Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > JR and Spektrum Radios and Electronics > 2.4G Spektrum Radios


2.4G Spektrum Radios Spektrum 2.4 Gigahertz Radios and Technology


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-13-2013, 07:18 PM   #1
squeely531
Registered Users
 

Join Date: Oct 2012
Location: Columbus, Michigan
Default Dx9 problems?

Has anybody had problems with the dx9? I have put 4 in since I started using the dx9 with an ikon and 2 remote dsmx sats. Pretty much the same on all 4 crashes with 3 different helis. Cyclic and tail stop responding and throttle hold works? I called horizon and they said there wasn't a problem that they knew of and asked me what I wanted to do about it? Thanks for any input.
squeely531 is online now        Reply With Quote
Old 10-14-2013, 07:34 PM   #2
taterb
Registered Users
 

Join Date: Nov 2010
Location: Orlando, Fla.
Default

I don't have a lot of flights on mine yet, but I haven't had any problems yet (planes or heli's). I do use VBar as my FBL unit though.
taterb is offline        Reply With Quote
Old 10-14-2013, 09:49 PM   #3
cajkat1073
Registered Users
 
Posts: 551
 

Join Date: Aug 2010
Location: Louisville, kentucky
Default

No problem on 4 different 7200bx.
__________________
Alees Rush 700, Alees Rush 750, Goblin 500, Goblin 770, 6HV, Trex 600DFC, Trex 500DFC, 130X
cajkat1073 is offline        Reply With Quote
Old 10-14-2013, 09:54 PM   #4
atkin
Registered Users
 
Posts: 829
 

Join Date: Feb 2012
Location: Seattle, WA
Default

hope this isn't the same as the dx18 thing since it is a similar code base.
__________________
DX8, Trex 700 dfc, Trex 550 dfc, Tarot FBL 450 (6S), trex 450 DFC (6S), MCPX brushless, Nano cpx (brushless) 130X
atkin is offline        Reply With Quote
Old 10-15-2013, 06:00 AM   #5
Rusty2
Registered Users
 
Posts: 412
 

Join Date: Mar 2010
Location: Raleigh NC
Default

I have an ikon on my 500 550 and 700 with a load of flights and no issues at all.
__________________
I'm down like 4 flat tires...... T-Rex 500 esp ikon.......T-Rex 550 pro dfc ikon...... ........T-Rex 700 pro dfc ikon
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Rusty2 is offline        Reply With Quote
Old 10-15-2013, 09:06 AM   #6
squeely531
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Oct 2012
Location: Columbus, Michigan
Default

Are your settings with the ikon at dsmx 22ms or 11ms? Thanks for the reply
squeely531 is online now        Reply With Quote
Old 10-15-2013, 09:13 AM   #7
Dipweed
Registered Users
 
Posts: 853
 

Join Date: Sep 2011
Location: USA, Tennessee, Memphis
Question Dx18 Dx9

hope this isn't the same as the dx18 thing
Did a check on Dx18 but could not find the Dx18 post problem
so
What was the problem with Dx18 and what was the fix
__________________
Align&HK450 Pro/150 DFC/Blade stuff
AR Drone
Dipweed is offline        Reply With Quote
Old 10-15-2013, 10:10 AM   #8
atkin
Registered Users
 
Posts: 829
 

Join Date: Feb 2012
Location: Seattle, WA
Default

Sorry, I dont own a dx18 (or know the fix), but here is one of the threads:

http://www.helifreak.com/showthread.php?t=547445

edit: oh wait, i read the end of that thread, people look happy with the update that was released a month or two ago. I'm sure the dx9 has the same update built in since it was released. False alarm I hope!


Quote:
Originally Posted by Memphis3 View Post
hope this isn't the same as the dx18 thing
Did a check on Dx18 but could not find the Dx18 post problem
so
What was the problem with Dx18 and what was the fix
__________________
DX8, Trex 700 dfc, Trex 550 dfc, Tarot FBL 450 (6S), trex 450 DFC (6S), MCPX brushless, Nano cpx (brushless) 130X
atkin is offline        Reply With Quote
Old 10-16-2013, 08:26 PM   #9
squeely531
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Oct 2012
Location: Columbus, Michigan
Default Maybe my dsmx sat

Flew my blade 450 with everything the same except using my dx8 and still had loss of response mid flight. I am beginning to think it is a rx issue. I will post when I figure it out.
squeely531 is online now        Reply With Quote
Old 10-18-2013, 05:45 AM   #10
Rusty2
Registered Users
 
Posts: 412
 

Join Date: Mar 2010
Location: Raleigh NC
Default

Quote:
Originally Posted by squeely531 View Post
Are your settings with the ikon at dsmx 22ms or 11ms? Thanks for the reply
Both 22ms and 11ms ,,,,,,,, I only have dsmx on my 700
__________________
I'm down like 4 flat tires...... T-Rex 500 esp ikon.......T-Rex 550 pro dfc ikon...... ........T-Rex 700 pro dfc ikon
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Rusty2 is offline        Reply With Quote
Old 10-20-2013, 11:23 AM   #11
LoveToFly1
Registered Users
 

Join Date: Jun 2013
Location: Birmingham, AL
Default

Tons of flights on all my birds and nothing funny here.

