Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Mikado Logo Helicopters > Mikado Logo 800 Xxtreme


Mikado Logo 800 Xxtreme Mikado Logo 800 Xxtreme Helicopters Discussion


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-22-2012, 07:47 AM   #1
PHANTMXR6
Registered Users
 
Posts: 1,717
 
My HF Map location
Join Date: May 2008
Location: Darwin, Northern Territory
Smile No head button on the Xxtreme.......any reason why??

As the title suggests, would there be any reason Mikado didn't opt for a head button?

Would it be possible to fit a head button to the rotor head?

Edit: thanks for the edit tip.
__________________
Trex family.....100, 450L, 550E 3GX. Goblin 770.Goblin 700 speed machine. Goblin 380.
JR X9503.

Last edited by PHANTMXR6; 02-22-2012 at 08:57 AM..
PHANTMXR6 is offline        Reply With Quote
Old 02-22-2012, 08:10 AM   #2
GimpyGolden
Registered Users
 
Posts: 8,096
 
My HF Map location
Join Date: Nov 2009
Location: Ontario, Canada
Default

Maybe because it'd be the size of a small saucer

BTW too edit title go to Edit then Advanced or double tap Edit to bring you to Advanced.
All within 14 days of post ofcourse.
__________________
Scott
Team RotorQuest // Team KDS Model Canada

GimpyGolden is online now        Reply With Quote
Old 02-22-2012, 08:52 AM   #3
BrainDrain_dx
Registered Users
 
My HF Map location
Join Date: Jun 2005
Location: Wichita KS
Default

If they put a head button on there what you would have is a bunch of people with banged up shins trying to use the silly thing. Them blades are LONG....
__________________
KDS Agile 7.2/5.5 Chase 360 - SkyHero Spyder/Spy/Little Spyder
BrainDrain_dx is offline        Reply With Quote
Old 02-22-2012, 09:17 AM   #4
dahld
Registered Users
 

Join Date: Aug 2007
Location: Bakersfield, California, USA
Default

I'm pretty sure not providing a head button is to prevent guys from the temptation of trying to use it. I'm 6'-3" tall, and I can barely reach the head without the blades smacking my shins...and even at that, I have to "sneak-up" on the disc, in order to get close enough to make the reach.

(-: Dave
dahld is offline        Reply With Quote
Old 02-22-2012, 10:18 AM   #5
MrMel
V-BAR Guru
 
Posts: 13,571
 

Join Date: Apr 2005
Location: Lidingo/Stockholm, Sweden
Default

I put on a Logo 600 button, but yes, I agree with Dave, I already got a bruise on my leg because of it..
__________________
Gone fishing.. or hunting or something..
http://heli.dacsa.net
MrMel is offline        Reply With Quote
Old 02-22-2012, 10:19 AM   #6
PHANTMXR6
Registered Users
 
Posts: 1,717
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: May 2008
Location: Darwin, Northern Territory
Smile

Thanks Dave. Thought this might be the case.
I like the look of a head with a button on it though. Gives it that more complete look.
__________________
Trex family.....100, 450L, 550E 3GX. Goblin 770.Goblin 700 speed machine. Goblin 380.
JR X9503.
PHANTMXR6 is offline        Reply With Quote
Old 02-22-2012, 10:34 AM   #7
heli21
 
My HF Map location
Join Date: Jun 2008
Location: Upstate NewYork
Default

There is a hole drilled and tapped for a 3mm bolt, so it should not be too hard to install a head button. Personally I've never used one on any machines in years...

Rob
heli21 is offline        Reply With Quote
Old 02-22-2012, 11:37 AM   #8
dahld
Registered Users
 

Join Date: Aug 2007
Location: Bakersfield, California, USA
Default

I'm like MrMel, and installed a standard Logo head button, since the threaded hole is there, and it gives a bit of a finished look to it.

