Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Outrage RC > Outrage 550


Outrage 550 Outrage 550 Helicopter Factory Support Forum


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-14-2010, 11:54 AM   #1
MaSt0RaS
Registered Users
 

Join Date: Apr 2008
Location: Greece
Default 8s Setups

PLss tell me your 8s setup...

I have Scorpion 4020-910 and Jive 80HV...
All are ok.. but i cannot go 2350 RPM because the esc is blinking after landing... THis means overcurrent.. i can till 2300... my e logger writes only 60A max...

YOu with the 8s setups how many rpm to you have??
__________________
AP Logo600SX:Pyro 700-52 -Vbar-3x610 -bls251-Vbar GOv-Hw PL120HV-Thundepower
Logo6003dXera 560 - VbarGov - 3x8717 - Bls251 - Hobbywing PL 120Hv-Thunderpower
Cinestar 8 Cs gimbal - HoverFlypro - Tiger motors 710-Radians-Turnigy Plush 40A
MaSt0RaS is offline        Reply With Quote
Old 10-14-2010, 03:16 PM   #2
LITHIUMSTATIC
Registered Users
 
Posts: 7,683
 
My HF Map location
Join Date: May 2006
Location: McKinney TX
Default

I use the same motor as you and get 2300ish on average. I use a cheap hobbywing 70HV ESC. I have a couple of hundred flights and all is great. I will be going back to 6s on this heli next year as 8s is just overkill.

I'd send the ESC back to Kontronics. Sounds like something may be wrong with it. They can also be a little finicky and not get along with some motors. Not sure why this is. You may want to send a PM to OICU812. He is a Kontroniks rep and should be able to help you better than me in this situation.
__________________
Just a guy and his heli....
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
LITHIUMSTATIC is offline        Reply With Quote
Old 10-14-2010, 05:07 PM   #3
MaSt0RaS
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2008
Location: Greece
Default

Quote:
Originally Posted by LITHIUMSTATIC View Post
I use the same motor as you and get 2300ish on average. I use a cheap hobbywing 70HV ESC. I have a couple of hundred flights and all is great. I will be going back to 6s on this heli next year as 8s is just overkill.

I'd send the ESC back to Kontronics. Sounds like something may be wrong with it. They can also be a little finicky and not get along with some motors. Not sure why this is. You may want to send a PM to OICU812. He is a Kontroniks rep and should be able to help you better than me in this situation.
My friend i have done everything...
I have sent it back they sent me a new one and again the same thing... i did a better mesh to the pinion and main gear and again the same.. i resolder my motor bullets and the esc but everything is the same... i dont know what to think..

The 8s is an overkill for sure.. i will try this combo to a logo 600...! might there be the limit of the esc... anf with 600 blades and max 2250 there wont be any problems..!
__________________
AP Logo600SX:Pyro 700-52 -Vbar-3x610 -bls251-Vbar GOv-Hw PL120HV-Thundepower
Logo6003dXera 560 - VbarGov - 3x8717 - Bls251 - Hobbywing PL 120Hv-Thunderpower
Cinestar 8 Cs gimbal - HoverFlypro - Tiger motors 710-Radians-Turnigy Plush 40A
MaSt0RaS is offline        Reply With Quote
Old 10-14-2010, 08:33 PM   #4
LITHIUMSTATIC
Registered Users
 
Posts: 7,683
 
My HF Map location
Join Date: May 2006
Location: McKinney TX
Default

I honestly think it's a compatibility issue with your motor. Might try sending the motor back for testing. Make sure it isn't defective. If it's not then your Jive simply doesn't like your motor.

Does the heli power stay smooth and consistent during flight?
__________________
Just a guy and his heli....
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
LITHIUMSTATIC is offline        Reply With Quote
Old 10-15-2010, 02:16 AM   #5
MaSt0RaS
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2008
Location: Greece
Default

Quote:
Originally Posted by LITHIUMSTATIC View Post
I honestly think it's a compatibility issue with your motor. Might try sending the motor back for testing. Make sure it isn't defective. If it's not then your Jive simply doesn't like your motor.

Does the heli power stay smooth and consistent during flight?
Yeap the power is smooth and consistent from the start till landing...

this problem of flashing is on 80% on 2350 on 70% 2240 i am ok...!!!
Also i think on 75% its about 2300 its ok again...Might it be the limit of the esc??