Only issue I have seen is throttle trim didn't work in my first setup of my gasser, had to creat a new model and start over, but it works now and I'm happy.
LoveToFly1 is offline        Reply With Quote
Old 10-24-2013, 04:26 AM   #12
helicraze
Registered Users
 
Posts: 7,779
 

Join Date: Apr 2008
Location: Victoria, Australia
Default

Can someone tell me how to stop the trim noise on the back, mine when centered go crazy and wont shut up!
helicraze is online now        Reply With Quote
Old 10-27-2013, 09:05 AM   #13
nmdesertracer
Registered Users
 
Posts: 952
 
My HF Map location
Join Date: Feb 2012
Location: New Mexico
Default

turn the trim sound off?
__________________


nmdesertracer is offline        Reply With Quote
Old 10-27-2013, 09:32 PM   #14
dexterous
Registered Users
 
Posts: 325
 

Join Date: Feb 2012
Location: Slippery Rock, PA
Default

I have lots and lots of flights (all on AR7200s) with zero issues.
__________________
DX9, 600x, 500x, 450x, 300x, 130x and a few nano CP Xs.
dexterous is offline        Reply With Quote
Old 01-31-2014, 10:10 PM   #15
jimthetooth
Registered Users
 

Join Date: Apr 2012
Location: manchester,ct
Default dx9-dx18

had the dx18 had many issues causing crashes, traded for 2 dx9s one is working so far but only 2 months, the other locked up,had to remove the battery then it seemed to work . then 4 days later the screen went blank,sent it in, asked for a replacement, they refused and sent it back fixed. used it for 10 minutes on the trainer and the screen went dead again. had to send it back again. sucks to have to have 2 radios to have a working one. never had a problem with the dx8s I had. just got tired of buying new antennas. futaba looking better all the time
jimthetooth is offline        Reply With Quote
Old 02-01-2014, 04:15 AM   #16
bdcpv
Registered Users
 

Join Date: Jan 2014
Location: italy
Default

i have a dx9 with blank screen problem (i am reading… and some users had this trouble using radio with simulators usb interface)

regarding crashes… at today i have nothing to tell with more than 10 heli models with various fbl and receiver systems (3gx,brain,beastx,tarot, ar7200, spektrum receivers, dsmx/2 sats, orange receiver,etc.)

i did some hundreds of flights.
bdcpv is offline        Reply With Quote
Old 02-01-2014, 08:46 AM   #17
Smith T
Registered Users
 

Join Date: Aug 2012
Location: Virginia
Default

Sounds like signal drop usually due to drop in voltage especially when using SATs only. Tons of threads on it if every thing checks out mechanically an external BEC usually corrects the issue.
__________________
With my pilot skills I have no choice but to become a good mechanic.
Smith T is offline        Reply With Quote
Old 02-01-2014, 03:08 PM   #18
aerocal
Registered Users
 
Posts: 3,950
 

Join Date: Jun 2008
Location: Central California
Default

Quote:
Originally Posted by jimthetooth View Post
had the dx18 had many issues causing crashes, traded for 2 dx9s one is working so far but only 2 months, the other locked up,had to remove the battery then it seemed to work . then 4 days later the screen went blank,sent it in, asked for a replacement, they refused and sent it back fixed. used it for 10 minutes on the trainer and the screen went dead again. had to send it back again. sucks to have to have 2 radios to have a working one. never had a problem with the dx8s I had. just got tired of buying new antennas. futaba looking better all the time
Can you explain exactly how your DX18 "issues" caused many crashes? Ive had jointed antennas ever since the DX7(original) I used many years ago now.Never a broken antenna. I can admit they are somewhat fragile but breaking then repeatedly?
Im kind of guessing theres disparity in the definition of due care and diligence here.
Even an egg doesnt break itself.
__________________
Too many helis & Too many planks
Lots of DX radios & A couple Futaba radios
AMA member & Full scale plank driver
HELIFREAK !!!
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
aerocal is offline        Reply With Quote
Old 03-26-2014, 03:22 PM   #19
alexmanov
Registered Users
 

Join Date: Oct 2013
Location: Bulgaria
Default Re: Dx9 problems?

Quote:
Originally Posted by jimthetooth View Post
had the dx18 had many issues causing crashes, traded for 2 dx9s one is working so far but only 2 months, the other locked up,had to remove the battery then it seemed to work . then 4 days later the screen went blank,sent it in, asked for a replacement, they refused and sent it back fixed. used it for 10 minutes on the trainer and the screen went dead again. had to send it back again. sucks to have to have 2 radios to have a working one. never had a problem with the dx8s I had. just got tired of buying new antennas. futaba looking better all the time
Same thing to me just happend.I turn it on change the model to "sim",turn it of,place the jack on the back and the screen went dead.I am sending it tomorrow and the first thing when it cames back it will be to get rid of this peace of shit.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
alexmanov is offline        Reply With Quote
Old 03-26-2014, 04:38 PM   #20
calbest
Registered Users
 

Join Date: Mar 2012
Location: USA, Fullerton, Calif
Default

I have 3 BX'S and an Ikon that are setup on my DX9. The only problem I have had is on 1 of my 450X with BX I am getting about 10-12 frame losses.
Other then that it is a great radio.
calbest is online now        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > JR and Spektrum Radios and Electronics > 2.4G Spektrum Radios


2.4G Spektrum Radios Spektrum 2.4 Gigahertz Radios and Technology

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com