Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Align 3G FBL System > Align 3GX FBL System


Align 3GX FBL System Align 3GX FBL Flybarless System Software and Hardware Support


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-21-2011, 05:27 PM   #1
sprocketdog
Registered Users
 

Join Date: Sep 2009
Location: monterey ca
Default radio help

New to fbl, using 3gx on jr 9303 what do i need for radio mixing to make work. Have system bound to each other. but only ail servo works. Thanks for any help I"m complete noob at this
The 9303 ia an fm model with dsm2 module. .
sprocketdog is offline        Reply With Quote
Old 06-22-2011, 03:29 PM   #2
sprocketdog
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Sep 2009
Location: monterey ca
Default

It is a radio programming issue. I think i have it figured out thanks, just need to learn how to map channels for 3gx.
sprocketdog is offline        Reply With Quote
Old 06-23-2011, 05:45 PM   #3
recurry
Registered Users
 

Join Date: Nov 2010
Location: SF Bay area
Default

Unless you are using satellites there is no channel mapping to do - just connect it properly. If you are using satellites the 3GX instructions tell you what channels need to mapped to where then it's just q matter of figuring out how to do it in your radio.

I found the 3GS to be really easy to setup. I hope you do as well. Best of luck!
__________________
Ron
Stuff I fly....
Mikado, a couple of Aligns, VBar/SK720, an old Robbie Nova,
some multirotor stuff w/ AutoQuad6, Naza, APM, PX4, and full size Exec162F and a T210 just for fun!
recurry is offline        Reply With Quote
Old 06-23-2011, 10:47 PM   #4
sprocketdog
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Sep 2009
Location: monterey ca
Default

sent it off to align it has a problem works fine with a standard receiver but with satellites only only one servo works. The aileron servo does pitch and elevator Should have a working unit next week.
sprocketdog is offline        Reply With Quote
Old 06-25-2011, 04:16 AM   #5
takasan
Registered Users
 
My HF Map location
Join Date: Jun 2011
Location: honolulu hawaii
Default

im having a similar issue. i have a futaba with a spektrum dsm2 module. i had purchased dsmx sat. receivers and had trouble binding the 3gx so i pulled off my older dsm2 sat receivers off my plane and it bound. i set everything up and was about ready to fly then, and then suddenly it acted like it wasnt bound again. i bound it to a friends spektrum, and it worked but the swash acted funny. i may have to give align a call
takasan is offline        Reply With Quote
Old 07-01-2011, 10:28 PM   #6
sprocketdog
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Sep 2009
Location: monterey ca
Default

Just an update. repaired unit came in mail all is good.
sprocketdog is offline        Reply With Quote
Old 07-02-2011, 03:13 AM   #7
takasan
Registered Users
 
My HF Map location
Join Date: Jun 2011
Location: honolulu hawaii
Default

still waiting for mine
takasan is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Align 3G FBL System > Align 3GX FBL System


Align 3GX FBL System Align 3GX FBL Flybarless System Software and Hardware Support

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2015 by RCGroups.com, LLC except where otherwise indicated. The HeliFreak.com logo is a trademark of RCGroups.com, LLC.