If i put it on logo 600 with 600 blades i think it will be ok without problems.!
__________________
AP Logo600SX:Pyro 700-52 -Vbar-3x610 -bls251-Vbar GOv-Hw PL120HV-Thundepower
Logo6003dXera 560 - VbarGov - 3x8717 - Bls251 - Hobbywing PL 120Hv-Thunderpower
Cinestar 8 Cs gimbal - HoverFlypro - Tiger motors 710-Radians-Turnigy Plush 40A
MaSt0RaS is offline        Reply With Quote
Old 10-15-2010, 02:28 AM   #6
Dflyer
Registered Users
 
Posts: 1,704
 
My HF Map location
Join Date: Apr 2005
Location: Brugge (Belgium)
Default

This combo on a Logo 600 will not work well. A Logo 600 needs at least a 10S set-up, but i have almost the same set-up in my Logo 500 and this just works great !!

Grtz,
Dirk
__________________
The heli virus has infected me and i hope that there is NO CURE !! Compass Support Team
__________________________________________________ _____
Warp 360 / 6HVU
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
/ CY Stingray / BO 105 / Invertix 400
Dflyer is offline        Reply With Quote
Old 10-15-2010, 06:34 AM   #7
MaSt0RaS
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2008
Location: Greece
Default

Quote:
Originally Posted by Dflyer View Post
This combo on a Logo 600 will not work well. A Logo 600 needs at least a 10S set-up, but i have almost the same set-up in my Logo 500 and this just works great !!

Grtz,
Dirk
The 8s works on 500SE so it will work on 6003d...
I dont have otjer lipos and motor now.. iwill put these for mild 3d and then i will go to 10-12s...! i change only a motor and lipos!!
__________________
AP Logo600SX:Pyro 700-52 -Vbar-3x610 -bls251-Vbar GOv-Hw PL120HV-Thundepower
Logo6003dXera 560 - VbarGov - 3x8717 - Bls251 - Hobbywing PL 120Hv-Thunderpower
Cinestar 8 Cs gimbal - HoverFlypro - Tiger motors 710-Radians-Turnigy Plush 40A
MaSt0RaS is offline        Reply With Quote
Old 10-15-2010, 11:06 AM   #8
LITHIUMSTATIC
Registered Users
 
Posts: 7,683
 
My HF Map location
Join Date: May 2006
Location: McKinney TX
Default

8s would work great on a 600 size heli like the Logo 600. With the right motor and gearing it would perform fantastic. I really don't see how putting your O550 motor and ESC on a Logo is going to solve the issue your having, if anything it would be worse because it's going to be under a heavier load swinging a bigger blade.

Try putting static guard on your belt if you haven't. All belt driven tail helis can get static build up. It's worth a try even though I don't think this will solve your problem. I'd send the motor back to the dealer for testing or a replacement.

Also if the ESC is working better on lower % then why not put a larger pinion on the motor and run 70%??

Did you contact Shawn (OICU812) about your ESC? He's a Kontronics rep.
__________________
Just a guy and his heli....
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
LITHIUMSTATIC is offline        Reply With Quote
Old 10-15-2010, 11:46 AM   #9
MaSt0RaS
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2008
Location: Greece
Default

Quote:
Originally Posted by LITHIUMSTATIC View Post
8s would work great on a 600 size heli like the Logo 600. With the right motor and gearing it would perform fantastic. I really don't see how putting your O550 motor and ESC on a Logo is going to solve the issue your having, if anything it would be worse because it's going to be under a heavier load swinging a bigger blade.

Try putting static guard on your belt if you haven't. All belt driven tail helis can get static build up. It's worth a try even though I don't think this will solve your problem. I'd send the motor back to the dealer for testing or a replacement.

Also if the ESC is working better on lower % then why not put a larger pinion on the motor and run 70%??

Did you contact Shawn (OICU812) about your ESC? He's a Kontronics rep.
First of all THANK YOU you are very helpfull..

Secondly i will be ok with the 600 because my Esc works well on 2300rpm and under....
I have problem on 2300 and over...
When i am on 70% on my 550 there is no problem...

How is it better to put a static guard??? i am new to electrics and i dont know well...
Can you put pics??But what would this do to the overcurrent??

