Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Skookum Robotics


Skookum Robotics Skookum Robotics SK-360 SK-540 & SK-720 Digital Flybar


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-27-2012, 06:23 AM   #1
ArguZ
Registered Users
 

Join Date: Dec 2011
Location: Denmark, Copenhagen
Default Sharing a Hyperion sensors output between the SK720 and the TM1000

Hi guys,

does anyone know the correct wiring of that ?

I would like to use the same Hyperion Sensor I am using for the SK720's governor to feed the TM1000 telemetry transmitter.
Normally Spectrum uses a re-branded Eagle Tree sensor for it.
I have made a cable from a satellite receiver that goes from the Hyperion outputs directly into the TM1000...works fine...
Also the cable without the extension works on the IO/C port of the SK720.
But when I connect the plug WITH the extension, the TM1000 doesn't power up.
I tried some switching , but no luck so far.
Its not a big deal if it doesn't work, Ill get a second one then.
But maybe someone smarter than me could help me out
ArguZ is offline        Reply With Quote
Old 05-27-2012, 12:03 PM   #2
ArguZ
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Dec 2011
Location: Denmark, Copenhagen
Default

And here the answer for all you might wanna do the same :
No it doesn't work because the SK is running on Servo voltage which is 5,5-8 and the TM1000 runs on 3.3 which it gets through the data port and if the Hyperion is shared , the 6 and 3 clash which either limits the SK to 3.3 or overpowers the TM1000.
Time to buy a second one..
ArguZ is offline        Reply With Quote
Old 05-27-2012, 08:27 PM   #3
fatalsync
Registered Users
 
Posts: 433
 
My HF Map location
Join Date: Oct 2010
Location: College Station, TX
Default

I have a tail servo step down in between the Hyperion and the Sk. You should only need the signal wire (maybe ground) from the Hyperion to the TM1000. The TM1000 can run at 6V no problem.
__________________
DX8, mcpX, Align T-Rex 450 SE v2 FBL(BeastX, Tarot Pro V2 Head), Gaui X5 FES Sk540

Thanks and Gig 'Em
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
fatalsync is offline        Reply With Quote
Old 05-27-2012, 11:51 PM   #4
desertstalker
Registered Users
 

Join Date: Apr 2011
Location: Australia
Default

Just did this,

Grab a sat lead (same plug as the Spek RPM sensor) and remove all but the grey lead, solder that to the signal output on the sensor and plug into the TM1000. Thats all thats needed as the TM1000 is getting power and ground from the Sk720 (same place as the Phase sensor). Works just fine, data in log matches telemetry info (assuming you set the gear ratio correctly, by default in the TX its 1, the ratio is the same as for the SK720)
__________________
-DX8
-MSH MiniProtos Stretched, SK720, DS95/DS95i, Hyp 4S 25C 2500mAh
-MSH Protos Stretched, Brain, Hyp DS16/BLS251, 6S 3000mAh
-Goblin 500, HC3SX, Hyp DH16/MKS980BL, Scorp 4015-1100
desertstalker is online now        Reply With Quote
Old 05-28-2012, 09:09 AM   #5
ArguZ
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Dec 2011
Location: Denmark, Copenhagen
Default

I love you guys, thanks :-D
ArguZ is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Skookum Robotics


Skookum Robotics Skookum Robotics SK-360 SK-540 & SK-720 Digital Flybar

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com