Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > FMA/Revolectrix Product Support


FMA/Revolectrix Product Support FMA/Revolectrix Factory Product Support


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-23-2012, 03:38 PM   #1
ROGER G
Registered Users
 

Join Date: Aug 2010
Location: California
Default CPII AS ADVERTIZED

Got my CPII a couple of days ago. Read the sticky, most of the posts, and studied the manual in how to make adjustments . My CPII unit worked PERFECT from the start and now have it fine tuned to my preferences . It already has saved my heli from a crash !!
From experience with it, I HIGHLY RECOMEND this unit as a money saving device !!! It exceeded my expectations of it !!! Really Pleased !

Roger
ROGER G is offline        Reply With Quote
Old 07-23-2012, 03:45 PM   #2
nightflyr
Registered Users
 
Posts: 14,886
 
My HF Map location
Join Date: Jan 2009
Location: Long Island, NY
Default

Glad to hear it works for you.... Hope you have many hours of enjoyable flying.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

nightflyr is online now        Reply With Quote
Old 07-23-2012, 04:05 PM   #3
ROGER G
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Aug 2010
Location: California
Default

OOPS ! Didn't read the APS review by 1fastt2 before posting ! Sorry to hear the problems he had ! SORRY ! Sounds like I gloating about my unit , would not have posted if I read his post first !!!

Roger
ROGER G is offline        Reply With Quote
Old 07-24-2012, 01:28 PM   #4
distructor
Registered Users
 
Posts: 814
 

Join Date: Sep 2011
Location: Texas
Default

Don't think anyone takes it a gloating. If you have information to share, do it. Information is good...weather it is critical of a product, or not. Readers can filter it how they want. Pointers and tips are also appreciated.
__________________
Takeoff is optional, landing is mandatory.
B450x+HC3SX, Protos 500 stretched+HC3SX, Century E640 stretched +HC3SX. MingDa MD8 + YGE 160HV+ KDE 395kv + BD3SX.
distructor is online now        Reply With Quote
Old 07-24-2012, 10:30 PM   #5
F-16 CHIEF
Registered Users
 
Posts: 116
 

Join Date: May 2012
Location: Virginia
Default

Mine worked perfect as well and I just set another one up for a friend that also performed flawlessly. Has saved me several times as I've learned to fly my circuits.
F-16 CHIEF is offline        Reply With Quote
Old 07-25-2012, 09:32 PM   #6
JugMan
Registered Users
 
Posts: 11
 

Join Date: Nov 2009
Location: Florida coastal town...
Unhappy Regarding CP install...?

Congrats to you guys with the CPII successes.
I hope I fare as well, as I'm setting one up on a trex 450 build as a learning tool right now.
Quick question that I hope someone can answer:
Will I encounter any interference problems if I "piggyback" the CPII computer to the top of my AR7000 RX? The wiring will be much neater that way, and the CP computer unit will be protected within the frame as compared to slapping in onto the frame side...
Since there are infinitely wiser dudes here, please let me know if this install location is a bad idea about to happen. TIA!
JugMan is offline        Reply With Quote
Old 07-26-2012, 01:32 AM   #7
Navigator53
Registered Users
 
Posts: 2,137
 
My HF Map location
Join Date: Mar 2008
Location: Canby, Oregon
Default

CoPilot just simply works, I don't leave home without it

Paid for itself many times over 'cause I am really bad at flying
__________________
When the people find that they can vote themselves money, that will herald the end of the republic.
~Benjamin Franklin ~
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Navigator53 is offline        Reply With Quote
Old 07-26-2012, 02:22 AM   #8
nightflyr
Registered Users
 
Posts: 14,886
 
My HF Map location
Join Date: Jan 2009
Location: Long Island, NY
Default

Quote:
Originally Posted by JugMan View Post
Congrats to you guys with the CPII successes.
I hope I fare as well, as I'm setting one up on a trex 450 build as a learning tool right now.
Quick question that I hope someone can answer:
Will I encounter any interference problems if I "piggyback" the CPII computer to the top of my AR7000 RX? The wiring will be much neater that way, and the CP computer unit will be protected within the frame as compared to slapping in onto the frame side...
Since there are infinitely wiser dudes here, please let me know if this install location is a bad idea about to happen. TIA!
It should work fine.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

nightflyr is online now        Reply With Quote
Old 07-29-2012, 02:16 AM   #9
JugMan
Registered Users
 
Posts: 11
 

Join Date: Nov 2009
Location: Florida coastal town...
Default Gracias

Thanks Nightflyr, glad to get your opinion on this one. "Stuff with wires" being placed right on top of a RX is something I've never done B4. I'll be sure to do a range check, etc as well.... any ugly issues come up, I'll report back for the communal knowledge base.
JugMan is offline        Reply With Quote
Old 09-04-2012, 10:04 AM   #10
BrokenRotor
Registered Users
 
Posts: 179
 

Join Date: Dec 2009
Location: Ramsey, MN
Question Looking for a little help please?

I have installed the CP II on a 700 nitro for a guy. This guy already has the microbeast FBL unit installed and working. After I installed the CP II I noticed the swash would tilt forward and left. I did this setup inside because it was late evening. So my questions are:

1. Does the setup need to be done outside where you will be flying?

2. Are you guys with success using the factory default settings?

3. How close is too close for cars and building? 20 feet, 50 feet?

Any suggestions or corrections to what I may be doing wrong will be greatly appreciated.

Thanks guys. Now I will go read some more

Steve
__________________
Never give up, just keep throwing more money at it
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
BrokenRotor is offline        Reply With Quote
Old 09-04-2012, 12:45 PM   #11
ROGER G
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Aug 2010
Location: California
Default

Hi Steve
You might want to have a NEW post for this Question. Better chance that nightflyr might see it, and he seems to know quite a bit about the CP II and can help you !
ROGER G is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > FMA/Revolectrix Product Support


FMA/Revolectrix Product Support FMA/Revolectrix Factory Product Support

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com