View Single Post
Old 09-10-2015, 06:37 PM   #25 (permalink)
tdriedger
Registered Users
 

Join Date: May 2009
Default

I took my 230 S out for the second time this morning. Earlier in the week, I struggled with the first couple of flights. The helicopter consistently wanted to pull left and forward in self-leveling (Normal) flight mode. I used trims once in the air (not the right solution) to get it level and could then fly around in Normal and Stunt modes. Obviously, landing the helicopter and changing the battery reset the trims and I'd have to repeat the whole exercise for the next flight.

I came here to HeliFreak looking for help and found my way to the "230 S Advanced Settings Addendum" posted on Horizon's product page.

http://www.horizonhobby.com/pdf/BLH1...ndum_Multi.pdf

This morning I went out and carefully worked my way through checking the servo neutral positions (no changes needed), swash level (again, no changes needed) and then a trim flight.

The trim flight appeared to work initially. I followed the instructions, swash wiggle to enter trim flight mode, solid 60 second hover in calm conditions, gentle landing and swash bump to save settings. I then proceeded to a test flight. Everything seemed fine in all three flight modes, TX trims all set to zero, panic mode working properly.

However, after changing the battery and proceeding to second flight the helicopter again pulled left and forward.

Unless someone can point to another issue, it is my belief that although the trim flight does work as designed. There may be either a firmware or hardware issue with writing the trim flight values to non-volatile memory in the controller. That could explain the units passing QC at the factory but many of us having poor out-of-box experiences.

I am open to any ideas or suggestions.

Tim
__________________

tdriedger is offline        Reply With Quote