Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Airtronics Radios


Airtronics Radios Airtronics Radios Support


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-29-2011, 12:08 PM   #1
RCTada
Registered Users
 
Posts: 1,995
 
My HF Map location
Join Date: Nov 2009
Location: Aiken, SC
Default Trex 700N with Airtronics RDS 8000 and Upgrade Battery Question

Can any experts here please post settings to setup my Airtronics RDS 8000 for a Trex 700 Nitro and can you advice where I can buy new batteries for it that will last a bit longer?

Thank you so much for your expertise.

This will save me at least 200 to 300 bucks buying a new radio when I have one here that might work.
RCTada is offline        Reply With Quote
Old 06-29-2011, 02:51 PM   #2
JustPlaneChris
Registered Users
 
Posts: 5,532
 
My HF Map location
Join Date: Jul 2006
Location: Austin, TX
Default

I can't help with the 700N setup, but I can help with the battery question! I'm running a 3S lipo pack in mine, and from what I've read on Global's support forum using a 3S lipo has the "factory nod of approval". I just used some packs I had laying around that fit (some older 3S Hyperion 850s) but this will fit as well:

http://www.valuehobby.com/product_de...=33&item_id=44

Just mind the polarity! It's opposite of the norm.

I picked up a used RDS8000 to use while my X9303 was out for the firmware fix, and by golly I like the little radio! It's dirt simple, but powerful enough to do everything I need.
__________________
-Chris
JustPlaneChris is online now        Reply With Quote
Old 06-29-2011, 03:06 PM   #3
RCTada
Registered Users
 
Posts: 1,995
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: Nov 2009
Location: Aiken, SC
Default

Thank you sir! So just fix the plug to fit the tx and red and black is opposite and to recharge just take lipo out? When u take battery to rcharge does your settings stay in tact? The programming that is.
RCTada is offline        Reply With Quote
Old 06-29-2011, 03:27 PM   #4
JustPlaneChris
Registered Users
 
Posts: 5,532
 
My HF Map location
Join Date: Jul 2006
Location: Austin, TX
Default

Yep, that battery has a Futaba connector on it so you have to trim off the little blade and flip the connector pins to match polarity with the original Nicd pack. And also affirmative on the "remove to charge" question. Your settings will not be lost when you remove the pack to charge.

There is even a post here on HF that shows how to go into the radio's setup mode and change the low voltage alarm to 10v so it will warn you before you run the lipo down too low.
__________________
-Chris

Last edited by JustPlaneChris; 06-29-2011 at 03:30 PM.. Reason: added link
JustPlaneChris is online now        Reply With Quote
Old 06-29-2011, 03:39 PM   #5
RCTada
Registered Users
 
Posts: 1,995
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: Nov 2009
Location: Aiken, SC
Default

Thank you sir!
RCTada is offline        Reply With Quote
Old 06-29-2011, 08:06 PM   #6
JustPlaneChris
Registered Users
 
Posts: 5,532
 
My HF Map location
Join Date: Jul 2006
Location: Austin, TX
Default

My pleasure! Oh, one thing I noticed when setting up my Mini Protos was that revo mix was enabled by default on the RDS8000. Most gyros don't need revo, so be sure and disable that. Good luck with your setup!
__________________
-Chris
JustPlaneChris is online now        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Airtronics Radios


Airtronics Radios Airtronics Radios Support

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2015 by RCGroups.com, LLC except where otherwise indicated. The HeliFreak.com logo is a trademark of RCGroups.com, LLC.