Never thought we'd get to the point where we need rotor brakes on our models, like the real ones have (-:

(-: Dave
dahld is offline        Reply With Quote
Old 02-22-2012, 11:41 AM   #9
DominicD
The Capi
 
Posts: 24,267
 
My HF Map location
Join Date: Oct 2006
Location: Toronto
Default

I am sure you can use a headbutton to stop a 800mm heli .... BUT there is no way to look cool doing it
__________________
Spreading capibara awareness since 2006
DominicD is online now        Reply With Quote
Old 02-22-2012, 04:17 PM   #10
Jays200
Registered Users
 
Posts: 625
 

Join Date: Dec 2008
Location: Perth, Western Australia
Default

Like Mr Mel and Dave, I too have put on the standard black head button. I am 6'7" though so my reach is a little longer than most. Shin damage "should" be minimal.

As for a rotor break, my blades took 56 secs to come to a standstill yesterday. That was from only 1200HS with neutral pitch. Full negative does slow it down a little or you could auto it all the time.
__________________
Regards, Jayson
Logo 800Xx Silverline, Pyro 850-40L, Kosmik 200, 14S, 157 & 256 @ 8v
Logo 400SE Silverline, Pyro 600-09, Jive 80+HV, 8S, 9660A+ 8900G @ 6v
Jays200 is offline        Reply With Quote
Old 02-22-2012, 05:08 PM   #11
KnifeEdgeUk
Registered Users
 
Posts: 344
 

Join Date: Mar 2008
Default

Quote:
Originally Posted by BrainDrain_dx View Post
If they put a head button on there what you would have is a bunch of people with banged up shins trying to use the silly thing. Them blades are LONG....
Just what i was thinking!
KnifeEdgeUk is offline        Reply With Quote
Old 03-27-2012, 08:30 AM   #12
Madryan
Registered Users
 

Join Date: Mar 2012
Location: Perth, Australia
Default Head button on logo xxtreme

I have to admit...i looked for a head button in my kit. ( didnt find it funny enough) ... theres a hole for one though ...but I like the look of them ...but in all honestly theres no real need , it looks bruit without it anyway. and I don't mind waiting to spool it down.. other than that i guess for the $2736AUD price tag i paid they could just chuck a token a button in for the hell of it...all good ...

Cheers
Madryan is offline        Reply With Quote
Old 04-04-2012, 08:47 PM   #13
Mercuriell
HF Support
 
Posts: 12,658
 
My HF Map location
Join Date: Sep 2006
Location: QLD, AUSTRALIA
Default

Probably left off to cut down on drag, always thought the L600 head button butt ugly and wouldnt dream of using it. Must be a nice petite little head button out there somehere, preferably with red or blue anodising.
__________________
John
Mercuriell is offline        Reply With Quote
Old 04-04-2012, 10:48 PM   #14
rcmarty
Registered Users
 

Join Date: May 2006
Location: Pentiction B.C. CANADA
Default

glad it threaded myself.

I use an align FBL pitch guage threaded into it

Martin
__________________
Logo XXtreme 8917 / 256HV VBC
Logo XXtreme 700 on 14s 8917 / 256HV VBC
Logo XXtreme 770 14s 8917/9188 VBC
Logo 600 3d retro - bls451/251 4035-500 VBC
rcmarty is online now        Reply With Quote
Old 04-05-2012, 02:27 AM   #15
MrMel
V-BAR Guru
 
Posts: 13,571
 

Join Date: Apr 2005
Location: Lidingo/Stockholm, Sweden
Default

I actually removed the L600 button I put there, having one there you automatically reach for it, and twice I have bruises on my leg.

I agree with Mikado and not having one there...

and I'm 1.83 long
__________________
Gone fishing.. or hunting or something..
http://heli.dacsa.net
MrMel is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Mikado Logo Helicopters > Mikado Logo 800 Xxtreme


Mikado Logo 800 Xxtreme Mikado Logo 800 Xxtreme Helicopters Discussion

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2015 by RCGroups.com, LLC except where otherwise indicated. The HeliFreak.com logo is a trademark of RCGroups.com, LLC.