Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Blade Helicopters (eFlite) > mQX


mQX Blade mQX Quad Helicopters Information and Help


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-22-2012, 01:23 AM   #1
gooberguz
Registered Users
 
Posts: 53
 

Join Date: Dec 2011
Location: Spanish Fork, Ut
Wink mQX - DX6i Settings

Well i broke down tonight and went and bought a mQX. the manual does not really show a lot about the settings. Please share with me what you are using.

Also how are you setting Low-Rate and High-Rate modes on you DX6i.

also my DX6i is new also.

thanks
GooberGuz
gooberguz is offline        Reply With Quote
Old 01-22-2012, 08:41 AM   #2
chrisconn2
Registered Users
 
Posts: 458
 

Join Date: Nov 2008
Location: Bel Air Md. USA
Default I'm no expert

For indoor 80% and +50% D/R&EXPO across the board work for me.

I find it a bit to responsive @ full rates
__________________
Nailed the $20 landing , now what ?
chrisconn2 is offline        Reply With Quote
Old 01-22-2012, 08:53 AM   #3
ytngt
Registered Users
 

Join Date: Jan 2012
Location: LA
Default

I broke down also and picked up a MQX a couple days ago. So far these are the settings I have been using on the DX6i.

Low settings
Ail 80% rate, +20 expo
Ele 80% rate, +20 expo
Rud 100% rate, 0 (INH) expo

My high rate setting is all at 100%, no expo.
ytngt is offline        Reply With Quote
Old 01-22-2012, 09:39 AM   #4
rkugizaki
Registered Users
 

Join Date: Jan 2012
Location: Arizona
Default My DX6i settings

Just flew a bit, adjusting on the go

I started with 50% for all @ 35% expo.
Changed rudder to 100% immediately, as it is super stable in rotation.
Went to 25% expo as was too insensitive at small corrections @ 35%

This thing is amazingly agile and responsive. I have an AR Drone and it is truly lame in comparison. The drone, if you give it any level of control, will 'autocorrect' and basically detect an 'emergency (too much tilt) and shut down.

I've flown the MQX around 6 times so far, it is, IMHO, a much better device that the ARD.
rkugizaki is offline        Reply With Quote
Old 01-22-2012, 09:39 AM   #5
gooberguz
Registered Users
 
Posts: 53
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Dec 2011
Location: Spanish Fork, Ut
Default

You both are going to think I'm an idiot but really just a Noob!

I also just got the DX6i last night. Where in the settings do I make these changes? I want to setup a switch to go between the settings of needed!
gooberguz is offline        Reply With Quote
Old 01-22-2012, 09:56 AM   #6
ytngt
Registered Users
 

Join Date: Jan 2012
Location: LA
Default

I'm very much a noob, just got the DX6i recently. It took me a little searching to get it setup to my liking. Here is my cliff notes:

-Make sure you have gone to "setup list" and set it to acro
-Also while there set "D/R Combi" to "FM" so that you can use the F mode switch to control rates for ail ele and rud
-Then go back to main menu and select D/R Expo, you will see the rates and expo for ail, ele, and rud for setting 0. Flip the F mode switch to get setting 1 rates and expo.

Hope this helps.

Last edited by ytngt; 01-22-2012 at 11:14 AM.. Reason: Correction
ytngt is offline        Reply With Quote
Old 01-22-2012, 10:04 AM   #7
rkugizaki
Registered Users
 

Join Date: Jan 2012
Location: Arizona
Default DX6i

I'm certainly a noob also, just one that has lots of 'crash' experience

For the MQX, I believe that instructions say to use the AERO config. This is really important.

After you set-up a 'model' (I just picked an unused one, named it MQX) then in D/R &EXPO, you get a list: AILE, ELEV, RUDD.

AILE and ELEV controls (I think) are on the right stick and control forward/back and left/right for the MQX.

RUDD is on the left stick and controls the 'rotation' (the direction it is pointing).

I set up for Mode 2, as this is how helicopter controls are typically configured...so if you want to fly another copter, you'll have learned the 'finger memory'

Cheers
rkugizaki is offline        Reply With Quote
Old 01-22-2012, 11:46 AM   #8
gooberguz
Registered Users
 
Posts: 53
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Dec 2011
Location: Spanish Fork, Ut
Default

Quote:
Originally Posted by ytngt View Post
Also while there set "D/R Combi" to "FM" so that you can use the F mode switch to control rates for ail ele and rud
It is not giving me this option all i can see is AILE, ELEV, RUDD then back to INN

UM something seems wrong
gooberguz is offline        Reply With Quote
Old 01-22-2012, 12:01 PM   #9
Nytflyer
Registered Users
 
Posts: 1,568
 

Join Date: Apr 2011
Location: Baltimore/Washington Suburbs Maryland
Default

The DR Combi is in the "Setup list" menu. Although I can't figure out how to set it to FM. It only gives 4 options on my 6i and those are ail/ele/rud or INH. Only lets me select 1.

I am using Acro though. Maybe it is only available in heli mode?
Nytflyer is offline        Reply With Quote
Old 01-22-2012, 12:04 PM   #10
gooberguz
Registered Users
 
Posts: 53
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Dec 2011
Location: Spanish Fork, Ut
Default

Quote:
Originally Posted by Nytflyer View Post
The DR Combi is in the "Setup list" menu. Although I can't figure out how to set it to FM. It only gives 4 options on my 6i and those are ail/ele/rud or INH. Only lets me select 1.

