Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Blade Helicopters (eFlite) > Blade 400


Blade 400 Blade Helicopters (eFlite) 400 Helicopters


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-23-2010, 08:36 PM   #1
pamadren
Registered Users
 

Join Date: May 2010
Location: NC
Default Need help on wiring the Blade 400 back to factory

I had to rebuild my Blade 400, and I made a drawing for the servo connections but must have missed something. Have it back the way it should be but cannot get a response from the system. Can someone please tell me the setup.

Not sure if the reciever could be messed up. Worked before I took it apart.

.... Thank you

Also how can I tell if the elec motor control is bad?
pamadren is offline        Reply With Quote
Old 05-23-2010, 08:40 PM   #2
whoanelly
Registered Users
 
Posts: 5,418
 

Join Date: Apr 2008
Location: Central Ca
Default

Thanks to Larry for the link,,,,.i think everything is fine ,,probably need to rebind .

http://www.helifreak.com/album.php?a...ictureid=27623
__________________
700LE : 105HZR AR7200BX JR8917 Multi gov , JR9503
600ESP : 100AMP Castle. Scorpion Motor . AMA #962896
400 Blade : Scorpion 2221-6 ,Castle ICE 50 Sonix Head and t
Align 450 pro V2 3G MKS DS95 MSR , 2 x MCPX (brushless C05 & HP05), Blade 130X.
whoanelly is offline        Reply With Quote
Old 05-23-2010, 09:50 PM   #3
Larry227
Registered Users
 
Posts: 13,062
 
My HF Map location
Join Date: Jul 2008
Location: Creston, BC (Canada) Porthill, Idaho (US)
Default

Ted_wears_a_hat really gets credit for that picture. I was just too lazy to find the old thread in my subscriptions so I linked to the pic in my album.
__________________
Trex 700 DFC - Compass 6HV - Trex 500 ESP - Vergnugenstabi
DX8 / Phoenix / Persistence
Larry227 is offline        Reply With Quote
Old 05-25-2010, 02:41 PM   #4
pamadren
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: May 2010
Location: NC
Default

Thanks for the help. Had to bind it for some reason. Had tail rudder not plugged into GYro. The settings on radio need to be reset and start over from factory. There is no option to select the swash type and swash mix settings. Not sure how the settings got off.

I rebuilt the 400 with some hop up billet items and need to get a viberation out of swash area.
pamadren is offline        Reply With Quote
Old 05-25-2010, 08:27 PM   #5
Larry227
Registered Users
 
Posts: 13,062
 
My HF Map location
Join Date: Jul 2008
Location: Creston, BC (Canada) Porthill, Idaho (US)
Default

Quote:
Originally Posted by pamadren View Post
Thanks for the help. Had to bind it for some reason. Had tail rudder not plugged into GYro. The settings on radio need to be reset and start over from factory. There is no option to select the swash type and swash mix settings. Not sure how the settings got off.

I rebuilt the 400 with some hop up billet items and need to get a viberation out of swash area.
Go to page 79 of the manual to see how to enter the setup screen for setting the swash type. (Press the ROLLER and hold while turning on the transmitter. When SETUP LIST appears on screen, release the roller.)

You're probably not seeing swash mix setitngs because the model is still set to 1servo 90*. Needs to be changed to 3servos 120*.
__________________
Trex 700 DFC - Compass 6HV - Trex 500 ESP - Vergnugenstabi
DX8 / Phoenix / Persistence
Larry227 is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Blade Helicopters (eFlite) > Blade 400


Blade 400 Blade Helicopters (eFlite) 400 Helicopters

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com