Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Align 3G FBL System > Align 3GX FBL System


Align 3GX FBL System Align 3GX FBL Flybarless System Software and Hardware Support


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-30-2011, 07:33 PM   #1
reimorei
Registered Users
 

Join Date: Oct 2011
Location: Brazil, MG, Belo Horizonte
Default How to bind 3gx and spektrum statellites.

i'm bulding a t-rex 450 v2 3gx and didn't find in the manual how to bind the 3gx with spektrum satellites on dx8. Do i need the receiver or just plug the satellites, the bind plug on to the 3gx, the esc to the throttle chanel on 3gx, power up the esc an then the radio?
Then the satellites will be bound through the 3gx?
reimorei is offline        Reply With Quote
Old 11-30-2011, 09:09 PM   #2
rcflier1
Registered Users
 

Join Date: Jun 2009
Location: long island ny
Default

yes, and hold the bind button on the transmitter as you power it up
rcflier1 is offline        Reply With Quote
Old 12-01-2011, 04:08 AM   #3
Coolice
Registered Users
 

Join Date: Jun 2004
Location: Northants, England
Default

Hey.

Yes, simply put you bind the satellites to your DX8 as you would a normal Spektrum receiver using a bind plug and powering on the tx with the bind plug depressed. However I would suggest finding the instructions on the supplied CD, or downloading the latest software/firmware which also has it.

The instructions on how to bind are on the supplied cd/software, you can download the latest version from the net which will also upgrade your 3GX to V1.2.
Also the instructions will go into explaining the two different binding options, throttle only failsafe or all servo user set failsafe and how to select the one which you would like to use.
.
__________________
Ian Contessa
Team Robbe SchluterUK / Midland Helicopters / Align

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Coolice is offline        Reply With Quote
Old 12-01-2011, 08:54 AM   #4
reimorei
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Oct 2011
Location: Brazil, MG, Belo Horizonte
Default

Quote:
Originally Posted by Coolice View Post
Hey.

Yes, simply put you bind the satellites to your DX8 as you would a normal Spektrum receiver using a bind plug and powering on the tx with the bind plug depressed. However I would suggest finding the instructions on the supplied CD, or downloading the latest software/firmware which also has it.

The instructions on how to bind are on the supplied cd/software, you can download the latest version from the net which will also upgrade your 3GX to V1.2.
Also the instructions will go into explaining the two different binding options, throttle only failsafe or all servo user set failsafe and how to select the one which you would like to use.
.
Ok, IŽll try to download the software w/ instructions on AlignŽs site since my macbook air doesnŽt have a cd-rom driver.
thanks
reimorei is offline        Reply With Quote
Old 12-01-2011, 09:42 AM   #5
Coolice
Registered Users
 

Join Date: Jun 2004
Location: Northants, England
Default

Quote:
Originally Posted by reimorei View Post
Ok, IŽll try to download the software w/ instructions on AlignŽs site since my macbook air doesnŽt have a cd-rom driver.
thanks
Hello.

Ah ok, my laptop doesn't have an internal cd Rom either.

Here you go my friend; http://www.align.com.tw/alignhtml/3g...gx_update.html

Once installed there is a step by step instruction on how to connect, bind and setup the 3GX which id backed up with pictures as well as text and so quite easy to follow.
.
__________________
Ian Contessa
Team Robbe SchluterUK / Midland Helicopters / Align

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Coolice is offline        Reply With Quote
Old 12-02-2011, 09:57 PM   #6
billmjam
Registered Users
 
Posts: 282
 

Join Date: May 2011
Location: USA, Maryland
Default

Quote:
Originally Posted by reimorei View Post
i'm bulding a t-rex 450 v2 3gx and didn't find in the manual how to bind the 3gx with spektrum satellites on dx8. Do i need the receiver or just plug the satellites, the bind plug on to the 3gx, the esc to the throttle chanel on 3gx, power up the esc an then the radio?
Then the satellites will be bound through the 3gx?
Just plug the satellites into the 3GX unit, You don't need a separate receiver. You plug the ESC into the throttle channel on the unit, but don't connect your motor at this time, just to be safe. Plug the bind plug into the unit, Turn on power to the heli first, (connect the battery) then hold down the bind button on the DX8 while turning on the power. When the Transmitter says' binding', let go of the button and wait. When the satellites go to a steady orange lite remove the bind plug from the unit. The 3GX unit will go through it's power up. Next unplug or turn off the heli, then turn off the DX8.

