Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > bavarianDEMON/HeliCommand


bavarianDEMON/HeliCommand Factory Sponsored Bavarian DEMON and HeliCommand Support


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-15-2012, 11:59 PM   #1
nzreg
Registered Users
 
Posts: 107
 
My HF Map location
Join Date: Aug 2007
Location: Christchurch New Zealand
Default Issue with version 115

I updated my firmware to version 115 now my cyclic servos look as if they are breathing.
On the bench they move up and down by a small amount in a regular cycle.
It look for all the world as if they are breathing independently.
My reason for updating was a noisy tail servo and the collective would give a slight twitch about every 6 minutes.
I have rebound the system, I use the Spektrum satellites in DSM2 Mode.
With version 115 the tail is just as noisy but now I have this swash movement.
Can anyone help me with version 114 for download I would like to go back to this version.
Or perhaps tell me how to wind back to 114.

Many thanks
nzreg is offline        Reply With Quote
Old 04-16-2012, 12:43 PM   #2
F1 Rocket
Registered Users
 

Join Date: Aug 2008
Default

Are these large servo movements. If so, somethings not right. If the servos are just buzzing/creaping a bit with the machine on the bench it should be OK.

Danny
F1 Rocket is offline        Reply With Quote
Old 04-16-2012, 02:59 PM   #3
yosemite
Registered Users
 
Posts: 487
 
My HF Map location
Join Date: Jan 2011
Location: Yosemite, CA
Default

the servos on my trex 450 buzz and adjust on the bench and it flies great. same on my logo 500se with vbar and sk
yosemite is offline        Reply With Quote
Old 04-17-2012, 11:41 PM   #4
nzreg
Registered Users
 
Posts: 107
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: Aug 2007
Location: Christchurch New Zealand
Default

Thanks for the replies. I did some more testing and found its only one of the cyclic servos moving, the movement is around 1mm but very consistent.
I left the heli sitting on the bench for forty minutes last evening and over that time the servo caused the swash to take on a pronounced lean to the left. I turned everything off then on and left it sitting for a further 15 minutes, this time the swash stayed put.
Beats me but leaves me wondering if this is going to get worse.
The tail servo still sounds like a washing machine.
Wonder if there is a fault with this servo.
nzreg is offline        Reply With Quote
Old 04-18-2012, 08:01 AM   #5
Shtumpa
 

Join Date: Jan 2012
Location: Australia
Default 115 works ok for me

i had the same issue with 115, i installed twind dsmx sats and the problem went away, so 115 is working well for me
Shtumpa is online now        Reply With Quote
Old 04-20-2012, 02:32 AM   #6
DEMONjoe
Registered Users
 
Posts: 681
 

Join Date: Dec 2010
Location: Munich, Germany
Default

Quote:
Originally Posted by nzreg View Post
Thanks for the replies. I did some more testing and found its only one of the cyclic servos moving, the movement is around 1mm but very consistent.
I left the heli sitting on the bench for forty minutes last evening and over that time the servo caused the swash to take on a pronounced lean to the left. I turned everything off then on and left it sitting for a further 15 minutes, this time the swash stayed put.
Beats me but leaves me wondering if this is going to get worse.
The tail servo still sounds like a washing machine.
Wonder if there is a fault with this servo.
Hi Reg,

having the heli powered on on the bench is not really a good test to tell anything. Reason is that we are talking about a control loop. This does not know '0', so simple speaking it is always at work. This means that within 40 minutes without any inputs by the radio, not being in flight and the heli is reacting properly to these inputs, this is something that surely happens, but not due to a faulty system.

Regarding the tail, this may be normal if it is a constant noise, but no real movements. Same reason: the control loop never sleeping

Joachim
__________________
CAPTRON Electronic GmbH
- bavarianDEMON/HeliCommand Support Team -
DEMONjoe is offline        Reply With Quote
Old 04-20-2012, 02:45 AM   #7
henniepretorius
Registered Users
 

Join Date: Jan 2012
Location: South Africa
Default Isuuue with version 115

I receiced a personal email from Joachim resuring me that version 115 is fine. I have 5 HCSX units and so far upgraded 4. On wednesday we flew for 4 hours in bad windy conditions and the Helicommands worked very well. We only use Futaba S-Bus receivers. So Joachim, thanks to you and your team.
henniepretorius is offline        Reply With Quote
Old 04-21-2012, 02:34 AM   #8
nzreg
Registered Users
 
Posts: 107
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: Aug 2007
Location: Christchurch New Zealand
Default

Thanks for the reassurance Joachim.
This morning I took the plunge and flew.
Perfect, this heli has never flown better, I have two of the M series Rigid HC and they are good but this one combined with the tail gyro is very stable and flies like a charm.
nzreg is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > bavarianDEMON/HeliCommand


bavarianDEMON/HeliCommand Factory Sponsored Bavarian DEMON and HeliCommand Support

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com