HC3-SX DSMX binding problem - HeliFreak
Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > bavarianDEMON/HeliCommand


bavarianDEMON/HeliCommand Factory Sponsored Bavarian DEMON and HeliCommand Support


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-27-2012, 09:55 PM   #1 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 17,312
 
My HF Map location
Join Date: Jan 2009
Location: Long Island, NY AMA#972083 FAA#FA397AT9NF
Default HC3-SX DSMX binding problem

I hope I'm just missing something here...

I had the HC3-SX with dual DSMX sats flying with my X9303 without a problem until today when the radio decided to just die..( heading to Horizon for repairs)

So I broke out my X9503 and started rebinding my helicopters to it and all was going well until..
I get to the HC3-SX helicopter....

When I go to try and bind the HC3-SX with the 2 DSMX sats, only one ( closest to the I/O port) goes into bind mode (flashing) the second sat is doing nothing.

Swap leads and the second sat flashes and the first is now dark.

Went to bind the Tx,the flashing sat goes dark and remains that way even after 5 minutes holding the bind button.

Here is hat I have tried so far..

Different Rx packs and binding.... no joy
Unplugging the inactive sat and binding... no joy
Initiating the bind and writing to the unit and binding ....no joy
Set up the binding action and unplugging the data line to the computer...no joy

If there is a trick to this I sure would like to know what it is..
I didn't have this trouble using the 9303 with DSM2 mode
Any help would be much appreciated.
__________________

nightflyr is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-27-2012, 11:16 PM   #2 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 17,312
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: Jan 2009
Location: Long Island, NY AMA#972083 FAA#FA397AT9NF
Default Issue solved

Found the solution.....

In order to bind, all connections except power and data I/O can not be installed on the unit
__________________

nightflyr is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © VerticalScope Inc. All rights reserved.
 

SEO by vBSEO 3.6.1