Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Blade Helicopters (eFlite) > SR


SR Blade Helicopters (eFlite) SR


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-26-2010, 10:14 PM   #1
TonyRumore
Registered Users
 

Join Date: Jan 2010
Location: Inola, Oklahoma
Default DX6i Settings for the SR?

I'm a newbie, so I am not going to attempt to run my new SR on my DX6i....but I know one of you FREAKS is going to hook me up.

If you have some DX6i programming worked out for the SR, I would like to see it.

Tony
TonyRumore is offline        Reply With Quote
Old 02-27-2010, 03:05 AM   #2
AKD001
Registered Users
 

Join Date: Jan 2010
Location: Los Angeles, CA
Default

I'd be interested as well! (When the time comes, at least).
AKD001 is offline        Reply With Quote
Old 02-27-2010, 07:47 AM   #3
cedron
Registered Users
 
Posts: 205
 

Join Date: Jul 2009
Location: Columbus Ohio
Default

I would be too interested. I tried the settings for a cp pro 2 well they dont work so please do not try them. Maybe I had a wrong setting but I dont think so, everything moved in the direction it was supposed to move. Well anyways I crashed big time. I was powering down and the blades had almost stopped and the SR took off like a rocked forward and into a wall. Blades maybe grips too, main gear, tail boom, boom motor, rotor all gone now. Also I called HH and the tech told me they are going to have a programming manual out this summer for the dx6 and dx7. Everyone have fun
cedron is offline        Reply With Quote
Old 02-27-2010, 01:29 PM   #4
AKD001
Registered Users
 

Join Date: Jan 2010
Location: Los Angeles, CA
Default

Quote:
Originally Posted by cedron View Post
Also I called HH and the tech told me they are going to have a programming manual out this summer for the dx6 and dx7. Everyone have fun
Very intriguing news. It seems like it would be good timing for them to make another marketing push to novice SR owners to sell more DX61 and DX7s.

...(though I'm sure one of the experts here will have already posted some potential settings to work with in a few days, not a few months).
AKD001 is offline        Reply With Quote
Old 03-01-2010, 11:58 AM   #5
LegndarySaiyan
Registered Users
 
Posts: 1,327
 

Join Date: Jan 2010
Location: Buffalo, NY
Default

I started trying to make a model in my dx6i last night. I had problems getting collective to move correctly one servo was opposite the others altough its aileron control was correct. I finally sorted all the movements out by reversing pitch and running negative swash mix. I'm setting up for 0 degrees pitch at half stick but i'm still have problems getting it to lift where i want it to. I have to run way to much mechanical pos pitch to get it to lift correctly. Either way I still have to work on both my mechanical pitch and radio pitch curves curves until this thing flies closer to my 400. Once i get set I'll post my settings then if you want to soften them you can just do so with dr & expo. Anyone else having pitch issues similar to mine let me know. Only so much negative pitch is available before the swash plate is at maximum height.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Spartan RC, Scorpion Motors, Opti-power batteries
-Phillip Johnson, AMA #954735
LegndarySaiyan is offline        Reply With Quote
Old 03-01-2010, 04:05 PM   #6
cedron
Registered Users
 
Posts: 205
 

Join Date: Jul 2009
Location: Columbus Ohio
Smile

Ok I bit the dust and had a Very Good heli pilot prgram my dx6i radio for me. Now it flies like a champ. Here are the settings he prgramed for me.

D/R Expo:
Aile 1 - 70% + 30% expo Aile 0 - 100% + 20% expo
Elev 1 - 70% + 30% expo Elev 0 - 100% + 20% expo
Rudd 1 - 80% + 30% expo Rudd 0 - 100% + 20% expo

Travel Adj - all set to 100%

Sub Trim - All set to 0

Throttle Curve:
Norm Pos -
L - 0%
2 - 45%
3 - 60%
4 - 75% H - 100%

Stunt Pos -
L - 100%
2 - 88.5%
3 - 75%
4 - 88.5%
H - 100%

Pitch Curve:
Norm -
L - 42%
2 - 46%
3 - 50%
4 - 75%
H - 100%

Stunt -
L - 0%
2 - 25%
3 - 50%
4 - 75%
H - 100%

Swash Mix :
Aile +60%
Elev +60%
Pitch -35%

Under the Setup List:

1) In the reverse menu Reverse the Rudd and Pitch settings
2) Under Swash Type - Select CCPM 120

I Started flying with these settings and love them. I did change the exp from 30% to 15% its just my preference seems to make it a little more reponsive. Let me know what you think! Have fun
cedron is offline        Reply With Quote
Old 03-01-2010, 07:43 PM   #7
LegndarySaiyan
Registered Users
 
Posts: 1,327
 

Join Date: Jan 2010
Location: Buffalo, NY
Default

Did you or your LHS adjust the blade pitch and swash linkage at all or did he just tune the tx for the stock setup? Those settings look pretty close to what I've come up with but the pitch curves won't work for me if your mid stick pitch is still 7 degrees in normal flight mode.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Spartan RC, Scorpion Motors, Opti-power batteries
-Phillip Johnson, AMA #954735
LegndarySaiyan is offline        Reply With Quote
Old 03-02-2010, 03:36 PM   #8
cedron
Registered Users
 
Posts: 205
 

Join Date: Jul 2009
Location: Columbus Ohio
Default

All adjustments were made on the radio. Nothing was done to the heli itself
cedron is offline        Reply With Quote
Old 03-02-2010, 08:34 PM   #9
mattia
Registered Users
 

Join Date: Feb 2010
Location: californa
Default

is this setup good for 3D?
mattia is offline        Reply With Quote
Old 03-02-2010, 10:06 PM   #10
Daddy
Registered Users
 
