Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > YGE


YGE YGE ESC Support and Discussion


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-11-2012, 03:32 PM   #1
lgalarza
Registered Users
 

Join Date: Dec 2008
Location: Puerto Rico
Default YGE Gov Store

I run the set up in gov store. But when I finish the esc have one beep.

You have this problem? let me know please

Thanks
lgalarza is offline        Reply With Quote
Old 04-11-2012, 03:46 PM   #2
Detritus
Registered Users
 

Join Date: Dec 2009
Location: Reading, UK
Default

I think that means "Now spool me up to 100% at zero pitch so I can calibrate and then spool down and unplug me again".
Detritus is offline        Reply With Quote
Old 04-11-2012, 10:10 PM   #3
joe1l
Registered Users
 
Posts: 2,048
 

Join Date: May 2010
Location: Long Valley, NJ USA
Default

Quote:
Originally Posted by lgalarza View Post
I run the set up in gov store. But when I finish the esc have one beep.

You have this problem? let me know please

Thanks
After selecting Gov store via the prog card it is normal to hear a 1 single beep before calibrating your max headspeed. After you have done your calibration properly and you have cycled the power on your ESC, you should NOT get any beeps, if you do then it means your gov store programming was not successful and you should redo the setup again.
__________________
Gaui X7 MSH Brain YGE160HV Xera4035-480 X475 FES MSH Brain YGE120 Xera4020 Gaui X5 MSH Brain YGE90HV Xera 4025
Gaui X6 vbar silver 5.3 YGE120HV 700mx
ElektroRC.com field rep (YGE, MSH, LAHeli)
joe1l is offline        Reply With Quote
Old 04-12-2012, 11:01 AM   #4
lgalarza
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Dec 2008
Location: Puerto Rico
Default

Ok Thanks
lgalarza is offline        Reply With Quote
Old 04-12-2012, 01:25 PM   #5
maarset
Registered Users
 
Posts: 5,971
 
My HF Map location
Join Date: Feb 2008
Location: Rocklin, Ca
Default

If all my packs are the same, should I just use regular gov? Would it be necessary to use Gov Store? Any advantages to use Gov Store if all my packs are the same?

Mike
maarset is offline        Reply With Quote
Old 04-12-2012, 04:34 PM   #6
Detritus
Registered Users
 

Join Date: Dec 2009
Location: Reading, UK
Default

Quote:
Originally Posted by maarset View Post
If all my packs are the same, should I just use regular gov? Would it be necessary to use Gov Store? Any advantages to use Gov Store if all my packs are the same?
If you do autos, every time you come out of throttle hold in normal gov mode it will recalibrate to increasingly lower head speeds (unless perhaps your throttle hold is a few percent rather than 0). In Gov Store mode this isn't supposed to happen, .. but it seems to for me anyway...
Detritus is offline        Reply With Quote
Old 04-12-2012, 05:13 PM   #7
maarset
Registered Users
 
Posts: 5,971
 
My HF Map location
Join Date: Feb 2008
Location: Rocklin, Ca
Default

Oh ok...
I'm not a big auto guy. I just fly / stop / change pack / fly / stop / change pack
maarset is offline        Reply With Quote
Old 04-12-2012, 05:23 PM   #8
Detritus
Registered Users
 

Join Date: Dec 2009
Location: Reading, UK
Default

Quote:
Originally Posted by maarset View Post
Oh ok...
I'm not a big auto guy. I just fly / stop / change pack / fly / stop / change pack
Well, also means you don't have to do the little calibration ritual each time you spool up, but I'm not sure I ever did that properly anyway. If your packs are all the same, Gov Store is definately the best mode. Just remember to reinitialise it if you change any gearing, blades etc.
Detritus is offline        Reply With Quote
Old 04-12-2012, 05:33 PM   #9
maarset
Registered Users
 
Posts: 5,971
 
My HF Map location
Join Date: Feb 2008
Location: Rocklin, Ca
Default

Oh I guess I'm confused now. I thought Gov Store was better if you had packs that didn't output the same quality voltage.

Since all my packs are pretty much identical I thought it would be best to use Regular Gov
maarset is offline        Reply With Quote
Old 04-13-2012, 03:00 AM   #10
Detritus
Registered Users
 

Join Date: Dec 2009
Location: Reading, UK
Default

Quote:
Originally Posted by maarset View Post
Oh I guess I'm confused now. I thought Gov Store was better if you had packs that didn't output the same quality voltage.

Since all my packs are pretty much identical I thought it would be best to use Regular Gov
That's not my understanding. In regular mode, each time you spool up it assumes nothing about your motor timing/battery/motor/drag etc and does new calculations to guess what the battery sag would be at the end of the flight so it knows how much headroom to leave, so it can give a 0-100% linear calibration on your throttle channel, for that specific set of variables.

If your motor timing, battery etc never change - i.e. none of the variables affecting governing - then it's pointless doing that calibration on every spoolup. It can just do them once and "store" the result. However, if the variables do change when in GS mode, it will be using bad calibration data so you need to recalibrate. If your variables change a lot (e.g. you have a right rum collection of packs) then it's best to stick to regular gov mode.
Detritus is offline        Reply With Quote
Old 04-13-2012, 11:41 AM   #11
dl5973
Registered Users
 

Join Date: Feb 2007
Location: Sydney Australia
Default

do you have to recalibrate gov store if you change your motor?
dl5973 is offline        Reply With Quote
Old 04-13-2012, 01:30 PM   #12
alexf1852
Registered Users
 
Posts: 3,079
 
My HF Map location
Join Date: Dec 2009
Location: FL
Default

Quote:
Originally Posted by dl5973 View Post
do you have to recalibrate gov store if you change your motor?
Yes.
__________________
MSH Protos * 2, SAB 500, 630
alexf1852 is offline        Reply With Quote
Old 04-28-2012, 06:47 AM   #13
fusionsx00
Registered Users
 
Posts: 8,277
 

Join Date: Sep 2010
Location: usa
Default

hi,
i have a question on the 8s x5, is that the 4025/2y-830 or 4025/2.5y-670

gona run them on a yge hv 120, vbar gov for either one i get


thanks
__________________
DX8
X2MKS95i
X3
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

X5Xera
fusionsx00 is online now        Reply With Quote
Old 06-21-2012, 01:05 PM   #14
pasta_carbonara
Registered Users
 

Join Date: Jun 2012
Location: Germany
Default

Quote:
Originally Posted by joe1l View Post
After selecting Gov store via the prog card it is normal to hear a 1 single beep before calibrating your max headspeed. After you have done your calibration properly and you have cycled the power on your ESC, you should NOT get any beeps, if you do then it means your gov store programming was not successful and you should redo the setup again.
I read your answer to the case and I noticed that my "YGE" No sound!

when active mode "GOV.STORE", my "YGE" I did not notice that we are ready with no sound.

yet the "GOV.STORE" works well.
pasta_carbonara is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > YGE


YGE YGE ESC Support and Discussion

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com