Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Scorpion ESC and Motor Support


Scorpion ESC and Motor Support Scorpion Power Systems ESC and Motor Factory Support Forum


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-08-2012, 12:33 PM   #1
ilkeresmer
Registered Users
 
Posts: 149
 

Join Date: Jan 2010
Location: istanbul
Exclamation Please Help!!! Scorpion 130A 50V AR7200BX!!!

Hello to all,

in my goblin when i bind the batteries my esc makes a sound like di da di da di da , i m using hercules bec at my system with ar7200bx , and i bought some cables for rudder and esc to make it longer.... please look at the video and help !!!

The problem is, when i plug the batteries , my ar7200 doesnt see the esc's signal. Sometimes it works after 20 seconds sometimes it's not working. When i played with the Ar7200's throttle channel upside down with the esc's cable that pluged, it takes the signal. I am sending you some videos about the problem. please help me!!! I bind another receiver , it is also spekturum AR7000 , ESC works perfect on it!!!



__________________

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by ilkeresmer; 05-08-2012 at 03:48 PM..
ilkeresmer is offline        Reply With Quote
Old 05-08-2012, 12:48 PM   #2
ilkeresmer
Registered Users
 
Posts: 149
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jan 2010
Location: istanbul
Default

i tried it with a normal receiver and it works normal, (with AR7000), but with the Ar7200Bx it is not working normal

this is my third video still i need help

__________________

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
ilkeresmer is offline        Reply With Quote
Old 05-08-2012, 01:36 PM   #3
eddiscus
Registered Users
 
Posts: 266
 
My HF Map location
Join Date: Jan 2009
Location: NJ
Default

It looks like to me that the AR7200BX does not output a throttle signal until it (ar7200bx) finishes initalizing. During that first couple of seconds the ESC is looking for a throttle signal and beeping indicating no throttle signal present. Once the AR7200BX is initalized the throttle signal is turned on and the ESC is happy.

The non BX receiver puts a throttle signal out as soon as powered and the ESC has about a 1-2 second lag before it is ready. Since it see's a throttle signal when ready you get the normal beep.
__________________
__________________________________________________
Furion 450
Logo 600 with Vbar
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
, MA Whiplash 90E, SAB Goblin 700, Logo Xxtreme 800 and Banshee #25.
eddiscus is offline        Reply With Quote
Old 05-08-2012, 01:52 PM   #4
ilkeresmer
Registered Users
 
Posts: 149
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jan 2010
Location: istanbul
Default

Quote:
Originally Posted by eddiscus View Post
It looks like to me that the AR7200BX does not output a throttle signal until it (ar7200bx) finishes initalizing. During that first couple of seconds the ESC is looking for a throttle signal and beeping indicating no throttle signal present. Once the AR7200BX is initalized the throttle signal is turned on and the ESC is happy.

The non BX receiver puts a throttle signal out as soon as powered and the ESC has about a 1-2 second lag before it is ready. Since it see's a throttle signal when ready you get the normal beep.
First of all thank you so much for your helping , but sometimes it is not finding the signal , and it stays in the no signal mod! Did you watch
My third video?
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
ilkeresmer is offline        Reply With Quote
Old 05-08-2012, 01:56 PM   #5
ilkeresmer
Registered Users
 
Posts: 149
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jan 2010
Location: istanbul
Default

is it relevant to cables that i used for making them longer?
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
ilkeresmer is offline        Reply With Quote
Old 05-08-2012, 02:12 PM   #6
felborn
Registered Users
 
Posts: 2,838
 

Join Date: Jul 2006
Location: Sandnes, Norway
Default

I Get that also if I'm slow to plug in the anti spark thingy, that's the only thing I can think off
felborn is offline        Reply With Quote
Old 05-08-2012, 02:48 PM   #7
ilkeresmer
Registered Users
 
Posts: 149
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jan 2010
Location: istanbul
Default

this is the 4th video and no signal for esc i dont understant why it is happening!!

help please

__________________

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
ilkeresmer is offline        Reply With Quote
Old 05-08-2012, 03:46 PM   #8
ilkeresmer
Registered Users
 
Posts: 149
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jan 2010
Location: istanbul
Default

Hey guys i think my ar7200bx is wrong machining product. i did a video for the Helidirect Team. Her is the video.

