Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > JR and Spektrum Radios and Electronics > 2.4G Spektrum Radios


2.4G Spektrum Radios Spektrum 2.4 Gigahertz Radios and Technology


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-18-2011, 04:23 PM   #1
Short114
Registered Users
 
Posts: 127
 
My HF Map location
Join Date: Jan 2010
Location: Montreal, Canada
Default DX8 AirWare Version 2.1 Available NOW!

Spektrum™ DX8 AirWare™ Version 2.01 is out.

AirWare v2.01 is now available for download on the community site! https://community.spektrumrc.com/

Version 2.01
Software Upgrades
• Language translations corrected in telemetry and helicopter screens.
• Timer screen allows access to change throttle stick position.
• Telemetry screens for PowerBox and other sensors are not shown when the
Display control is set to Inhibit.
• A model file that has the timer set to Inhibit can now be imported correctly.
• Flap system output positions are updated immediately as changes are made.
__________________
- T-Rex 450 Pro Super Combo, GP780, 450M, AR7000, All KBDD Mods.
- T-Rex 500 ESP 3G, 500M, AR8000, CC Phoenix ICE 100, KBDD Tail Blades.
- T-Rex 550E 3G, 600MX, AR8000.
- Spektrum DX8, Hyperion EOS 720i Super Duo 3, Phoenix R/C
Short114 is offline        Reply With Quote
Old 02-18-2011, 07:56 PM   #2
garyji
Registered Users
 
Posts: 1,961
 

Join Date: Nov 2009
Location: Western North Carolina
Default

Just did mine. Flawless!! I really love this radio.

G.
__________________
T-450 Sport FBL, T-550 V1 FBL, T-600E Pro. Red Goblin 700. Goblin 500. 350 QX. Bunch of little Blades, and Planks. DX8, Full scale Jet Plank Driver, U.S. Navy Ret.
garyji is offline        Reply With Quote
Old 02-18-2011, 10:32 PM   #3
sj1940
Registered Users
 
Posts: 16
 

Join Date: Jan 2011
Location: Taiwan
Default

Quote:
Originally Posted by Short114 View Post
Spektrum™ DX8 AirWare™ Version 2.01 is out.

AirWare v2.01 is now available for download on the community site! https://community.spektrumrc.com/

Version 2.01
Software Upgrades
• Language translations corrected in telemetry and helicopter screens.
• Timer screen allows access to change throttle stick position.
• Telemetry screens for PowerBox and other sensors are not shown when the
Display control is set to Inhibit.
• A model file that has the timer set to Inhibit can now be imported correctly.
• Flap system output positions are updated immediately as changes are made.
Just updated.

They really fixed the throttle stick position problem I encountered in v 2.0.
sj1940 is offline        Reply With Quote
Old 02-18-2011, 10:42 PM   #4
Loupy31
Registered Users
 

Join Date: Aug 2006
Location: Australia
Default

WOW, isnt this great, another update, cant wait for the next one..........I have updated this more times than I have flown, Boy I'm glad I purchased this radio
Loupy31 is offline        Reply With Quote
Old 02-19-2011, 10:39 AM   #5
garyji
Registered Users
 
Posts: 1,961
 

Join Date: Nov 2009
Location: Western North Carolina
Default

Quote:
Originally Posted by Loupy31 View Post
WOW, isnt this great, another update, cant wait for the next one..........I have updated this more times than I have flown, Boy I'm glad I purchased this radio
Since you've done a bunch of updates, can you tell me if I need to rebind everything after each version?

Thanks,

G.
__________________
T-450 Sport FBL, T-550 V1 FBL, T-600E Pro. Red Goblin 700. Goblin 500. 350 QX. Bunch of little Blades, and Planks. DX8, Full scale Jet Plank Driver, U.S. Navy Ret.
garyji is offline        Reply With Quote
Old 02-19-2011, 01:24 PM   #6
Busher
Registered Users
 

Join Date: Nov 2006
Location: England
Default

Quote:
Originally Posted by garyji View Post
Since you've done a bunch of updates, can you tell me if I need to rebind everything after each version?

Thanks,

G.
No you don't,
Busher is online now        Reply With Quote
Old 02-19-2011, 09:49 PM   #7
gehrbox
Registered Users
 
Posts: 334
 

Join Date: May 2006
Location: Charleston, SC
Default

Quote:
Originally Posted by garyji View Post
Since you've done a bunch of updates, can you tell me if I need to rebind everything after each version?

Thanks,

G.
I've read elsewhere that after a firmware update you should rebind.
gehrbox is offline        Reply With Quote
Old 02-20-2011, 02:44 AM   #8
aerocal
Registered Users
 
Posts: 3,886
 

Join Date: Jun 2008
Location: Central California
Default

Some reported that making the big jump to Version 2.00 caused them to have to rebind.The word from HH is that you should not need to unless you are rebinding into DSMX mode.None of the updates will change any of the operating parameters of the model.If it still responds at bootup fly it.Myself I havent had to rebind after any of the updates.Only the few Im now running on DSMX to make it go into DSMX.
__________________
Too many helis & Too many planks
Lots of DX radios & A couple Futaba radios
AMA member & Full scale plank driver
HELIFREAK !!!
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
aerocal is offline        Reply With Quote
Old 02-20-2011, 12:40 PM   #9
Busher
Registered Users
 

Join Date: Nov 2006
Location: England
Default

Quote:
Originally Posted by gehrbox View Post
I've read elsewhere that after a firmware update you should rebind.
I suppose it wont do any harm, and the advantage is that you get your modulation protocol displayed on the front screen.
I haven't bothered as yet and have had zero problems.
Busher is online now        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > JR and Spektrum Radios and Electronics > 2.4G Spektrum Radios


2.4G Spektrum Radios Spektrum 2.4 Gigahertz Radios and Technology

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com