Now, this time, turn on your DX8 first, then plug in the heli. The satellites should glow solid orange after initialization. You are now bound! Works every time for me! Hope this helps!
__________________
TREX 500 DFC PRO , TREX 550E FBL V2, TREX 700E DFC, AR7200BX in all three, DX8
AMA #969521
billmjam is offline        Reply With Quote
Old 12-03-2011, 08:53 PM   #7
mmjl_
Registered Users
 
Posts: 311
 

Join Date: Nov 2011
Location: New Jersey
Default

I apologize for hopping on your thread, but I'm looking for some similar answers. I'm able to bind, but I get absolutely no reaction from my servos.

I'm also not able to download any new software or use it for that matter. I don't know why they use these mini cd's and their software isn't compatible for MAC either. Hope I don't need to do any setup with it.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
MCPX v2 - Trex 450 v2 - Trex 550e v2 - DX8
mmjl_ is offline        Reply With Quote
Old 12-03-2011, 10:10 PM   #8
reimorei
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Oct 2011
Location: Brazil, MG, Belo Horizonte
Default

Quote:
Originally Posted by billmjam View Post
Just plug the satellites into the 3GX unit, You don't need a separate receiver. You plug the ESC into the throttle channel on the unit, but don't connect your motor at this time, just to be safe. Plug the bind plug into the unit, Turn on power to the heli first, (connect the battery) then hold down the bind button on the DX8 while turning on the power. When the Transmitter says' binding', let go of the button and wait. When the satellites go to a steady orange lite remove the bind plug from the unit. The 3GX unit will go through it's power up. Next unplug or turn off the heli, then turn off the DX8.

Now, this time, turn on your DX8 first, then plug in the heli. The satellites should glow solid orange after initialization. You are now bound! Works every time for me! Hope this helps!
Ok, got it!! Did exactly like this and everything is working out fine. Thank-you!
reimorei is offline        Reply With Quote
Old 03-06-2012, 03:31 PM   #9
Jamesacasemaj
Registered Users
 

Join Date: Jan 2012
Location: Uk
Default Thank god

Spent 3 hours trying to work out need to bind to get what I thought was a dead 3gx - thanks for all the posts,
Does anyone have the next best approach to set up... I guess it's level swash...?
Jamesacasemaj is offline        Reply With Quote
Old 03-06-2012, 05:39 PM   #10
DesJardins
Registered Users
 
Posts: 1,862
 

Join Date: Jan 2011
Location: Arizona
Default

Oh snap, I forgot about the fail safe!
Didn't even check that

__________________
TBS Discovery FPV Quad (DJI Naza & GPS)
T-motors (MT-2216-11) 900Kv, Graupner 9" Props
Futaba 8FGs & (S.bus) R6208SB

PowerLab6 & Pulse "3S" 45C Lipos
DesJardins is offline        Reply With Quote
Old 03-07-2012, 04:30 AM   #11
Coolice
Registered Users
 

Join Date: Jun 2004
Location: Northants, England
Default

Quote:
Originally Posted by billmjam View Post
Just plug the satellites into the 3GX unit, You don't need a separate receiver. You plug the ESC into the throttle channel on the unit, but don't connect your motor at this time, just to be safe. Plug the bind plug into the unit, Turn on power to the heli first, (connect the battery) then hold down the bind button on the DX8 while turning on the power. When the Transmitter says' binding', let go of the button and wait. When the satellites go to a steady orange lite remove the bind plug from the unit. The 3GX unit will go through it's power up. Next unplug or turn off the heli, then turn off the DX8.

Now, this time, turn on your DX8 first, then plug in the heli. The satellites should glow solid orange after initialization. You are now bound! Works every time for me! Hope this helps!
Hey.

Just to add to the above, for all servo user set failsafe you need to remove the bind plug before turning on the transmitter with the bind button pressed. Then place your control sticks in the required failsafe positions, eg. throttle low/off, 0 degrees collective and cyclics at neutral.

Also, remember after DIR setup on the bench, redo a 3GX bind to learn new failsafe positions which are correct to model setup.
.
__________________
Ian Contessa
Team Robbe SchluterUK / Midland Helicopters / Align

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Coolice is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Align 3G FBL System > Align 3GX FBL System


Align 3GX FBL System Align 3GX FBL Flybarless System Software and Hardware Support

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com