Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Mikado Logo Helicopters


Mikado Logo Helicopters Mikado Logo Helicopters Discussion


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-27-2012, 08:04 AM   #1
LOGO800
Registered Users
 

Join Date: Oct 2010
Location: NORWAY
Default logo600 3d and kontronikk 80HV

I have kontronik 80HV on my logo600 3D. when I turn on throttle hold and then turn it off in flight, it takes time for motor to spool up(if I do auto and then before landing I change my mind, then I want heli to spool up a little more faster than yesterday)…….i did this yesterday in flight(turned on t.hold) and then I wanted to turn it off but it took time before the motor spooled up and heli hit the ground little hard. How can I adjust that this not happens? I want the heli spool up almost as soon as I turn off t.hold…?(I have programmed kontronikk esc on mode 1 and 4)… and I have programmingcard ll. Thank you
LOGO800 is offline        Reply With Quote
Old 05-27-2012, 10:59 AM   #2
Redlight11
Registered Users
 
Posts: 1,378
 
My HF Map location
Join Date: Jan 2011
Location: Afton, TN
Default

Quote:
Originally Posted by LOGO800 View Post
I have kontronik 80HV on my logo600 3D. when I turn on throttle hold and then turn it off in flight, it takes time for motor to spool up(if I do auto and then before landing I change my mind, then I want heli to spool up a little more faster than yesterday)…….i did this yesterday in flight(turned on t.hold) and then I wanted to turn it off but it took time before the motor spooled up and heli hit the ground little hard. How can I adjust that this not happens? I want the heli spool up almost as soon as I turn off t.hold…?(I have programmed kontronikk esc on mode 1 and 4)… and I have programmingcard ll. Thank you

Progcard I has the option to shorten the spool up time down to 6 sec.
__________________
Logo 600se
Redlight11 is offline        Reply With Quote
Old 05-27-2012, 01:30 PM   #3
No control
Registered Users
 

Join Date: Oct 2011
Location: Vancouver, Canada
Default

I have the left switch on my transmitter programmed to give me about5-10% throttle for practicing autorotations with bailout. That way the motor keeps spinning but at a speed slower than is necessary to drive the blades. You can't do a blade stop auto, but it's better then nothing
No control is offline        Reply With Quote
Old 05-27-2012, 01:44 PM   #4
LOGO800
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Oct 2010
Location: NORWAY
Default

Thanks guys. I think i will go for progcard l....
LOGO800 is offline        Reply With Quote
Old 05-27-2012, 01:50 PM   #5
No control
Registered Users
 

Join Date: Oct 2011
Location: Vancouver, Canada
Default

No need for progcard aslong as the jive doesnt see 0% throttle it wont do a soft start

http://www.helifreak.com/showthread.php?t=374507
No control is offline        Reply With Quote
Old 05-27-2012, 03:12 PM   #6
Redlight11
Registered Users
 
Posts: 1,378
 
My HF Map location
Join Date: Jan 2011
Location: Afton, TN
Default

Quote:
Originally Posted by No control View Post
No need for progcard aslong as the jive doesnt see 0% throttle it wont do a soft start

http://www.helifreak.com/showthread.php?t=374507
Thanks for the link. That is a great idea.
__________________
Logo 600se
Redlight11 is offline        Reply With Quote
Old 05-27-2012, 04:46 PM   #7
LOGO800
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Oct 2010
Location: NORWAY
Default

I got it. Great idea.. Thank you. Now i am happy
LOGO800 is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Mikado Logo Helicopters


Mikado Logo Helicopters Mikado Logo Helicopters Discussion

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com