Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Blade Helicopters (eFlite) > Blade 400


Blade 400 Blade Helicopters (eFlite) 400 Helicopters


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-06-2011, 07:29 PM   #1
turko
Registered Users
 

Join Date: Sep 2009
Location: new westminster,B.C. canada
Default down and out

I was flying my blade 400 and thump. Blade fell out of the sky.No real damage but receiver was flashing steadily. I rebound it to transmitter and after the three beeps it continued blinking continuously.Any ideas whats going on? I put in a brand new receiver that i got from horizonhobby but after binding the led starts flashing and all cyclic servos go up and down at the same time, same thing it didwhen it origionally fell from the sky.I am stumped.
turko is offline        Reply With Quote
Old 10-07-2011, 03:17 AM   #2
dazzzer30
Registered Users
 

Join Date: Feb 2009
Location: uk
Default

Quote:
Originally Posted by turko View Post
I was flying my blade 400 and thump. Blade fell out of the sky.No real damage but receiver was flashing steadily. I rebound it to transmitter and after the three beeps it continued blinking continuously.Any ideas whats going on? I put in a brand new receiver that i got from horizonhobby but after binding the led starts flashing and all cyclic servos go up and down at the same time, same thing it didwhen it origionally fell from the sky.I am stumped.
I got a spectrum receiver yesterday in the post it binded and i was doing tests on my heli , When i went back the next day there was a red blinking light , i tried the rebind many times but it just wouldnt so i have sent an email to the hobby shop . Just want to point out i dont think it matters how much you pay out for good quality goods there still probably made in china as cheap as possible
dazzzer30 is offline        Reply With Quote
Old 10-07-2011, 09:04 AM   #3
whoanelly
Registered Users
 
Posts: 5,418
 

Join Date: Apr 2008
Location: Central Ca
Default

Reciever will flash if you never cycled the radio between batterys ..meaning if you change batterys without turning the radio off and on it will flash , this is normal .
__________________
700LE : 105HZR AR7200BX JR8917 Multi gov , JR9503
600ESP : 100AMP Castle. Scorpion Motor . AMA #962896
400 Blade : Scorpion 2221-6 ,Castle ICE 50 Sonix Head and t
Align 450 pro V2 3G MKS DS95 MSR , 2 x MCPX (brushless C05 & HP05), Blade 130X.
whoanelly is offline        Reply With Quote
Old 10-07-2011, 12:45 PM   #4
turko
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Sep 2009
Location: new westminster,B.C. canada
Default problem solved

It turns out that it was my tail servo that died taking the elevator servo with it that caused all my problems.good old trial and error solved the problem and im back in the air as soon as the rain stops.
turko is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Blade Helicopters (eFlite) > Blade 400


Blade 400 Blade Helicopters (eFlite) 400 Helicopters

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com