For the esc i have contacted Mr Mel Too... but as i send it to Kontronik and they send me a new one he say that it might be the motor...!
__________________
AP Logo600SX:Pyro 700-52 -Vbar-3x610 -bls251-Vbar GOv-Hw PL120HV-Thundepower
Logo6003dXera 560 - VbarGov - 3x8717 - Bls251 - Hobbywing PL 120Hv-Thunderpower
Cinestar 8 Cs gimbal - HoverFlypro - Tiger motors 710-Radians-Turnigy Plush 40A
MaSt0RaS is offline        Reply With Quote
Old 10-15-2010, 11:58 AM   #10
LITHIUMSTATIC
Registered Users
 
Posts: 7,683
 
My HF Map location
Join Date: May 2006
Location: McKinney TX
Default

Quote:
Originally Posted by MaSt0RaS View Post

How is it better to put a static guard??? i am new to electrics and i dont know well...
Can you put pics??But what would this do to the overcurrent??
Most if not all belt driven tail helis have static build up on the airframe and this has in the past caused problems with the way an ESC works. Buy graphite spray and apply it to your belt. It's worth a try and it's cheap.
__________________
Just a guy and his heli....
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
LITHIUMSTATIC is offline        Reply With Quote
Old 10-15-2010, 12:02 PM   #11
MaSt0RaS
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2008
Location: Greece
Default

Quote:
Originally Posted by LITHIUMSTATIC View Post
Most if not all belt driven tail helis have static build up on the airframe and this has in the past caused problems with the way an ESC works. Buy graphite spray and apply it to your belt. It's worth a try and it's cheap.
Graphite spray?? can you send a link... i have not heard about it...!!
something like this?http://www.aircraftspruce.com/catalo...aphite5200.php

i put it everytime i go or every 100Flights.. i have put some silicone spray is this doing something or not?!


Also i will send the motor to my dealer to check it...!!
__________________
AP Logo600SX:Pyro 700-52 -Vbar-3x610 -bls251-Vbar GOv-Hw PL120HV-Thundepower
Logo6003dXera 560 - VbarGov - 3x8717 - Bls251 - Hobbywing PL 120Hv-Thunderpower
Cinestar 8 Cs gimbal - HoverFlypro - Tiger motors 710-Radians-Turnigy Plush 40A
MaSt0RaS is offline        Reply With Quote
Old 10-15-2010, 12:08 PM   #12
LITHIUMSTATIC
Registered Users
 
Posts: 7,683
 
My HF Map location
Join Date: May 2006
Location: McKinney TX
Default

Quote:
Originally Posted by MaSt0RaS View Post
Graphite spray?? can you send a link... i have not heard about it...!!
something like this?http://www.aircraftspruce.com/catalo...aphite5200.php

i put it everytime i go or every 100Flights.. i have put some silicone spray is this doing something or not?!


Also i will send the motor to my dealer to check it...!!
Yes or this is what I use
http://www.rapidonline.com/1/1/4339-...-33-spray.html

Never tried silicone spray
__________________
Just a guy and his heli....
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
LITHIUMSTATIC is offline        Reply With Quote
Old 10-15-2010, 12:19 PM   #13
Slyster
Registered Users
 
Posts: 39,274
 
My HF Map location
Join Date: May 2008
Location: Maplewood, MN
Default

Graphite spray? I haven't heard of that.. wouldn't that be rather dusty and blow off?

I use silicone spray.. spray into cup first.. then brush on. The belts sucks it right in... the rest evaporates so no residue to attract dirt like oil etc.
__________________
"It's not just a hobby... it's a lifestyle" - Pete
Goblin 500 + 700 / Blade 130x + MCPX BL / SK540 / Jives / DX8 / Quantum / RJX / 4010Duo
Slyster is online now        Reply With Quote
Old 10-15-2010, 12:22 PM   #14
MaSt0RaS
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2008
Location: Greece
Default

Quote:
Originally Posted by Slyster View Post
Graphite spray? I haven't heard of that.. wouldn't that be rather dusty and blow off?

