Toolstick and Flash Programming Utility - Page 2 - HeliFreak
Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Blade Helicopters (eFlite) > mCP X Brushless Mods


mCP X Brushless Mods Blade Micro CPx Brushless Mods and Conversions


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-25-2012, 03:36 PM   #21 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: May 2011
Location: Fishers, Indiana
Default

Quote:
Originally Posted by mCP_X View Post
Hi testle
every thing looks good , this is the only thing i see that makes me worry , might just be the photo


Thanks for pointing it out, It is just a small solder ball on top of solder flux residue which I cleaned after I took pics ( see other pic) but the result is same: Connect did not complete
testle is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-25-2012, 03:48 PM   #22 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Sep 2011
Location: CA
Default

@testle. I have seen the same error before. It maybe because you may have soldered the point to wrong spot. I would really recommend getting wires that have different colors. My suggestion is to double check your work. Trace all your wires if they are going to the right spots ie white going to white spots and so on as per sskraug pics. I think that may be the problem.
nartac is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-25-2012, 04:35 PM   #23 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: May 2011
Location: Fishers, Indiana
Default

Quote:
Originally Posted by nartac View Post
@testle. I have seen the same error before. It maybe because you may have soldered the point to wrong spot. I would really recommend getting wires that have different colors. My suggestion is to double check your work. Trace all your wires if they are going to the right spots ie white going to white spots and so on as per sskraug pics. I think that may be the problem.
I did use servo wires for connecting, but they are thick, and you're running a risk of breaking off the ESC pads ( which I did for my first one)
testle is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-25-2012, 04:41 PM   #24 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: May 2011
Location: Fishers, Indiana
Default

I went ahead and let the sofware program the toolstick after few second of which there was a dialog said something like "writing firmware blocks", I hit the connect box and getting this:








and ended up with this:



And it keeps going like that for like million times
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ScreenHunter_04 Apr. 25 16.27.jpg
Views:	189
Size:	55.8 KB
ID:	311127   Click image for larger version

Name:	ScreenHunter_05 Apr. 25 16.27.jpg
Views:	188
Size:	56.9 KB
ID:	311128  
testle is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-25-2012, 05:23 PM   #25 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 221
 

Join Date: Jan 2012
Location: Australia
Default

I had similar issues when I first tried, it ended up being that that one of the metal legs that you solder to on the toolstick had slightly raised, I traced it back to the leg on the chip and soldered it there instead and it fixed the problem - maybe check that?
__________________
Goblin 500 - Vbar, YGE-120LV, Pyro 600-12
Futaba 14SG
Vizzion is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-25-2012, 05:33 PM   #26 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Mar 2011
Location: new york USA
Default

Quote:
and ended up with this
Hi
Both of those dialog boxes are new to me , When i flashed my second ESC ( XP-3A ) in BLHeliSetup , It recognizes the ESC and preselects the HEX ( 2.4 ) for you , but I got a box saying that zero bit was set . and it wouldn't write the HEX , SO i overrode it's selection and had it use the older Hex files ( 2.1 ) and that worked fine , I then went back and it would flash 2.4 fine

I would be trying another ESC if i had one . Cut your magnet wire in the middle and add three pin plugs to both ends . Then you can build up another ESC with a matching plug . This will let you switch back and forth between the two .

That way if the second ESC works , you can pop the first back in easily .

PS: Just was looking at your second error message , "connect didn't complete " , and that makes it sound like the connection started but erred out .
mCP_X is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-25-2012, 06:16 PM   #27 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: May 2011
Location: Fishers, Indiana
Default

One positive thing to lighten up my mood now: have you guys notice that the close up pics look pretty good . Supprisingly, I used a mytouch 4G phone to take picture, and I didn't expect the pictures come out this good
testle is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-25-2012, 06:55 PM   #28 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Mar 2011
Location: new york USA
Default

Quote:
One positive thing to lighten up my mood now: have you guys notice that the close up pics look pretty good . Supprisingly, I used a mytouch 4G phone to take picture, and I didn't expect the pictures come out this good
That phone takes great macro photos . You get used to seeing these ESCs blown up on the screen , and it is easy to forget how freaking tiny they are .
mCP_X is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-25-2012, 06:56 PM   #29 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jan 2012
Location: Europe
Default

Don't use the USB-Cable that was shipped with the toolstick, connect to your pc without it, don't use USB-Hubs, try another USB-Port. Sorry if you already done this and i overlooked it.
__________________
affiliated with my wallet.

BLHeli with locator beacon now!
honkytown is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © Website Acquisitions Inc. All rights reserved.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
 

SEO by vBSEO 3.6.1