Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Simulators Support > Phoenix Flight Sim


Phoenix Flight Sim Phoenix Flight Sim


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-20-2012, 09:37 PM   #1
solidhelix
Registered Users
 
Posts: 494
 
My HF Map location
Join Date: Feb 2012
Location: Newfoundland Canada
Default Phoenix Problems Really....

I am having problems all of a sudden with channels being swapped randomly in phoenix. The throttle and aileron is swapping and rev.ersing at the same time so I figure. It's really odd because no matter what dialog I go into, whether it calibration or transmitter profile it shows the correct input from my tx (dx6i). It doesnt make sense. Also, it will not detect my gyro switch anymore? The tx is set up correctly. blank model set to heli and gyro set to 0 and 100 (nothing else needs changing i don't think since its set up for 1 servo by default)

I have the tx widget thingie down in the corner showing stick movements. and no matter what i do, even if i swap the channels manually in profiles, throttle still moves aileron and vice versa. (no I'm not using the dx6i plane profile.

Like I said, during calibration all the correct channels show correct inputs. I have restarted phoenix, the computer and changed usb ports. I am really getting frustrated. I checked the monitor in the dx6 and it reads correctly. I'm running out of things to try....
solidhelix is offline        Reply With Quote
Old 06-20-2012, 09:42 PM   #2
gilligansc
Registered Users
 
Posts: 406
 
My HF Map location
Join Date: Aug 2010
Location: USA,North Carolina, Southport
Default

dumb question.....your tx is turned off right?
__________________
Align 500 ESP AR7200Bx,Align 250 SE/DFC AR7200Bx, B400, Nano BL!
gilligansc is offline        Reply With Quote
Old 06-20-2012, 09:43 PM   #3
solidhelix
Registered Users
 
Posts: 494
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: Feb 2012
Location: Newfoundland Canada
Default

yup
solidhelix is offline        Reply With Quote
Old 06-20-2012, 09:47 PM   #4
gilligansc
Registered Users
 
Posts: 406
 
My HF Map location
Join Date: Aug 2010
Location: USA,North Carolina, Southport
Default

weird....almost sounds like the cable ID tag is messed up?
__________________
Align 500 ESP AR7200Bx,Align 250 SE/DFC AR7200Bx, B400, Nano BL!
gilligansc is offline        Reply With Quote
Old 06-20-2012, 09:50 PM   #5
solidhelix
Registered Users
 
Posts: 494
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: Feb 2012
Location: Newfoundland Canada
Default

that doesnt sound good I'm waiting on parts now because of a crash, so all i have is phoenix and now that has crashed! Man this hobby can be frustrating
solidhelix is offline        Reply With Quote
Old 06-20-2012, 09:51 PM   #6
solidhelix
Registered Users
 
Posts: 494
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: Feb 2012
Location: Newfoundland Canada
Default

If I wake up tomorrow and it's not magically fixed, I'll take a video of it. It's 12:21am here now and I have to sleep
solidhelix is offline        Reply With Quote
Old 06-20-2012, 09:56 PM   #7
gilligansc
Registered Users
 
Posts: 406
 
My HF Map location
Join Date: Aug 2010
Location: USA,North Carolina, Southport
Default

yup.....most give up sooner than later.I would have given up a long time ago but I'm stubborn and have too much $$$ in it....I do live for the few moments when everything works awesome and I fly Half decent! They do get more frequent the more you get into it.
Good luck and stick with it. I have to get away from it every now and again.
__________________
Align 500 ESP AR7200Bx,Align 250 SE/DFC AR7200Bx, B400, Nano BL!
gilligansc is offline        Reply With Quote
Old 06-21-2012, 10:32 AM   #8
solidhelix
Registered Users
 
Posts: 494
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: Feb 2012
Location: Newfoundland Canada
Default

Bump?
solidhelix is offline        Reply With Quote
Old 06-21-2012, 03:17 PM   #9
ahahn
Registered Users
 

Join Date: Aug 2010
Location: Chicago 'burbs
Default

Quote:
Originally Posted by solidhelix View Post
I am having problems all of a sudden with channels being swapped randomly in phoenix. The throttle and aileron is swapping and rev.ersing at the same time so I figure. It's really odd because no matter what dialog I go into, whether it calibration or transmitter profile it shows the correct input from my tx (dx6i). It doesnt make sense. Also, it will not detect my gyro switch anymore? The tx is set up correctly. blank model set to heli and gyro set to 0 and 100 (nothing else needs changing i don't think since its set up for 1 servo by default)

I have the tx widget thingie down in the corner showing stick movements. and no matter what i do, even if i swap the channels manually in profiles, throttle still moves aileron and vice versa. (no I'm not using the dx6i plane profile.

Like I said, during calibration all the correct channels show correct inputs. I have restarted phoenix, the computer and changed usb ports. I am really getting frustrated. I checked the monitor in the dx6 and it reads correctly. I'm running out of things to try....

It sounds like you have somehow selected a Futaba transmitter vs a Spectrum transmitter in your Phoenix tranmitter selection---or vice versa. Those two have that switch of throttle and aileron channels.
ahahn is offline        Reply With Quote
Old 06-21-2012, 04:00 PM   #10
CrashNburn420
Registered Users
 
Posts: 2,633
 

Join Date: May 2012
Location: USA
Default

If it's still not working I would try uninstalling and reinstalling the program.
Is there any damage at all to your cable? I ran over mine with my desk chair and messed one up.
CrashNburn420 is offline        Reply With Quote
Old 06-21-2012, 05:22 PM   #11
solidhelix
Registered Users
 
Posts: 494
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: Feb 2012
Location: Newfoundland Canada
Default

Quote:
Originally Posted by ahahn View Post
It sounds like you have somehow selected a Futaba transmitter vs a Spectrum transmitter in your Phoenix tranmitter selection---or vice versa. Those two have that switch of throttle and aileron channels.
Nope. Spectrum profile. I've created a new transmitter maybe 50 times now. No dice

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
__________________
Align T-Rex 450 Sport V2 (121T/12T Slant) BeastX Scorpion HK-2221-8, CC ICE 50, HS-5065MG's, HSG-5084
MCPX (HP08s, XP-12A, HP03T, XP-3A) <-DEAD
Sprinklers Save Lives
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

solidhelix is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Simulators Support > Phoenix Flight Sim


Phoenix Flight Sim Phoenix Flight Sim

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com