Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > JR and Spektrum Radios and Electronics > 2.4G Spektrum Radios


2.4G Spektrum Radios Spektrum 2.4 Gigahertz Radios and Technology


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-01-2012, 12:30 PM   #1
GBKSU
Registered Users
 

Join Date: Jan 2011
Location: Kansas
Default Dsm2 tx with dsmx sat's??

Will a dsm2 tx work with dsmx sat's only in a fbl setup?
GBKSU is offline        Reply With Quote
Old 05-01-2012, 01:46 PM   #2
fuzzyllamma
Registered Users
 
Posts: 572
 

Join Date: Dec 2011
Location: Canada
Default

No, however a dsmx tx will work with any dsm receiver.
fuzzyllamma is offline        Reply With Quote
Old 05-01-2012, 08:45 PM   #3
desertstalker
Registered Users
 

Join Date: Apr 2011
Location: Australia
Default

Quote:
Originally Posted by fuzzyllamma View Post
No, however a dsmx tx will work with any dsm receiver.
Not correct, DSMX sats work just fine in DSM2 mode. Just make sure you follow the instruction of your FBL controller (some need you to pick DSM2 mode, others want you to set it up for DSMX).

Make sure both sats are the same though, either DSM2 or DSMX, mixing them could cause problems.
__________________
-DX8
-MSH MiniProtos Stretched, SK720, DS95/DS95i, Hyp 4S 25C 2500mAh
-MSH Protos Stretched, Brain, Hyp DS16/BLS251, 6S 3000mAh
-Goblin 500, HC3SX, Hyp DH16/MKS980BL, Scorp 4015-1100
desertstalker is offline        Reply With Quote
Old 05-01-2012, 09:26 PM   #4
fuzzyllamma
Registered Users
 
Posts: 572
 

Join Date: Dec 2011
Location: Canada
Default

Quote:
Originally Posted by desertstalker View Post
Not correct, DSMX sats work just fine in DSM2 mode. Just make sure you follow the instruction of your FBL controller (some need you to pick DSM2 mode, others want you to set it up for DSMX).

Make sure both sats are the same though, either DSM2 or DSMX, mixing them could cause problems.
Sorry for the wrong info. I wasnt aware this was possible
fuzzyllamma is offline        Reply With Quote
Old 05-02-2012, 09:56 AM   #5
zeb29
Registered Users
 

Join Date: Sep 2008
Location: Highland, UT
Default

Quote:
Originally Posted by fuzzyllamma View Post
Sorry for the wrong info. I wasnt aware this was possible
You got one more goof.....

A DSMX tx WILL NOT operate a DSM rx.

Remember that the original Spektrum radios were for Park Flyers using the DX6 and the AR6000 which were a DSM format.

The second incarnation was DSM2 which was the introduction of full range radios.

The third version is the DSMX which was designed for evironments where lots of models (over 40) were in the air at the same time.

A DSM2 tx will operate a DSM rx as the tx shifts to DSM mode. It will also operate DSM2 rx's in DSM2 mode. It will also operate DSMX rx's but those will only operate in DSM2 mode in that configuration. A DSMX tx will shift into DSM2 mode to operate DSM2 rx's but it will not operate the original DSM AR6000 rx....
zeb29 is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > JR and Spektrum Radios and Electronics > 2.4G Spektrum Radios


2.4G Spektrum Radios Spektrum 2.4 Gigahertz Radios and Technology

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com