Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Blade Helicopters (eFlite) > mQX


mQX Blade mQX Quad Helicopters Information and Help


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-19-2012, 04:27 AM   #1
Dave Broomfield
Registered Users
 

Join Date: Jun 2012
Location: Gainsborough
Smile Blade MQX Using Spektrum-DX8

I have experimented with loads of settings and find that these work well for me I use Helicopter Model Type
D/R and Expo set /Aileron/ Elevator and Rudder set Sw: to F Mode
F Mode Switch Position 2 ( in door use )
Pos: Stunt 2 = Aileron D/R = 75 Expo = 0 / Elevator D/R = 75 Expo = 0 / Rudder D/R = 125 Expo = 0
F Mode Switch Position 1
Pos: Stunt 1 = Aileron D/R = 100 Expo = 0 / Elevator D/R = 100 Expo = 0 / Rudder D/R = 125 Expo = 0
F Mode Switch Position 0
Pos: Normal = Aileron D/R = 125 Expo = 0 / Elevator D/R = 125 Expo = 0 / Rudder D/R = 125 Expo = 0
You can switch position round if you preferred making (Normal D/R = 75 and Stunt 2 D/R = 125)
Throttle Curve
Position N / 1 / 2 all the same / Low = 0% / 25% = 55% / 50% = 70% / 75% = 85% / High = 100%
I have tried different Expo settings you donít want + expo it makes the stick feel unresponsive and a little dead at centre position if you are an absolute beginner better to reduce D/R settings from 75 to say 25 or even 15 to start with have tried different Ė Expo as recommended by others they work well but seems a bit twitchy on recovery of fast moves donít know why? So I prefer 0 Expo on everything hope these setting are of some use to someone
Dave
Dave Broomfield is offline        Reply With Quote
Old 06-19-2012, 10:11 AM   #2
JettaManDan
Registered Users
 
Posts: 2,390
 

Join Date: Mar 2010
Location: Southern Maryland
Default

Quote:
Originally Posted by Dave Broomfield View Post
I have experimented with loads of settings and find that these work well for me I use Helicopter Model Type
D/R and Expo set /Aileron/ Elevator and Rudder set Sw: to F Mode
F Mode Switch Position 2 ( in door use )
Pos: Stunt 2 = Aileron D/R = 75 Expo = 0 / Elevator D/R = 75 Expo = 0 / Rudder D/R = 125 Expo = 0
F Mode Switch Position 1
Pos: Stunt 1 = Aileron D/R = 100 Expo = 0 / Elevator D/R = 100 Expo = 0 / Rudder D/R = 125 Expo = 0
F Mode Switch Position 0
Pos: Normal = Aileron D/R = 125 Expo = 0 / Elevator D/R = 125 Expo = 0 / Rudder D/R = 125 Expo = 0
You can switch position round if you preferred making (Normal D/R = 75 and Stunt 2 D/R = 125)
Throttle Curve
Position N / 1 / 2 all the same / Low = 0% / 25% = 55% / 50% = 70% / 75% = 85% / High = 100%
I have tried different Expo settings you donít want + expo it makes the stick feel unresponsive and a little dead at centre position if you are an absolute beginner better to reduce D/R settings from 75 to say 25 or even 15 to start with have tried different Ė Expo as recommended by others they work well but seems a bit twitchy on recovery of fast moves donít know why? So I prefer 0 Expo on everything hope these setting are of some use to someone
Dave
thanks for this...just got my MQX yesterday and bound it in Acro mode to my DX8 and just dialed in some expo....gonna mess with it any try your settings after a few more flights....

Dan
__________________
HBV2, HBCP3, HBKING 2 FP, 4 Trex 450 Clones, Trex 500 GF, 500 Trex Clone, MCPX, MCX2 - 32 "Planks" and 5 Cars - 29 years of R/C and counting, and it's just getting WORSE!
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

check me out on youtube! www.youtube.com/jettamandan09
JettaManDan is offline        Reply With Quote
Old 06-19-2012, 10:20 AM   #3
Cartrixx
Registered Users
 
Posts: 291
 

Join Date: Sep 2011
Location: EasT Coast Usa
Default

thanks!

i have been using 125 on all but with expo around 30 ish any more and its the dead feling your talking about. <30 seems ok
Cartrixx is offline        Reply With Quote
Old 11-22-2012, 07:50 PM   #4
catch96
Registered Users
 
Posts: 134
 

Join Date: Jun 2009
Location: Lone Tree IA
Default using dx8

I can't seem to get my mqx to power up using these settings. maybe i am doing something wrong or missed something in the setup procedure. if you could post all of your settings it would be great. Thanks Larry
catch96 is online now        Reply With Quote
Old 11-22-2012, 09:06 PM   #5
catch96
Registered Users
 
Posts: 134
 

Join Date: Jun 2009
Location: Lone Tree IA
Default using dx8

I found the problem. i had the throttle curve set wrong,corrected it and it fly's great
catch96 is online now        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Blade Helicopters (eFlite) > mQX


mQX Blade mQX Quad Helicopters Information and Help

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com