Posts: 694
 
My HF Map location
Join Date: Jan 2010
Location: Dallas, Tx
Default

Cedron

Thanks a million : ) How does these setting compare to the stock TX? IE, do you think the expo in stock TX about 30%? Forget low rate...it's like 90%!
Daddy is offline        Reply With Quote
Old 03-03-2010, 04:37 AM   #11
sidi996
Registered Users
 

Join Date: Jun 2009
Location: germany
Default Gyro Menu DX6i

Hello Cedron
Thank you for the DX6i Settings. You don`t use Gyro menu? When gyro set from transmitter 50% - 100%, it`s HH mode?
Thank you
Dieter
sidi996 is offline        Reply With Quote
Old 03-03-2010, 04:02 PM   #12
cedron
Registered Users
 
Posts: 205
 

Join Date: Jul 2009
Location: Columbus Ohio
Default

Mattia - You can try this for 3D. I don't do 3D so it is hard to say how it will do. It was programed though by someone that does do 3D. Hope that helps.


Daddy - The Settings are close to the stock in my opinion. I have already changed my expo to +15%. Just my preference

Dieter - I am really only hovering right now so I really do not see a need to use the gyro settings in the radio. By the way what part of Germany are you in? I lived in Mainz for 2 years. Dan
cedron is offline        Reply With Quote
Old 03-03-2010, 06:06 PM   #13
cedron
Registered Users
 
Posts: 205
 

Join Date: Jul 2009
Location: Columbus Ohio
Default

OK I have hooked up the gyro lead wire and have the gyro in the radio set to 75%. Seems to work pretty good there. Might tweek it some more not sure.
cedron is offline        Reply With Quote
Old 03-03-2010, 07:50 PM   #14
Daddy
Registered Users
 
Posts: 694
 
My HF Map location
Join Date: Jan 2010
Location: Dallas, Tx
Default

Thanks, I'll give mine a go at those settings. Good to hear you hooked up gyro to ch 5. I have my B400, same gyro, set at <50% and 65%. I find that when I first start up if I toggle 3 times (reset gyro) the tail holds much better on take off...don't know why, just that it works for me. Will try on SR when I get some time ( work : (

Ken
Daddy is offline        Reply With Quote
Old 03-03-2010, 07:56 PM   #15
KCMike
Registered Users
 
Posts: 1,463
 
My HF Map location
Join Date: Sep 2009
Location: Kansas City, MO
Default

Where does the gyro plug in on the Rx (I can't recall which port).
__________________
My YouTube Channel:
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Xbox Live - TheBiffTannen
KCMike is offline        Reply With Quote
Old 03-03-2010, 07:57 PM   #16
Rikybo
Registered Users
 

Join Date: Mar 2010
Location: Orlando
Default

Quote:
Originally Posted by Daddy View Post
Thanks, I'll give mine a go at those settings. Good to hear you hooked up gyro to ch 5. I have my B400, same gyro, set at <50% and 65%. I find that when I first start up if I toggle 3 times (reset gyro) the tail holds much better on take off...don't know why, just that it works for me. Will try on SR when I get some time ( work : (

Ken
Ken,

I HAVE to remember that you are using the DX so when I pry my wallet open in the coming months I may impugn upon your kind nature!

Regards,

R/B
__________________
"Trust, then verify"
Rikybo is offline        Reply With Quote
Old 03-03-2010, 08:16 PM   #17
Daddy
Registered Users
 
Posts: 694
 
My HF Map location
Join Date: Jan 2010
Location: Dallas, Tx
Default

Quote:
Originally Posted by Rikybo View Post
Ken,

I HAVE to remember that you are using the DX so when I pry my wallet open in the coming months I may impugn upon your kind nature!

Regards,

R/B

No problem R/B...BTW, a DX6i comes with a B400!...There's that gunshot again.....

Ken
Daddy is offline        Reply With Quote
Old 03-03-2010, 08:19 PM   #18
Daddy
Registered Users
 
Posts: 694
 
My HF Map location
Join Date: Jan 2010
Location: Dallas, Tx
Default

Quote:
Originally Posted by KCMike View Post
Where does the gyro plug in on the Rx (I can't recall which port).
Channel 5 which is the second from the right when looking at it from behind (and it's the one that doesn't have anythig plugged into it.)

Don't plug it in on the open spot to the far left, this is for binding and BEC.

Ken
Daddy is offline        Reply With Quote
Old 03-03-2010, 08:26 PM   #19
KCMike
Registered Users
 
Posts: 1,463
 
My HF Map location
Join Date: Sep 2009
Location: Kansas City, MO
Default

Quote:
Originally Posted by Daddy View Post
Channel 5 which is the second from the right when looking at it from behind (and it's the one that doesn't have anythig plugged into it.)

Don't plug it in on the open spot to the far left, this is for binding and BEC.

Ken
I gotcha. I knew it wasn't the BATT port, but couldn't recall what the port on the second from the right was.
__________________
My YouTube Channel:
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Xbox Live - TheBiffTannen
KCMike is offline        Reply With Quote
Old 03-03-2010, 08:31 PM   #20
Rikybo
Registered Users
 

Join Date: Mar 2010
Location: Orlando
Default

u
Quote:
Originally Posted by Daddy View Post
No problem R/B...BTW, a DX6i comes with a B400!...There's that gunshot again.....

Ken
You HAD to say THAT!

Wife is gonna KILL me!

r/b
__________________
"Trust, then verify"
Rikybo is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Blade Helicopters (eFlite) > SR


SR Blade Helicopters (eFlite) SR

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com