Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Jeti Duplex Radio Systems


Jeti Duplex Radio Systems Jeti Duplex Radio Systems Support


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-24-2013, 01:14 PM   #1
Steve51
Registered Users
 

Join Date: May 2013
Location: Lindenhurst, NY
Default Spectrum Module and Jeti DS16

has anyone come up with a way to use a Spektrum transmitter module with the Jeti DS16? It would be good to be able to keep using some small bind and fly indoor stuff with this transmitter.

I have tried using the PPM output from a 9 channel receiver but no success with that the signal might not be strong enough to pass through to the module.
Steve51 is offline        Reply With Quote
Old 11-10-2013, 08:13 AM   #2
-רחל
Registered Users
 
Posts: 196
 

Join Date: Sep 2013
Location: €UDSSR
Arrow

I use a Orange Module for JR and a RSAT2.
Works like a charm with my Nano CPX and Nano CPX Brushless.

While setting the whole thing up I stumbled across the Jetibox emulator of my DC-16 for switching the PPM between positiv and negativ.

Maybe I accidently did the right thing (or maybe I changed nothing...) nevertheless it works.

Just one question to make a long story short - how can I alter the PPM from + to - and backwards via the Jetibox emulator?

I've pressed a lot of arrows but quiet didn't know where I was and what I was doing
-רחל is offline        Reply With Quote
Old 11-10-2013, 08:39 AM   #3
gelatmi1
Registered Users
 
Posts: 490
 

Join Date: May 2006
Location: Italy
Default

Quote:
Originally Posted by Steve51 View Post
has anyone come up with a way to use a Spektrum transmitter module with the Jeti DS16? It would be good to be able to keep using some small bind and fly indoor stuff with this transmitter.

I have tried using the PPM output from a 9 channel receiver but no success with that the signal might not be strong enough to pass through to the module.
See here:

http://www.helifreak.com/showthread.php?t=539600
gelatmi1 is offline        Reply With Quote
Old 11-10-2013, 09:16 AM   #4
gelatmi1
Registered Users
 
Posts: 490
 

Join Date: May 2006
Location: Italy
Default

Quote:
Originally Posted by -רחל View Post
I use a Orange Module for JR and a RSAT2.
Works like a charm with my Nano CPX and Nano CPX Brushless.

While setting the whole thing up I stumbled across the Jetibox emulator of my DC-16 for switching the PPM between positiv and negativ.

Maybe I accidently did the right thing (or maybe I changed nothing...) nevertheless it works.

Just one question to make a long story short - how can I alter the PPM from + to - and backwards via the Jetibox emulator?

I've pressed a lot of arrows but quiet didn't know where I was and what I was doing
Use Device Explorer...it's very easy !!!!
gelatmi1 is offline        Reply With Quote
Old 11-13-2013, 01:17 PM   #5
-רחל
Registered Users
 
Posts: 196
 

Join Date: Sep 2013
Location: €UDSSR
Default

Quote:
Originally Posted by -רחל View Post
how can I alter the PPM from + to - and backwards via the Jetibox emulator?
Nobody ever tried?
-רחל is offline        Reply With Quote
Old 11-14-2013, 08:42 AM   #6
Puttputt maru
Registered Users
 

Join Date: May 2009
Location: Montreal Canada, Geneva Switzerland
Default

This is the flow chart of the Rsat2. you should find, I think, the menu you are looking for switching under the PPM output mode menu

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Rsat2 Full FlowChart.jpg
Views:	144
Size:	138.2 KB
ID:	465226  
__________________
TDR done first flight soon
Kasama Srimok,90e FAIFA, T-Rex 700e DFC, Goblin700, BD 3SX, Jeti DC-16, Mezons 130
CompArf 330 SC 2.6 BME 110, Ultimate Aeroworks 20-300, DA 170, CentralBox, Q80-8M for a 91" EF Extra
Puttputt maru is offline        Reply With Quote
Old 11-15-2013, 12:35 PM   #7
-רחל
Registered Users
 
Posts: 196
 

Join Date: Sep 2013
Location: €UDSSR
Default

Thanks for assistance. Yesterday I've accidently set the RSAT2 to clone mode.
Took some time to find out how to reverse that sheet, as in clone mode the RSAT2 plays dead. It totally refuses to send data. No comunication possible. Absolutely dead. I realy hate the JB!
-רחל is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Jeti Duplex Radio Systems


Jeti Duplex Radio Systems Jeti Duplex Radio Systems Support

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com