Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Multi Rotor Helicopters


Multi Rotor Helicopters Multi Rotor Helicopters Info and Support - Tandem, Quadcopters, Tricopters, Octocopters, and Hexacopters


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-25-2012, 05:45 PM   #1
Twister773
Registered Users
 
Posts: 2,037
 

Join Date: Oct 2009
Location: SLO, California
Default Naza F450 unstable with 10'' props

So, When I first built my naza I had the front and back confused when setting up and it flipped on takeoff and broke 1 10'' prop. After that I put the 8'' props on it and flew it like that every since, I then added a camera mount and gopro, still 8'' props and 3s. Flew great and was stable. I recently got 10'' props for it again and it now seems so unstable. I have tried low gains, mid gains, high gains, etc. I have finally got it to hover somewhat stable but i tried forward flight and when i stopped after/during a turn one arm of the quad dipped very low and almost flipped the quad over...is this a gain issue?
__________________
Nikon D4/Sony Fs700/Cinestar 8/8FG super/Dx8
Twister773 is offline        Reply With Quote
Old 04-25-2012, 10:32 PM   #2
Twister773
Registered Users
 
Posts: 2,037
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Oct 2009
Location: SLO, California
Default

Was a motor issue or an esc issue, I havent tested to confirm which but today it was hovering about 5 feet indoors and all the sudden one engine quit and it flipped and hit the ground, didnt break any props but when i went to start it up again 1 motor would not start even if i spun it by hand.
__________________
Nikon D4/Sony Fs700/Cinestar 8/8FG super/Dx8
Twister773 is offline        Reply With Quote
Old 04-25-2012, 11:12 PM   #3
Tahoe Ed
Registered Users
 
Posts: 1,254
 
My HF Map location
Join Date: Nov 2009
Location: Lake Tahoe/Las Vegas
Default

Sounds like you have trashed a motor. You can test by swapping the motor over to different esc and see if it works. If not, it is the motor, if it does, then it is the esc. What is you AUW after you added the gimbal, landing gear and GoPro?
__________________
AMA #844172 DJI S1000 Lightbridge Zen for 5D, S900 LB Zen for BMPCC, DJI Phantom 2 Vision +, P2Z2 with Data Link, P2Z3 with LB DJI Forum Support
Tahoe Ed is offline        Reply With Quote
Old 04-25-2012, 11:20 PM   #4
Twister773
Registered Users
 
Posts: 2,037
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Oct 2009
Location: SLO, California
Default

Ya, I am gonna swap the motor to one of the other esc and see if it works to verify esc or motor problem. Not sure what the weight was but I since sold the gimbal and just hard mounted the gopro to the quad with the sticky mount.
__________________
Nikon D4/Sony Fs700/Cinestar 8/8FG super/Dx8
Twister773 is offline        Reply With Quote
Old 04-25-2012, 11:30 PM   #5
Tahoe Ed
Registered Users
 
Posts: 1,254
 
My HF Map location
Join Date: Nov 2009
Location: Lake Tahoe/Las Vegas
Default

I have not used 8" props on my F450 or 4S lipos. I used to use 10" DJI props and 3S and now I use 10" Graupners with 2650mAh 3S. I have my F450 set up as a FPV machine with a dedicated camera and EagleTree OSD Pro with eLogger and GPS. My weight is not that high.
__________________
AMA #844172 DJI S1000 Lightbridge Zen for 5D, S900 LB Zen for BMPCC, DJI Phantom 2 Vision +, P2Z2 with Data Link, P2Z3 with LB DJI Forum Support
Tahoe Ed is offline        Reply With Quote
Old 04-25-2012, 11:32 PM   #6
Twister773
Registered Users
 
Posts: 2,037
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Oct 2009
Location: SLO, California
Default

