Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Futaba Radios and Electronics


Futaba Radios and Electronics Futaba Radios, Gyros, Servos, Etc.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-11-2011, 09:30 AM   #1
pinguin
Registered Users
 
Posts: 1,442
 

Join Date: Apr 2009
Location: Indonesia
Default Throttle hold on 7C

How do you create a throttle hold on 7C for electric airplane?
pinguin is offline        Reply With Quote
Old 10-19-2011, 05:56 PM   #2
gbidwell
Registered Users
 

Join Date: Apr 2010
Location: Melbourne, Australia
Default

Why do you need throttle hold? Just place the throttle stick at the bottom and the ESC will shut down.
gbidwell is offline        Reply With Quote
Old 10-20-2011, 01:02 AM   #3
pinguin
Registered Users
 
Posts: 1,442
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2009
Location: Indonesia
Default

Just for prevention, in case I move the stick by mistake while still on the ground.
pinguin is offline        Reply With Quote
Old 10-21-2011, 12:53 AM   #4
gbidwell
Registered Users
 

Join Date: Apr 2010
Location: Melbourne, Australia
Default

you could always move the throttle stick to full throttle and then plug in the battery pack. This will prevent the ESC from arming. Any touching of the stick on the ground wont be an issue before takeoff. And if the ESC does arm you should hear some audiable tones to confirm it.
gbidwell is offline        Reply With Quote
Old 10-22-2011, 09:16 AM   #5
GunnyGlow
Registered Users
 
Posts: 2,960
 
My HF Map location
Join Date: Feb 2008
Location: Aurora, CO
Default

Quote:
Originally Posted by gbidwell View Post
you could always move the throttle stick to full throttle and then plug in the battery pack. This will prevent the ESC from arming. Any touching of the stick on the ground wont be an issue before takeoff. And if the ESC does arm you should hear some audiable tones to confirm it.
some ESC's go into programming mode this way.

Maybe you could try setting it up as a heli w/ a 90 degree swash if TH won't work for a plank setting.
GunnyGlow is offline        Reply With Quote
Old 10-23-2011, 08:48 AM   #6
pinguin
Registered Users
 
Posts: 1,442
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2009
Location: Indonesia
Default

+1, good idea GG
pinguin is offline        Reply With Quote
Old 11-01-2011, 11:11 AM   #7
ahahn
Registered Users
 

Join Date: Aug 2010
Location: Chicago 'burbs
Default

Quote:
Originally Posted by GunnyGlow View Post
some ESC's go into programming mode this way.

Maybe you could try setting it up as a heli w/ a 90 degree swash if TH won't work for a plank setting.
Actually simply putting the stick midway will accomplish the same.

There is something called "Throttle Cut" which is a way to turn off a glow engine. I've never used it, but maybe it could be retasked here. I think it is available from the plane menu.
ahahn is offline        Reply With Quote
Old 11-01-2011, 01:48 PM   #8
GunnyGlow
Registered Users
 
Posts: 2,960
 
My HF Map location
Join Date: Feb 2008
Location: Aurora, CO
Default

Its a bad habit to get into. Not all esc's have the low throttle safety system.
GunnyGlow is offline        Reply With Quote
Old 11-09-2011, 09:07 AM   #9
WBFAir
 
My HF Map location
Join Date: Jan 2008
Location: Stamford, CT
Default

Actually pinguin I know what you are talking about as after having the 7C for several years using it on my helo's and then did my first plane, I was kinda surprised that the throttle cut on my 7C in plane mode didn't work with the same complete off action as it did in the helo mode.

And I applude you pinguin for wanting to go that extra step to make sure your throttle can not be activated as I have seen plane pilots even with their TC set bump their sticks and fire up a plane when and where they should have.

For me I though I did set mine up for a 100% off and it can be done but it has to be done with a mix.

I did mine last year so off the top of my head I don't remember just how to do it and since I got my 8FGS this year, I packed my 7C away and I don't have the time to get it out now.

But later tonight I will unbox it and see if I can't look at how it was done and when I do, I'll post the info.
WBFAir is offline        Reply With Quote
Old 07-12-2012, 05:47 AM   #10
pinguin
Registered Users
 
Posts: 1,442
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2009
Location: Indonesia
Default

I found this yesterday.

pinguin is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Futaba Radios and Electronics


Futaba Radios and Electronics Futaba Radios, Gyros, Servos, Etc.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com