yes it still has the fantastic built in governor and Gov Store functionality
__________________
Team RotorQuest / SAB Heli Canada
SAB Goblin 700 Comp YGE160HV, Goblin 770 Comp Kosmik 200 Pyro 850 14s, Goblin 500 YGE120LVK, Goblin 570 Xnova, Logo 690SX, Protos Mini stretch 6s
snemi00 is online now        Reply With Quote
Old 04-05-2012, 04:00 PM   #3
fusionsx00
Registered Users
 
Posts: 8,122
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Sep 2010
Location: usa
Default

do i need to use the bind plug on the gov sensor wires like on the yge hv versions if the external gov is not being used?

i need to hurry up and get it back in there, man its so painfull to run a throttle curve, the yge gov spoiled me.

now just have to wait for one of the new fbl units with built in active govs so i can use this how i planned in the first place
__________________
DX8
X2MKS95i
X3
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

X5Xera
fusionsx00 is offline        Reply With Quote
Old 04-05-2012, 08:03 PM   #4
gmarsden
Registered Users
 

Join Date: Jan 2011
Location: Toronto
Default

Absolutely do not use the bind plug with the LV units, it would short the RPM output to ground and could damage the YGE.

- Greg
gmarsden is offline        Reply With Quote
Old 04-06-2012, 12:10 AM   #5
fusionsx00
Registered Users
 
Posts: 8,122
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Sep 2010
Location: usa
Default

Thanks,

I'm gonna it on the bench with the blades off , tail pitch link off and see how it goes.

It programmed the exact same as the first non vbar version lv I had. I better read the manual again before I do my first spool up.

It feels like the first time I programmed a yge, sitting there scratching my head watching the vids on here,esc manual in one hand, program card manual on the table ,program card in the other.
__________________
DX8
X2MKS95i
X3
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

X5Xera
fusionsx00 is offline        Reply With Quote
Old 04-07-2012, 03:58 PM   #6
helidude71
Registered Users
 
Posts: 2,621
 

Join Date: Apr 2010
Location: The Netherlands
Default

How did it go?

I want to buy the YGE100LV VBAR as well.
But use it with the internal governor first and don't use the sensor wire.
For me the external sensor is just for upgrade purpose in the future.

So, did it work for you with the internal governor?
__________________
T-Rex 500 ESP FBL, Mini VBar 5.3 Pro, Scorpion HK-3026-1600, YEP80A
TSH Gaui X5 FES, Mini VBar 5.3 Pro, S.Bus, DS610s, DS650, YGE 100LV
Futaba T7C (I admit, also a Spektrum DX8 and Blade 300X.) ;-)
Phoenix R/C v5
helidude71 is offline        Reply With Quote
Old 04-09-2012, 10:20 AM   #7
helircman
Registered Users
 

Join Date: Apr 2012
Location: USA
Default

I'm thinking about a YGE120 with a Vbar gov. Do you plug in the program wire into the Vbar like the Xxtreme with the YGE 160? That is the sensor wire for the gov.What do you set the intrenal settings in the YGE to with the program card.
helircman is offline        Reply With Quote
Old 04-09-2012, 02:52 PM   #8
alexmit
Registered Users
 
Posts: 2,669
 

Join Date: Jan 2007
Location: Atlanta, GA USA
Default

Quote:
Originally Posted by helircman View Post
I'm thinking about a YGE120 with a Vbar gov. Do you plug in the program wire into the Vbar like the Xxtreme with the YGE 160? That is the sensor wire for the gov.What do you set the intrenal settings in the YGE to with the program card.
http://www.helifreak.com/showthread.php?t=339471
__________________
Atlanta RC Club, The only club inside the city.
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
SAB USA Team Pilot/Field Rep. Canomod USA Field Rep. Pulse Battery USA Field Rep.
alexmit is online now        Reply With Quote
Old 04-10-2012, 03:21 AM   #9
fusionsx00
Registered Users
 
Posts: 8,122
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Sep 2010
Location: usa
Default

well my esc has 2 servo leads coming off the esc, one is longer than the other.

it does seem to have the internal gov intact, i will get the esc in there soon.

i just wanted to make sure it all works good on the bench, and get a few packs thru it before

i try to run a flight
__________________
DX8
X2MKS95i
X3
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

X5Xera
fusionsx00 is offline        Reply With Quote
Old 04-28-2012, 04:56 AM   #10
fusionsx00
Registered Users
 
Posts: 8,122
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Sep 2010
Location: usa
Default

well tommow i will have it on the bench and running the crap out if it in the morning

then test flights in the afternoon, i cant wait to get the awesome sweet yge gov back, its ben so long.
__________________
DX8
X2MKS95i
X3
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

X5Xera
fusionsx00 is offline        Reply With Quote
Old 05-07-2012, 09:21 AM   #11
ziper_it
Registered Users
 
Posts: 1,020
 

Join Date: Mar 2010
Location: Italy
Default

I have the LVVB version and using the internal gov, works fine.
ziper_it is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > YGE


YGE YGE ESC Support and Discussion

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com