__________________

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
ilkeresmer is offline        Reply With Quote
Old 05-09-2012, 12:56 AM   #9
ilkeresmer
Registered Users
 
Posts: 149
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jan 2010
Location: istanbul
Default

no one knows about this?? and here is my cabling, helppp


Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Picture 1.png
Views:	40
Size:	53.7 KB
ID:	315059  
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
ilkeresmer is offline        Reply With Quote
Old 05-09-2012, 02:33 AM   #10
ilkeresmer
Registered Users
 
Posts: 149
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jan 2010
Location: istanbul
Default

i think the ar7200bx was broken by the factory because i tried everything, that s my last video, when i touched the cables it s getting the signal some how

__________________

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
ilkeresmer is offline        Reply With Quote
Old 05-09-2012, 09:33 AM   #11
alexmit
Registered Users
 
Posts: 2,733
 

Join Date: Jan 2007
Location: Atlanta, GA USA
Default

It looks like the BeastX needs power before the ESC, so set it up to where the BEC can be plugged in first to power the BeastX. I would try to change the connector on the ESC to see if it is faulty, or look at the pins in the end of the BeastX to see if they are loose or bent. If they are loose I would return it for another one.
__________________
Atlanta RC Club, The only club inside the city.
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
SAB USA Team Pilot/Field Rep. Canomod USA Field Rep. Pulse Battery USA Field Rep.
alexmit is offline        Reply With Quote
Old 05-09-2012, 12:51 PM   #12
ilkeresmer
Registered Users
 
Posts: 149
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jan 2010
Location: istanbul
Default

Quote:
Originally Posted by alexmit View Post
It looks like the BeastX needs power before the ESC, so set it up to where the BEC can be plugged in first to power the BeastX. I would try to change the connector on the ESC to see if it is faulty, or look at the pins in the end of the BeastX to see if they are loose or bent. If they are loose I would return it for another one.
i did it everything , but does not worked, i think the throttle channel was factory errored, when i give the power before esc, it works sometimes after about 10 15 seconds later but it is also dangerous
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
ilkeresmer is offline        Reply With Quote
Old 05-09-2012, 12:51 PM   #13
ilkeresmer
Registered Users
 
Posts: 149
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jan 2010
Location: istanbul
Default

AR7200BX does not suits with Scorpion ESC's!!!
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
ilkeresmer is offline        Reply With Quote
Old 05-09-2012, 03:15 PM   #14
alexmit
Registered Users
 
Posts: 2,733
 

Join Date: Jan 2007
Location: Atlanta, GA USA
Default

Or you just have a bad AR7200BX.
__________________
Atlanta RC Club, The only club inside the city.
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
SAB USA Team Pilot/Field Rep. Canomod USA Field Rep. Pulse Battery USA Field Rep.
alexmit is offline        Reply With Quote
Old 05-09-2012, 03:20 PM   #15
felborn
Registered Users
 
Posts: 2,838
 

Join Date: Jul 2006
Location: Sandnes, Norway
Default

Quote:
Originally Posted by ilkeresmer View Post
AR7200BX does not suits with Scorpion ESC's!!!
Mine works, 90 føights with that combination and no problems.
felborn is offline        Reply With Quote
Old 05-09-2012, 05:17 PM   #16
ilkeresmer
Registered Users
 
Posts: 149
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jan 2010
Location: istanbul
Default

Quote:
Originally Posted by felborn View Post
Mine works, 90 føights with that combination and no problems.
is it opto or SBEC version?
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
ilkeresmer is offline        Reply With Quote
Old 05-09-2012, 11:55 PM   #17
felborn
Registered Users
 
Posts: 2,838
 

Join Date: Jul 2006
Location: Sandnes, Norway
Default

Quote:
Originally Posted by ilkeresmer View Post
is it opto or SBEC version?
SBEC version
felborn is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Scorpion ESC and Motor Support


Scorpion ESC and Motor Support Scorpion Power Systems ESC and Motor Factory Support Forum

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com