Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Airplanes Info and Support > Airplane Related


Airplane Related R/C Airplanes Discussion


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-03-2008, 12:03 PM   #1
mkoutnik
Registered Users
 
Posts: 698
 
My HF Map location
Join Date: Sep 2006
Location: Waukesha, WI
Default DX7 Programming

Does anyone have any tips on how to program a Spektrum DX7 radio to fly airplanes...I have no idea where to start...

I currently fly a 450-size heli and I'm trying to get into planes too. (God help me and my wallet!) Right now I have a 3 channel Multiplex EasyStar plane, but I'm looking to move into a 4 channel plane, like a trainer, and I'd like to use my DX7.

Thanks in advance.
mkoutnik is offline        Reply With Quote
Old 12-03-2008, 12:29 PM   #2
saltyzoo
Registered Users
 
Posts: 1,244
 
My HF Map location
Join Date: May 2008
Location: Tampa, FL
Default

If you can setup a helicopter a plane will be ridiculously easy.

Reverse the servos as needed, and set endpoints appropriately and done. That's about all there is to it.
__________________
TREX-500 TREX-700E 3g
JR X9303

Fast and easy flight logging with tons of extras at rcflylog.com
saltyzoo is offline        Reply With Quote
Old 12-10-2008, 02:59 PM   #3
must289pwr
Registered Users
 
Posts: 573
 
My HF Map location
Join Date: May 2008
Location: Melbourne, Florida
Default

I could be a little late on this but it really depends if you are running one servo for your ailerons or two. If you are doing one then there really isnt anything special you have to do.
If you are running two aileron servos (one per aileron) then you will need to setup mixing.

Not sure if its right but I usually put the second servo on the flap channel. Then really the only other thing you have to do is setup prog.mix1 to be aile -> flap and depending on the servo reversing the rate will either be 100 or -100 on both.
Also you can setup the ailerons as flaps that way by using prog.mix2 as flap -> aile at 100. Then setup your flap sys.

Took a little bit of trial and error but it wasnt too bad.

And of course set the model to acro.
__________________
-- Mike
HK450 Pro - HS65's - 2100T/3100G - Scorpion 2221-8
Trex 500 ESP - Scorpion 3026-1600 - HS 5245 - JR G770-3D
must289pwr is offline        Reply With Quote
Old 12-10-2008, 07:29 PM   #4
invertmast
Registered Users
 
Posts: 3,325
 
My HF Map location
Join Date: Oct 2004
Location: North Port, FL
Default

the manual is a great place to start. its pretty good in explaining the programming.
__________________
Comparf Eurosport
1/7 F-14D
Rave 450, scorpion -10, DS285MG, 3500G, Spartan, 4s 2200 outrage, 6100e, 350mm radix
lookin for another Vibe 50
invertmast is offline        Reply With Quote
Old 12-10-2008, 08:44 PM   #5
HeathH
Registered Users
 
My HF Map location
Join Date: May 2006
Location: OH
Default

if running two servos for ailerons setup as a flaperon. if running two servos for the aileron and two servos for the elevator then dont setup as a flaperon and use mixes.
__________________
I like helicopters
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
HeathH is offline        Reply With Quote
Old 12-11-2008, 08:57 AM   #6
must289pwr
Registered Users
 
Posts: 573
 
My HF Map location
Join Date: May 2008
Location: Melbourne, Florida
Default

OK .. well that makes sense .. either way works..
__________________
-- Mike
HK450 Pro - HS65's - 2100T/3100G - Scorpion 2221-8
Trex 500 ESP - Scorpion 3026-1600 - HS 5245 - JR G770-3D
must289pwr is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Airplanes Info and Support > Airplane Related


Airplane Related R/C Airplanes Discussion

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com