MSH 80 Amp ESC - HeliFreak
Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > MSH Protos


MSH Protos MSH Protos Helicopter Support Forum


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-11-2012, 07:59 PM   #1 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Aug 2011
Location: Grand Rapids, MI
Default MSH 80 Amp ESC

Does anyone know if the 80Amp MSH speed control fits in the stock location under the battery tray? I bought ICE 75 for mine and there is just no good place to locate it so know I'm thinking of getting the one MSH sells, I just want to be sure it fits in that location before I spend another $135.
jfluegel is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-11-2012, 11:36 PM   #2 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 5,839
 
My HF Map location
Join Date: Sep 2010
Location: Revelstoke BC Canada
Default

I know the Ice Lite 100 fits under battery nicely
__________________
Dan Pesonen
FBL, Don't think about it, DO IT.
mCX2, nCPX, mCP X, Blade 400, MSH PRTOS, T-700N
"Tri-Flow"
I put that S*** on everything!"
banditpowdercoat is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-12-2012, 01:22 AM   #3 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 833
 
My HF Map location
Join Date: Dec 2008
Location: Melbourne Australia
Default

Yeah, it fits.
__________________
SAB Goblin 500
SAB Goblin 700
Jeti DS-16
bobloblaw is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-12-2012, 03:24 AM   #4 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 4,804
 
My HF Map location
Join Date: Jun 2011
Location: Seattle Area, East Side
Default

The Ice 75 Lite fits nicely in the stock location.
__________________
CopterX 450 Black Angel FBL "Night Rig" | ZYX v4.0
PRTOS 500 FBL "Sky Whip" | Robird G31
Audacity P6 FBL "Phoenix" | MSH Brain | 12s
Goblin Speed | iKon
Dr. M is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-12-2012, 06:07 AM   #5 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Aug 2011
Location: Grand Rapids, MI
Default

Thanks everyone, it nice to see there are some options. Is there issue with heat since these units don't have cooling fins and tucked away from most of the moving air?
jfluegel is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-12-2012, 12:51 PM   #6 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,513
 

Join Date: Dec 2011
Location: Lagrange GA
Default

I would think that it fits just fine. The 60 amp fits in there VERY loosely, the o-ring does actually hold it and there is plenty of room side to side. I don't think you will have any issues at all. The 80amp should run cooler than the stock 60amp since it isn't under the same percentage of load.
Clay333 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-12-2012, 01:36 PM   #7 (permalink)
 
My HF Map location
Join Date: Jul 2011
Location: Quebec City, Canada
Default

I'd stick with a MSH YGE instead of a Castle..
Thalios is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-12-2012, 05:48 PM   #8 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,881
 

Join Date: Feb 2008
Location: Porto, Portugal
Default

It fits perfectly.
It comes down cool, as it's almost twice the ESC the 60A is (in size). Even so, it's a very small ESC.
__________________
MSH Prtos CF FBL Stretch
E-flite HABU 32, Parkzone HABU 2
Ikarus F3A
Multiplex Parkmaster 3D
whisperdancer is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-12-2012, 07:03 PM   #9 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jan 2010
Location: USA
Post

I thought the newer YGE 60 amp was better than the old lipotech 80a. Am I missing something?
__________________
Thank you Mr. John Taylor.
kavic5150 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-12-2012, 09:48 PM   #10 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Sep 2004
Location: USA
Default

I have a NIB YGE/MSH 60A ESC in the classifieds if anyone is looking for one.
Ace Dude is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-13-2012, 06:54 AM   #11 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 704
 

Join Date: Sep 2007
Location: NJ
Default

I'm using a YGE 100 lv with heat sink. I know it's over kill??? But it fits, is not that much heavier!
flyfishsick is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © VerticalScope Inc. All rights reserved.
 

SEO by vBSEO 3.6.1