Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > MSH Protos


MSH Protos MSH Protos Helicopter Support Forum


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-27-2011, 04:26 PM   #1
JOHA
Registered Users
 

Join Date: Sep 2010
Location: sweeden
Default Protos 500 + BeastX

Hello all Protos pilotes!

Just wonder if annyone have a good vid of setting upp the Protos with the beastX?

Jörn
JOHA is offline        Reply With Quote
Old 09-27-2011, 09:38 PM   #2
byHISgrace
Registered Users
 
My HF Map location
Join Date: Mar 2005
Location: Knoxville, TN
Default

I don't have a video but I do have Protos/BeastX experience. The manual is a little overwhelming but it will make sense once you get into it. Don't worry about how long you take on each step, mine never timed out on me. The only confusing part for me was the decision for type or rx., the standard setting is for any rx. not listed including a standard Spectrum rx.. The Spectrum setting is for satellite only. When I used the standard rx. setting, I couldn't get to the fail safe setting to come up. Matt
byHISgrace is offline        Reply With Quote
Old 09-27-2011, 09:49 PM   #3
banditpowdercoat
Registered Users
 
Posts: 4,674
 
My HF Map location
Join Date: Sep 2010
Location: 100 Mile House BC Canada
Default

When you use a standard Rx with BeastX, there is no Failsafe mode as your Rx has the failsafe in it. I havn;t converted my Protos yet, but soon!. My Blade 400 now flys awesome with BX. And it really isnt hard to set up. If you read the instructions first before install, I find it is confusing. Install it with instructions, step by stem an when you are finished, it should all be clear what does what and such

Oh and upgrade to V3 if you get V2 one!
__________________
Dan Pesonen
FBL, Don't think about it, DO IT.
mCX2, nCPX, mCP X, Blade 400, MSH PRÔTOS, T-700N
"Tri-Flow"
I put that S*** on everything!"
banditpowdercoat is offline        Reply With Quote
Old 09-27-2011, 10:29 PM   #4
tacomaster
Registered Users
 
Posts: 951
 

Join Date: Jan 2011
Location: Near Knoxville, TN
Default

just got mine setup, barely got blue on max cyclic but got it on the 6 degrees. no binding with 11.5 and 12 pitch. did a test hover and it was awesome. nice and stable and i flipped it a couple of times. was to dark to do any more, ill have a vid of mine tomorrow. will post some pics of the finished one in the pic section.

It is very easy to set up. New v3 makes v2 look like a 3g system
tacomaster is offline        Reply With Quote
Old 09-27-2011, 11:31 PM   #5
Sharkbait
Registered Users
 
Posts: 322
 

Join Date: Nov 2010
Location: Cincinnati
Default

Taco and others can you post naked pictures of your wiring of the beast looking for ideas for when mine gets here.
__________________
Synergy E7
Synergy E5
Prôtos mini 450
Sharkbait is offline        Reply With Quote
Old 09-28-2011, 12:53 AM   #6
tacomaster
Registered Users
 
Posts: 951
 

Join Date: Jan 2011
Location: Near Knoxville, TN
Default

here ya go also i have a reg for the servo, bec pro and im using an external receiver so it has 3 more wires.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	protos 1.JPG
Views:	231
Size:	134.6 KB
ID:	256678   Click image for larger version

Name:	protos 2.JPG
Views:	194
Size:	122.9 KB
ID:	256679  
tacomaster is offline        Reply With Quote
Old 09-30-2011, 09:34 AM   #7
JOHA
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Sep 2010
Location: sweeden
Default Headspeed + batterys

Hello!

Got about 2500 in head speed too day, it feels real nice.

I use 2600 mah desire powers 6S lipos, ang get about 6 minutes of flight time.

I allso have som 6S 4000 mah Turnigy batterys fore one of my "planks" - what do you guys think - are they too big - weight/mah?

I am using stock motor and stock yga 60a esc.

