TT pro 70H - HeliFreak
Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Engines and Mufflers


Engines and Mufflers Having problems or need advice on Engines or Mufflers?


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-16-2012, 04:34 AM   #1 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Apr 2012
Location: Slovakia
Default TT pro 70H

HI everybody, my english its no so good, I hope that we will understand me. I have problem with this engine, doest not run. I think the carburator its out of tune. How many turns do I have on the mixture methering screw? I think that here is problem. The needle valve I have on 2,5 turn open. What need I set up as first? Glow its ok ( os max no.8 ). Thanks for all advices.

Last edited by babajaga; 04-17-2012 at 02:38 AM.. Reason: no reply
babajaga is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-17-2012, 02:33 AM   #2 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2012
Location: Slovakia
Default

Nobody can help?
babajaga is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-17-2012, 09:02 PM   #3 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 71
 

Join Date: Dec 2008
Location: maine
Default

The manual doesn’t give the factory settings for the idle mixture . I had a similar problem.
Close the carburetor completely, close the idle mixture screw (turn clockwise) completely.
Open the mixture screw 2 turns, this will get the engine started and you can tune from there.
2.5 turns on the high speed valve should be ok, this engine like to run a little rich .
crflyer is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-18-2012, 01:07 AM   #4 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2012
Location: Slovakia
Default

You have right, in manual is nothing about the mixture screw. I will try it. I was trying start it yesterday and the motor doesnt start...I dont know where can be the problem. What glow plug do you have? My motor runs good and one dat I tune it a little bit and then I cant start it.
babajaga is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-18-2012, 10:52 PM   #5 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 71
 

Join Date: Dec 2008
Location: maine
Default

I use an OS 8 glow plug,if it still will not start make sure the carb is clean.
Good Luck
crflyer is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-19-2012, 01:41 AM   #6 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2012
Location: Slovakia
Default

OK, thanks, i will try it this weekend.
babajaga is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-19-2012, 04:44 PM   #7 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2012
Location: Slovakia
Default

and how much % of nitro do you use? I have 20%
babajaga is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-19-2012, 09:48 PM   #8 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 71
 

Join Date: Dec 2008
Location: maine
Default

I use Cool Power 30%
crflyer is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-20-2012, 03:32 PM   #9 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2012
Location: Slovakia
Default

I was trying today...the engine doesnt make any bafff...nothing. I install new gasket under the head, new plug os no 8, clean the carb, fuel filter...I am insane about it...the plug was dry, there was no fuel I think. When I bung the muffler, the air pressure to the tank was so weak and the fuel doesnt make any, or minimal move in the tubes...I had everything checked and the tubes are floating...It seems like small compresion or what...? Its something that I can checked when I demount the motor...? I dont know what can I do...
babajaga is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-22-2012, 07:36 AM   #10 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2012
Location: Slovakia
Default

I had to order a new piston ring, new piston and new cylinder liner...I hope this helps...
babajaga is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © Website Acquisitions Inc. All rights reserved.
 

SEO by vBSEO 3.6.1