I am using Acro though. Maybe it is only available in heli mode?
DUDE we are on the same brain wave
gooberguz is offline        Reply With Quote
Old 01-22-2012, 12:07 PM   #11
Nytflyer
Registered Users
 
Posts: 1,568
 

Join Date: Apr 2011
Location: Baltimore/Washington Suburbs Maryland
Default

Quote:
Originally Posted by gooberguz View Post
DUDE we are on the same brain wave
lol Are you using acro mode? Just curious. I am gonna try and setup a model in heli mode to see if that option becomes available.

EDIT : OK gooberguz that is what it is. FM is an option in heli mode. Although the manual says set it up in acro?

Are most of you guys using acro or heli?
Nytflyer is offline        Reply With Quote
Old 01-22-2012, 12:09 PM   #12
gooberguz
Registered Users
 
Posts: 53
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Dec 2011
Location: Spanish Fork, Ut
Default

yup i'm in Acro mode! let me know what you find
gooberguz is offline        Reply With Quote
Old 01-22-2012, 12:17 PM   #13
Nytflyer
Registered Users
 
Posts: 1,568
 

Join Date: Apr 2011
Location: Baltimore/Washington Suburbs Maryland
Default

Quote:
Originally Posted by gooberguz View Post
yup i'm in Acro mode! let me know what you find
See my post above I edited it. Haven't tried flying it yet but it does work in heli mode. I will post when I try to fly. Unfortunately I only have one battery right now and I just came in from flying so gotta charge.

Will post back when I try it in heli mode.
Nytflyer is offline        Reply With Quote
Old 01-22-2012, 05:47 PM   #14
Nytflyer
Registered Users
 
Posts: 1,568
 

Join Date: Apr 2011
Location: Baltimore/Washington Suburbs Maryland
Default

Well after my Raven's lost the AFC championship to the Patriots I finally got to try this mqx in heli mode.

It works very very well. Well indoors anyway lol. I set my dual rates in the 0 position for 100% ail/ele/rud 20% expo on ail/ele. Position 1 I set 75% ail/ele and 100% rudder. Again 20% expo on ail/ele.

This is where it is nice as previously posted to set the DRcombi to FM. You flick the flight mode switch and get DR where you want them. Great tip ygndt thank you

Remember you cannot do this in acro mode! Only heli.

Have fun and happy flying to all!

Go San francisco 49'ers!!!!!!

Nytflyer is offline        Reply With Quote
Old 01-22-2012, 08:02 PM   #15
Nytflyer
Registered Users
 
Posts: 1,568
 

Join Date: Apr 2011
Location: Baltimore/Washington Suburbs Maryland
Default

Here is my first flight of heli mode inside. Flies great

Nytflyer is offline        Reply With Quote
Old 01-22-2012, 08:28 PM   #16
gooberguz
Registered Users
 
Posts: 53
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Dec 2011
Location: Spanish Fork, Ut
Default

Quote:
Originally Posted by Nytflyer View Post
Here is my first flight of heli mode inside. Flies great

http://www.youtube.com/watch?v=LOUKp..._order&list=UL
Dude - that was a pretty swee5 video - gonna go work on my DX6i to see if I can get it close to you!!! well done!!
gooberguz is offline        Reply With Quote
Old 01-23-2012, 08:46 AM   #17
Sweaty Palms
Registered Users
 

Join Date: Oct 2011
Location: Florida
Default

I picked up one of these up this weekend, and put it in heli mode. Didn't really mess with D/R's and stuff. What is the reason for putting it in acro mode?

Last edited by Sweaty Palms; 01-24-2012 at 06:35 AM..
Sweaty Palms is offline        Reply With Quote
Old 01-23-2012, 01:32 PM   #18
Nytflyer
Registered Users
 
Posts: 1,568
 

Join Date: Apr 2011
Location: Baltimore/Washington Suburbs Maryland
Default

Quote:
Originally Posted by gooberguz View Post
Dude - that was a pretty swee5 video - gonna go work on my DX6i to see if I can get it close to you!!! well done!!
Thanks man!

@sweatypalms - We put it in acro mode because that is what the manual says. It flies great in acro mode but I like heli mode better because you can set all DR to the flight mode switch.
Nytflyer is offline        Reply With Quote
Old 01-23-2012, 06:18 PM   #19
cappy
Registered Users
 

Join Date: Oct 2011
Location: remsenburg ny 11960
Default

Quote:
Originally Posted by Nytflyer View Post
Here is my first flight of heli mode inside. Flies great

http://www.youtube.com/watch?v=LOUKp..._order&list=UL
well thanks to you man i went and pulled the trigger on one of these!! should be here on thursday...when i wind up in the dog house i will just put the blame on you...i have to lie and say i got it on ebay for 40 bucks....yes i'm whipped
cappy is offline        Reply With Quote
Old 01-23-2012, 06:43 PM   #20
Nytflyer
Registered Users
 
Posts: 1,568
 

Join Date: Apr 2011
Location: Baltimore/Washington Suburbs Maryland
Default

Quote:
Originally Posted by cappy View Post
well thanks to you man i went and pulled the trigger on one of these!! should be here on thursday...when i wind up in the dog house i will just put the blame on you...i have to lie and say i got it on ebay for 40 bucks....yes i'm whipped
lmfao dude!!! Check out this video it is my maiden flight. You here me in the beginning blaming my buddy Farmer Dave for the purchase. I think I said "next time you put a gun to my head shoot me!" because that is what the wife is gonna do when she finds out I put $140 bucks on the discover card.

Funny thing is she has walked past this thing for 3 days now and watched some video of me flying and still hasn't questioned it lol.


Here is one I just did of my attempt to show stability lol.

Nytflyer is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Blade Helicopters (eFlite) > mQX


mQX Blade mQX Quad Helicopters Information and Help

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com