Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Blade Helicopters (eFlite) > BCX/CX2/CX3


BCX/CX2/CX3 Blade (eFlite) CX, CX2 and CX3 Helicopters Information and Help


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-29-2012, 04:27 PM   #1
Kostuhoss
Registered Users
 

Join Date: Jan 2012
Location: North London
Question blade cx2 with different transmiter?

Hi, i have bought a blade cx2 without transmiter, hoping that it would be possible to use eSky's belt cp 2.4ghz radio and receiwer to controll it. but for some reason i cant get motors to work. Have any of you guys found andy guide how to use non computerised radio on blade cx2? thaks for your help
Kostuhoss is offline        Reply With Quote
Old 01-31-2012, 10:28 PM   #2
whirlydude
Registered Users
 
Posts: 609
 

Join Date: Dec 2007
Location: USA
Default

What kind of receiver is it? Esky has a 2.4GHz 4 in 1 unit, which should work with that transmitter, but find out for sure before going ahead. Just remember to lower the throttle lever and the throttle trim to it's lowest setting when powering up the helicopter.
whirlydude is offline        Reply With Quote
Old 02-22-2012, 03:53 PM   #3
LeeT
Registered Users
 
Posts: 184
 

Join Date: Dec 2009
Location: Tampa Bay
Default

You need to use a Spektrum transmitter. I use a DX 7 on mine
LeeT is offline        Reply With Quote
Old 08-15-2012, 12:17 AM   #4
kevinbattista
Registered Users
 
Posts: 1,376
 
My HF Map location
Join Date: Mar 2010
Location: Dudley, MA. U.S.A.
Default

Check this out .. http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXBPKF&P=ML
__________________
it's not a competition, it's a hobby
EXI 450 + FUTABA t7c Tx =
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Phoenix Sim "it's free to crash on a sim"
kevinbattista is offline        Reply With Quote
Old 08-15-2012, 11:24 AM   #5
Ferret Dad
Registered Users
 
Posts: 928
 

Join Date: Apr 2010
Location: Lusby, Maryland
Default

I have a CX3 bound to a DX5 and it flies great with it. The three center switches are reversed tho, I forget which one name wise. I also have Extreme blades with blade grips and a Super Skids 200 skid on it. With these it flies far better than it did stock.

Mike
__________________
Blade mCX S300, mCX2, Tandem Rescue, Blade CP+ w/Huey body, Blade CX3, Heli-Max CX Micro S300, Heli Max CX Nano, Syma S107, Nine Eagles Bravo SX, Nine Eagles Draco Coax, Nine Eagles Bravo III Coax, E-Sky Nano w/Jet Ranger body
Ferret Dad is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Blade Helicopters (eFlite) > BCX/CX2/CX3


BCX/CX2/CX3 Blade (eFlite) CX, CX2 and CX3 Helicopters Information and Help

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com