Ya, Im selling this 450 to get the 550 wookong m or maybe a 650 wookong m. I may get the 330 as well though to play around with. It seems like it may be more acrobatic.
__________________
Nikon D4/Sony Fs700/Cinestar 8/8FG super/Dx8
Twister773 is offline        Reply With Quote
Old 04-26-2012, 02:25 PM   #7
petedee
Registered Users
 
Posts: 2,951
 

Join Date: Sep 2011
Location: Canberra, Australia
Default

Quote:
Originally Posted by Tahoe Ed View Post
I have not used 8" props on my F450 or 4S lipos. I used to use 10" DJI props and 3S and now I use 10" Graupners with 2650mAh 3S. I have my F450 set up as a FPV machine with a dedicated camera and EagleTree OSD Pro with eLogger and GPS. My weight is not that high.
I have only used 8 inch props with 1450kv motors on mine and found they worked very well, responsive and stable, but currently rebuilding with 1100kv motors to try 9x4.7 and 10x4.5 props to see if I can get a bit more efficiency and a bit quieter.
__________________
TBS Discovery, TBS Discovery Pro, Spanky250, Q400-X
DX18,14SGH
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

"I like rice. Rice is great if you're hungry and want 2000 of something."
-- Mitch Hedberg
petedee is offline        Reply With Quote
Old 04-26-2012, 11:07 PM   #8
HelliYea
Registered Users
 

Join Date: Mar 2010
Location: Melbourne, Australia
Default

I have the stock flamewheel 450 setup with FPV and gopro and fly it with 8inch props on 3S no worries.
__________________
Warp 360, Trex 500, Trex 550, Dune 600, Synergy E7, Quads
HelliYea is offline        Reply With Quote
Old 04-26-2012, 11:59 PM   #9
BrockJ
Registered Users
 
Posts: 249
 
My HF Map location
Join Date: Apr 2007
Location: Irving Texas
Default

Quote:
Originally Posted by Twister773 View Post
Ya, Im selling this 450 to get the 550 wookong m or maybe a 650 wookong m. I may get the 330 as well though to play around with. It seems like it may be more acrobatic.
I have both the 450 and the 330.
The 450's great on a 4s/2200 and the 330 tops out with a Pulse 65C 3S/2200
4s is way too much for the 330 (the blades cavitate) but a blast on the 450...

We fly them at night only (LED's) and the 330 gets really small really quick out around 150 - 200'.. Extremely fast though... flips and rolls like a ball.

Eventually I'll do a FPV setup but for now I'm enjoying the rip...
__________________
Jim a.k.a. BrockJ
BrockJ is offline        Reply With Quote
Old 04-27-2012, 02:09 PM   #10
petedee
Registered Users
 
Posts: 2,951
 

Join Date: Sep 2011
Location: Canberra, Australia
Default

I have done a bit of a rebuild in the last couple of days and have used some bigger slower motors than what I was using and now running 9 inch props rather than the 8 inch I was running before, have only done basic testing in the back yard but very stable with these Gemfan 9x4.7 props on 3S, gave 9 minutes of mostly hovering.
__________________
TBS Discovery, TBS Discovery Pro, Spanky250, Q400-X
DX18,14SGH
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

"I like rice. Rice is great if you're hungry and want 2000 of something."
-- Mitch Hedberg
petedee is offline        Reply With Quote
Old 04-28-2012, 07:12 PM   #11
Busa rider
Registered Users
 

Join Date: Mar 2012
Location: Tunkhannock, pa
Default

I have a few quads. I run 8" props on most with good luck. One quad I run 9". I ordered a whole bunch of 10" props, and tried those on my gaui 500 and my Witespy. I ran into the same issues you are having with the gaui. I tried messing with the gyro, reprogramming esc etc, with no luck. I immediately went back to 8" & 9".
Busa rider is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Multi Rotor Helicopters


Multi Rotor Helicopters Multi Rotor Helicopters Info and Support - Tandem, Quadcopters, Tricopters, Octocopters, and Hexacopters

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com