Thanks!

jörn
JOHA is offline        Reply With Quote
Old 10-02-2011, 10:09 AM   #8
keither1984
Registered Users
 
Posts: 1,036
 

Join Date: Sep 2010
Location: houston, tx
Default wiring pics

here is some wiring pics, the only part that screwed me up on the beastx was the piro compensation but just watch the vid
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	103_3611.jpg
Views:	138
Size:	149.9 KB
ID:	257498   Click image for larger version

Name:	103_3612.jpg
Views:	136
Size:	143.7 KB
ID:	257499   Click image for larger version

Name:	103_3615.jpg
Views:	135
Size:	59.9 KB
ID:	257500   Click image for larger version

Name:	103_3616.jpg
Views:	136
Size:	106.1 KB
ID:	257501  
keither1984 is offline        Reply With Quote
Old 10-02-2011, 03:12 PM   #9
chopman
Registered Users
 

Join Date: May 2010
Location: Austria
Default

Here are some more wiring pics.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	left_side.JPG
Views:	124
Size:	136.2 KB
ID:	257571   Click image for larger version

Name:	right_side.JPG
Views:	118
Size:	139.9 KB
ID:	257572   Click image for larger version

Name:	top.JPG
Views:	105
Size:	123.0 KB
ID:	257573  
chopman is offline        Reply With Quote
Old 10-03-2011, 08:24 AM   #10
Sharkbait
Registered Users
 
Posts: 322
 

Join Date: Nov 2010
Location: Cincinnati
Default

Great wiring guys.. Everyone I've talked to says beast was made for Protos, are you guys running v2 ? Should I try v2 then if not happy upgrade to v3? Thanks in advance
__________________
Synergy E7
Synergy E5
Prôtos mini 450
Sharkbait is offline        Reply With Quote
Old 10-03-2011, 09:55 AM   #11
tacomaster
Registered Users
 
Posts: 951
 

Join Date: Jan 2011
Location: Near Knoxville, TN
Default

Quote:
Originally Posted by Sharkbait View Post
Great wiring guys.. Everyone I've talked to says beast was made for Protos, are you guys running v2 ? Should I try v2 then if not happy upgrade to v3? Thanks in advance
skip v2, go v3

seriously, v2 sucks bad compared to v3.
tacomaster is offline        Reply With Quote
Old 10-03-2011, 11:58 PM   #12
urgno
Registered Users
 
Posts: 386
 
My HF Map location
Join Date: Jun 2007
Location: near Venice - Italy
Default

this is how i mounted mine

click for zoom

__________________
my Prôtos twins & Acrobat Shark
...............
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by urgno; 10-05-2011 at 01:46 AM..
urgno is offline        Reply With Quote
Old 10-08-2011, 09:28 PM   #13
Sharkbait
Registered Users
 
Posts: 322
 

Join Date: Nov 2010
Location: Cincinnati
Default

Thanks for all the great examples this is how mine ended up
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByTapatalk1318127181.642430.jpg
Views:	92
Size:	41.1 KB
ID:	258881   Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByTapatalk1318127210.410089.jpg
Views:	83
Size:	49.1 KB
ID:	258882   Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByTapatalk1318127303.479481.jpg
Views:	84
Size:	45.2 KB
ID:	258883  
__________________
Synergy E7
Synergy E5
Prôtos mini 450
Sharkbait is offline        Reply With Quote
Old 10-09-2011, 10:45 PM   #14
joliecoeur13
Registered Users
 
Posts: 2,261
 

Join Date: Feb 2010
Location: FERNIE CANADA
Default

all looks good , i have a protos coming my way , I will probably use a MB , very curious to see how it compares with my Logo 400 ...

1 good trick with the MB is to put a strip of hot glue on all the plugs as they like to get loose , had that happen , and you know what happened next
__________________
DIABOLO - Brain -YGE120HV- Xera 4530-500-MKS servos- 710's
Compass 6HV ult IKON-.- Xera 4025-560-YGE120HV- 615's
Gaui X5 -HW V3--BLS451- BD3x
Tarot 680pro- snunnysky 3508-580's-Afro30-NAza L
joliecoeur13 is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > MSH Protos


MSH Protos MSH Protos Helicopter Support Forum

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com