Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Align 3G FBL System > Align 3GX FBL System


Align 3GX FBL System Align 3GX FBL Flybarless System Software and Hardware Support


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-11-2012, 04:15 AM   #1
alvariwer
Registered Users
 

Join Date: Jan 2012
Location: Spain
Default 3gx setup problem

Hello, Im new in the forum so first of all I would like to say hi and sorry in advance for my english as Im not a native english speaker.


Ive got a trex 450 pro v2 3gx super combo ( what a long name), I have it all mounted and when I enter DIR mode on the 3 gx on step 1 (DIR) i check that the swashplate and the rotor head are level (they are) and that all the controls move in the right direction (they do).


Then I go to step 2 (E.LIM light) and move my radio stick al the way forward to set the limit and then back to neutral, then on step 3 (E.REV) I tilt the helicopter nose up/down but the swashplate doesnt move at all, well just 1 mm and a bit randomly and slowly. The same happens on step 5 (A.rev) it doesnt move when tilting the heli right/left.


when in the first step everythng is moving ok, but looks like the internal gyros of the 3gx are not responding when I tilt the helicopter.

Please help!!!

Thank you very much in advance for your help and sorry for the long post.
alvariwer is offline        Reply With Quote
Old 02-11-2012, 12:16 PM   #2
bad007
Registered Users
 

Join Date: Nov 2009
Location: New Brighton, PA
Default

Try turning the gain up a bit so there is more interaction with movement , put the gain pots to about 1:30. When checking watch for the initial movement when you til the heli.
bad007 is offline        Reply With Quote
Old 02-11-2012, 01:33 PM   #3
alvariwer
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jan 2012
Location: Spain
Default

Thanx bad007, i put them all the way to maximum and does more or less the same, I don't know how much it should move when i tilt the heli, but it moves very little and is not very agile when i move it from one side to the other. Thank you again for the help.
alvariwer is offline        Reply With Quote
Old 02-11-2012, 03:43 PM   #4
bad007
Registered Users
 

Join Date: Nov 2009
Location: New Brighton, PA
Default

Quote:
Originally Posted by alvariwer View Post
Thanx bad007, i put them all the way to maximum and does more or less the same, I don't know how much it should move when i tilt the heli, but it moves very little and is not very agile when i move it from one side to the other. Thank you again for the help.
How much pitch did you set it up for? Just look close when tipping it and make sure the swash trys to physically level.
Don't leave the gains up the whole way when you go to fly, return them to 12:00 for first flight and then tweek them up a little at a time.
bad007 is offline        Reply With Quote
Old 02-13-2012, 05:34 PM   #5
lucidchaos
Registered Users
 
Posts: 692
 

Join Date: Oct 2011
Location: Noblesville, IN
Default

Just an FYI - The first time I set up my 3GX, the swash moved during this step as outlined in the manual. The second time I went into setup mode, it did not tilt - it did the exact same thing you are describing. It flys fine, however... you can check the tilt by turning on throttle hold when it's in regular mode - it's just both aileron and elevator channels will be live at once.
lucidchaos is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Align 3G FBL System > Align 3GX FBL System


Align 3GX FBL System Align 3GX FBL Flybarless System Software and Hardware Support

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com