Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Blade Helicopters (eFlite) > mCP X


mCP X Blade Micro CPx Helicopters Information and Help


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-03-2012, 10:18 PM   #1
cbabe001
Registered Users
 

Join Date: Mar 2011
Location: US
Default MCP X Voltage Question (all stock)

What voltage should I be reading at the main motor connector on the 3 in 1?

When I have my the throttle at near 0% I read 4.06v.
As I increase the throttle to 100% I read 3.62v. I don't know much of anything about electronics but this seems backwards to me.
The battery is currently reading 4.13v.

My main motor will not spin when connected to the main motor plug on the board. It works just fine when I connect it to the plug for the tail rotor. I even bought a new motor just to be sure.
cbabe001 is offline        Reply With Quote
Old 07-04-2012, 09:48 AM   #2
dcarboni
Registered Users
 
Posts: 748
 

Join Date: May 2012
Location: usa Indiana Ft wayne
Default

http://www.topcopter.com/mcpx-extras...how=10&page=2l
sounds lie a burn't fet heres a website with those parts
dcarboni is offline        Reply With Quote
Old 07-04-2012, 08:39 PM   #3
cbabe001
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Mar 2011
Location: US
Default

Thanks for the link, I will give it a try. Hopefully that fixes it. I have two with the exact same problem.
cbabe001 is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Blade Helicopters (eFlite) > mCP X


mCP X Blade Micro CPx Helicopters Information and Help

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com