Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > YGE


YGE YGE ESC Support and Discussion


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-16-2012, 07:24 PM   #1
zguy
Registered Users
 
Posts: 769
 

Join Date: May 2006
Location: SoCal
Default Settings for HKIII 4025-1100 w/ 120LV?

Just changed from a CC HV85 to the YGE 120LV and power is a bit down.
Tried PWM 8 and 10. 10 ran the motor warmer, but no additional power.
Timing 18 and 24. 24 may be a bit more power, but not much.
Anyone been down this road?
Thanks!
zguy is online now        Reply With Quote
Old 06-17-2012, 03:35 AM   #2
urgno
Registered Users
 
Posts: 503
 
My HF Map location
Join Date: Jun 2007
Location: near Venice - Italy
Default

timing 18 and pwm 9kHz or 10kHz should be the right parameters
have u done the stop and full speed setup of the esc ?
__________________
my Prtos twins & Acrobat Shark
...............
urgno is offline        Reply With Quote
Old 06-17-2012, 08:31 AM   #3
zguy
Registered Users
 
Posts: 769
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: May 2006
Location: SoCal
Default

Quote:
Originally Posted by urgno View Post
timing 18 and pwm 9kHz or 10kHz should be the right parameters
have u done the stop and full speed setup of the esc ?
Yes, full and stop were calibrated.
PWM and timing tried as reported above. Power 'feels' about 10% less than with the CC HV85.
zguy is online now        Reply With Quote
Old 06-18-2012, 03:52 AM   #4
urgno
Registered Users
 
Posts: 503
 
My HF Map location
Join Date: Jun 2007
Location: near Venice - Italy
Default

have u tried the gov.store procedure ?
in my experience gov.store lead to much more precise rpm's

by the way, could be also a faulty esc
__________________
my Prtos twins & Acrobat Shark
...............
urgno is offline        Reply With Quote
Old 06-23-2012, 07:13 PM   #5
kimmik
Registered Users
 
My HF Map location
Join Date: Sep 2011
Location: Australia
Default

Highly unlikely to be faulty esc.
kimmik is offline        Reply With Quote
Old 06-24-2012, 08:12 AM   #6
zguy
Registered Users
 
Posts: 769
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: May 2006
Location: SoCal
Default

Thanks for the replies.
More testing yesterday and it looks like this is just the "nature of the beast". It's flying smooth and relatively cool, just a tic down on top power from the CC.

If anyone has a similar set up, please post your settings and results.
zguy is online now        Reply With Quote
Old 07-04-2012, 01:12 AM   #7
Berserkertom
Registered Users
 

Join Date: Jun 2012
Location: germany
Default

Hey guys... I also run the YGE 120LV and a HKIII-4025-1100 on my Rex 550E.

I have it on PWM 8 and 18 timing and it runs good so far... but not perfect I guess.
As it is a 10 pole motor I will try to switch over to 24 and see if it is giving more power.

The scorpion has got a high torque on mid range rpms, much better than stock 600MX. But I do have the feeling, that it doesn't have the power on high speed flights yet.. probably due to wrong YGE settings.

Best example for that feeling is the following: 2350rpm, stallturn and then full pitch fast forward flight. when on full pitch the rpm goes constantly down to 2100 as long as I have the pitch up, which is cutting off the power. logging says there are 115amps flowing out of the battery, which is not much I would say there still should be reserves left. happening on both brandnew 40C 6S 5000mAh, should be enough.

Anyone can confirm that behaviour or has some hints how to get more power out on high rpm with high pitch (around 13,5)?

cheers,

Tom

Last edited by Berserkertom; 07-04-2012 at 04:08 AM..
Berserkertom is offline        Reply With Quote
Old 07-04-2012, 10:29 AM   #8
zguy
Registered Users
 
Posts: 769
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: May 2006
Location: SoCal
Default

Quote:
Originally Posted by Berserkertom View Post
Hey guys... I also run the YGE 120LV and a HKIII-4025-1100 on my Rex 550E.

I have it on PWM 8 and 18 timing and it runs good so far... but not perfect I guess.
As it is a 10 pole motor I will try to switch over to 24 and see if it is giving more power.

The scorpion has got a high torque on mid range rpms, much better than stock 600MX. But I do have the feeling, that it doesn't have the power on high speed flights yet.. probably due to wrong YGE settings.

Best example for that feeling is the following: 2350rpm, stallturn and then full pitch fast forward flight. when on full pitch the rpm goes constantly down to 2100 as long as I have the pitch up, which is cutting off the power. logging says there are 115amps flowing out of the battery, which is not much I would say there still should be reserves left. happening on both brandnew 40C 6S 5000mAh, should be enough.

Anyone can confirm that behaviour or has some hints how to get more power out on high rpm with high pitch (around 13,5)?

cheers,

Tom
Try 24 deg timing and post back any power and temp differences.
It's smooth, but still missing a bit of top end power.
zguy is online now        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > YGE


YGE YGE ESC Support and Discussion

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2015 by RCGroups.com, LLC except where otherwise indicated. The HeliFreak.com logo is a trademark of RCGroups.com, LLC.