Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Walkera Helicopters > Genius CP


Genius CP Walkera Genius CP Helicopter Support


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-03-2012, 10:18 AM   #1
hookmaker
Registered Users
 
Posts: 565
 
My HF Map location
Join Date: Jun 2006
Location: Copenhagen, Denmark
Default DEVO 8 won't bind correctly to Genius CP????

Hi, strange problem here:

A friend has a GeniusCP and a DEVO 8 Tx. Strange thing it doesn't bind correctly - no green light on the board in either setup, but all servos and motor work fine. BUT is flies odd.

After some time of troubleshooting with no result, we tried to bind it to my Genius CP which is normally 100% perfect and bound to my DEVO 6. Bingo, same problem. No green light, but all things working.

Then we tried to bind his heli to my Devo 6 and it works fine, green light and all.

Conclusion: His DEVO 8 has a problem, but what? - HELP needed please!

/Henrik
__________________
Hookmaker
Kasama Srimok 90, Kasama Srimok 90E, JR Vibe 90 SG, JR Venture 90, JR Vibe 50 3D V-bar,
Bergen Intrepid Gasser, Vision-SX 90 (x 2)
MSH Protos "Monsterheli", HDX-450
hookmaker is offline        Reply With Quote
Old 04-03-2012, 07:29 PM   #2
larsdennert
Registered Users
 

Join Date: Apr 2012
Location: Pasadena, Ca
Default

Maybe the Tx'er is set to a fixed ID
larsdennert is offline        Reply With Quote
Old 04-03-2012, 09:02 PM   #3
Intheway
Registered Users
 

Join Date: Oct 2010
Location: Madison, WI
Default

Quote:
Originally Posted by hookmaker View Post
Hi, strange problem here:

A friend has a GeniusCP and a DEVO 8 Tx. Strange thing it doesn't bind correctly - no green light on the board in either setup, but all servos and motor work fine. BUT is flies odd.

After some time of troubleshooting with no result, we tried to bind it to my Genius CP which is normally 100% perfect and bound to my DEVO 6. Bingo, same problem. No green light, but all things working.

Then we tried to bind his heli to my Devo 6 and it works fine, green light and all.

Conclusion: His DEVO 8 has a problem, but what? - HELP needed please!

/Henrik
It is the gyro sense. The gcp manual mentions setting it to 50% but at that number the tail gyro is shut off and while you can still hover it, the LED won't light. Set the number to something above 50% in normal mode (Flight Mode). The setting is under "Gyro Sense" in the model menu on the Devo.
Hope that lights the LED!
Intheway is offline        Reply With Quote
Old 04-04-2012, 03:27 AM   #4
arpagan
Registered Users
 

Join Date: Apr 2007
Location: Denmark
Default

THANKS ! ! That's works now...it was so easy to fix
That's fantastic that guys around take time to read posts and help others...even when it is so trivial
I was desesperated...now I can fly again (and break some lights in my wife's living room)
See you around guys
BR
CHC
arpagan is offline        Reply With Quote
Old 04-05-2012, 12:17 AM   #5
Intheway
Registered Users
 

Join Date: Oct 2010
Location: Madison, WI
Default

Quote:
Originally Posted by arpagan View Post
THANKS ! ! That's works now...it was so easy to fix
That's fantastic that guys around take time to read posts and help others...even when it is so trivial
I was desesperated...now I can fly again (and break some lights in my wife's living room)
See you around guys
BR
CHC
Hope all the difficulties going forward are this smooth as this one was, but don't count on it! Good idea to keep you manuals on hand and great that sometimes we can help out too. Hope you have as much fun learning more as I am. Good luck and be careful about damage inside. I found that if you want to keep a happy wife even when the credit card bills show up for the heli stuff is to be sure to take the "nest" seriously and be careful there. I've been able to retain my indoor flying even though my old mcpx birds did some serious nicks etc. to the paint. I made the mistake of using a set of CFiber mainblades on my mcpx and found out after the fact that my favorite launch pad (1" glass coffee table) was getting groves dug into it by the CF blades. I had no clue until my wife found it, and she was great to let me off the hook but be careful. Happy wives mean happy pilots. Just ask the rest of the mostly male group!

Glad you are up again.
pcp
Intheway is offline        Reply With Quote
Old 04-19-2012, 09:33 PM   #6
larsdennert
Registered Users
 

Join Date: Apr 2012
Location: Pasadena, Ca
Default

In the devo 8 go to the model menu under output and set the aux2 channel to gyro. That is your problem. Gyro channel not sent to helicopter.
__________________
Devo 7 & GCP commented instruction manuals: http://www.larsdennert.com/rc
larsdennert is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Walkera Helicopters > Genius CP


Genius CP Walkera Genius CP Helicopter Support

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com