I use silicone spray.. spray into cup first.. then brush on. The belts sucks it right in... the rest evaporates so no residue to attract dirt like oil etc.
Yeap the silicone spray is for static gurad or not?? do you know??!
__________________
AP Logo600SX:Pyro 700-52 -Vbar-3x610 -bls251-Vbar GOv-Hw PL120HV-Thundepower
Logo6003dXera 560 - VbarGov - 3x8717 - Bls251 - Hobbywing PL 120Hv-Thunderpower
Cinestar 8 Cs gimbal - HoverFlypro - Tiger motors 710-Radians-Turnigy Plush 40A
MaSt0RaS is offline        Reply With Quote
Old 10-15-2010, 12:38 PM   #15
Laposelemer
Registered Users
 
Posts: 209
 
My HF Map location
Join Date: Mar 2009
Location: Budapest, Hungary
Default

Or you can ground the boom directly to the batt. neg. with a thin wire.
And you don't have to puzzle about the spraying.
+ You don't have to care the collected dust.

(But first you have to remove the anodizing from the boom where you put the wire. On my bird I put the thin wire under the tail servo clamp.)
__________________
Outrage 550
Mini Titan E325 / Kasama / T-Bar 600
FF7 FASST
Laposelemer is offline        Reply With Quote
Old 10-15-2010, 12:44 PM   #16
MaSt0RaS
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2008
Location: Greece
Default

Quote:
Originally Posted by Laposelemer View Post
Or you can ground the boom directly to the batt. neg. with a thin wire.
And you don't have to puzzle about the spraying.
+ You don't have to care the collected dust.

(But first you have to remove the anodizing from the boom where you put the wire. On my bird I put the thin wire under the tail servo clamp.)
can you upload some pics?!
__________________
AP Logo600SX:Pyro 700-52 -Vbar-3x610 -bls251-Vbar GOv-Hw PL120HV-Thundepower
Logo6003dXera 560 - VbarGov - 3x8717 - Bls251 - Hobbywing PL 120Hv-Thunderpower
Cinestar 8 Cs gimbal - HoverFlypro - Tiger motors 710-Radians-Turnigy Plush 40A
MaSt0RaS is offline        Reply With Quote
Old 10-15-2010, 12:49 PM   #17
LITHIUMSTATIC
Registered Users
 
Posts: 7,683
 
My HF Map location
Join Date: May 2006
Location: McKinney TX
Default

Quote:
Originally Posted by Slyster View Post
Graphite spray? I haven't heard of that.. wouldn't that be rather dusty and blow off?
No it sticks to the belt rather well. Lasts hundreds of flights.
__________________
Just a guy and his heli....
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
LITHIUMSTATIC is offline        Reply With Quote
Old 10-15-2010, 01:48 PM   #18
Laposelemer
Registered Users
 
Posts: 209
 
My HF Map location
Join Date: Mar 2009
Location: Budapest, Hungary
Default

MaSt0RaS here are the pics.

I know this grounding isn't a nice work. When I did it, it was only a try. It worked and since I didn't hide the cable into the boom and the frame.

Please ignore the cabling of my tail servo too. That's a temporary servo.

Attila
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Resize of DSC04622.JPG
Views:	98
Size:	74.2 KB
ID:	185062   Click image for larger version

Name:	Resize of DSC04625.JPG
Views:	95
Size:	73.6 KB
ID:	185063   Click image for larger version

Name:	Resize of DSC04626.JPG
Views:	84
Size:	107.4 KB
ID:	185064  
__________________
Outrage 550
Mini Titan E325 / Kasama / T-Bar 600
FF7 FASST
Laposelemer is offline        Reply With Quote
Old 10-15-2010, 02:09 PM   #19
MaSt0RaS
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2008
Location: Greece
Default

Α.. nice.. i will try it
__________________
AP Logo600SX:Pyro 700-52 -Vbar-3x610 -bls251-Vbar GOv-Hw PL120HV-Thundepower
Logo6003dXera 560 - VbarGov - 3x8717 - Bls251 - Hobbywing PL 120Hv-Thunderpower
Cinestar 8 Cs gimbal - HoverFlypro - Tiger motors 710-Radians-Turnigy Plush 40A
MaSt0RaS is offline        Reply With Quote
Old 12-09-2010, 09:37 AM   #20
Shawn Pierce
Registered Users
 
My HF Map location
Join Date: May 2006
Location: Galliano, La.
Default

My set-up And I get about 8-1/2 min. no problem. and still put maybe 70% back in the packs.

ICE 100
perfect regulator with a kong 2000 mah rx pack
8 cell outrage 4200mah pack
4025-890kv scorpion
rondo flybarless system.
2400rpm headspeed with the 15 tooth pinion
Shawn Pierce is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Outrage RC > Outrage 550


Outrage 550 Outrage 550 Helicopter Factory Support Forum

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com