Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > JR and Spektrum Radios and Electronics


JR and Spektrum Radios and Electronics JR and Spektrum Radios, Gyros, Servos, Etc.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-16-2009, 12:53 AM   #1
helinewbee300
Registered Users
 

Join Date: Mar 2009
Location: El Paso, TX
Default AR6200 ( remote rx Flashes)

So I know that if both the Rx, ( main and the Remote flash)

There is a power failure and system rebooted and reconnected.


BUT what does it mean when only the Remote Rx on the AR6200 Flashes ?

I've seen this now on two AR6200.. one on a plane.. where Rx are Isolated from any wires ect.. and one on a Heli ..

Any one know.. ??

Thanks..
helinewbee300 is offline        Reply With Quote
Old 10-19-2009, 02:45 PM   #2
Sonic_BOOMER_SOONER
Registered Users
 
Posts: 1,818
 

Join Date: Nov 2008
Location: Richardson, Texas
Default

Typically this would be an issue with the connector cable to the remote. Another possibility is a spark hitting the remote antenna, which can happen on some setups of belt driven heli tails.
__________________
T-Rex 700N, 600NP, 450v2 w/Pro head, 250SE - Blade mCP-X, mCX, mSR x 2, Parkzone F4U Corsair: All on DX7se
Sonic_BOOMER_SOONER is online now        Reply With Quote
Old 10-20-2009, 02:51 PM   #3
helinewbee300
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Mar 2009
Location: El Paso, TX
Default Thanks..

Sonic,

Thanks for your reply,

I don't have to much room on the air frame, But found a spot let see if that helps.

I did have the Remote Rx - mounted on the outside of the fail boom, on the frame.

Got is as far as possible now way from the boom .. Let see if that helps..

Thanks again..
helinewbee300 is offline        Reply With Quote
Old 10-20-2009, 08:14 PM   #4
Pinecone
Registered Users
 
Posts: 18,335
 

Join Date: Sep 2006
Location: Maryland
Default

It could be that the voltage dropped enough for the sat to reboot, but not the main.

Since they are different pieces of equipment, they can have different low voltage cutoffs. When I tested mine, some pairs had as much as a 0.1 volt cutoff difference.
__________________
Terry
AMA#47402, IRCHA # 3395
Blade CP "Pro", Trex 450SE, PiccoZ, Quick of Japan EP8v2 EX, Hurricane 550, Hurricane 200, JR Vibe 50, Blade mCX, Bergen Intrepid Gasser, Pantera 50, Blade mSR, Novus CP
Pinecone is offline        Reply With Quote
Old 10-21-2009, 10:32 AM   #5
BarracudaHockey
Registered Users
 
Posts: 6,370
 
My HF Map location
Join Date: Jan 2005
Location: Jacksonville FL
Default

Have you simulated it on the bench?

Make sure they both flash, you might just have mismatched firmware.
__________________
Andy
AMA 77227
Jacksonville FL
http://www.jaxrc.com
BarracudaHockey is offline        Reply With Quote
Old 10-24-2009, 08:47 PM   #6
bobkat
Registered Users
 
Posts: 87
 

Join Date: Jun 2009
Location: PA, USA
Default

Quote:
Originally Posted by Pinecone View Post
It could be that the voltage dropped enough for the sat to reboot, but not the main.

Since they are different pieces of equipment, they can have different low voltage cutoffs. When I tested mine, some pairs had as much as a 0.1 volt cutoff difference.
I find this believable, I have the stock Regulator running DS610's and I have the same problem if I work the stick vigorously (on the bench) the remote will flash.

I feel this is a current issue, everything is fine until the voltage on the Receiver pack drops slightly. I have an upgraded BEC on it's way to replace the stock and I'll let you know the outcome.
__________________
T-Rex 600e 12's Full KDE upgrade elogger Spider gear Align 610 cyclic's, 650/401 tail CY 600 main 95 tail CC HV85 Scorpion 4025-630/6mm shaft - boca bearings - 700 main gear
T-Rex 450SE 430x Align BL35X ESC 401/S9650 tail Hitec HS-65HB Custom canopy elogger AR6200 3S1P 2250mAh 30C Trainer
AMA Member - 937052
bobkat is offline        Reply With Quote
Old 10-27-2009, 06:02 PM   #7
bobkat
Registered Users
 
Posts: 87
 

Join Date: Jun 2009
Location: PA, USA
Default

I did replace the stock BEC (keeping the stock rx battery) and my problem went away. I'm using the CC BEC Pro; set at 5.8v (using the castle link). I hope to stick with this BEC (if it pans out) when I go 12's.

-bobkat
__________________
T-Rex 600e 12's Full KDE upgrade elogger Spider gear Align 610 cyclic's, 650/401 tail CY 600 main 95 tail CC HV85 Scorpion 4025-630/6mm shaft - boca bearings - 700 main gear
T-Rex 450SE 430x Align BL35X ESC 401/S9650 tail Hitec HS-65HB Custom canopy elogger AR6200 3S1P 2250mAh 30C Trainer
AMA Member - 937052

Last edited by bobkat; 10-28-2009 at 05:50 AM..
bobkat is offline        Reply With Quote
Old 11-16-2009, 11:28 AM   #8
1BADAIR
Registered Users
 
Posts: 3,561
 
My HF Map location
Join Date: Jun 2008
Location: Oxford, Mi
Default

does it happen when flying or when powering up

I have seen many flash if the TX is too close on power up
__________________
Compass 7HVU HBL980/950 Ar7200bx Edge160-- Compass 6HV, 610/650
TRex 700LE , Beastx 610/650, Warp360 TracX 92A+
1BADAIR is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > JR and Spektrum Radios and Electronics


JR and Spektrum Radios and Electronics JR and Spektrum Radios, Gyros, Servos, Etc.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2015 by RCGroups.com, LLC except where otherwise indicated. The HeliFreak.com logo is a trademark of RCGroups.com, LLC.