Help with YGE 7s Progcard - HeliFreak
Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > YGE


YGE YGE ESC Support and Discussion


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-29-2012, 03:40 PM   #1 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 36
 

Join Date: Aug 2010
Location: Hong Kong
Default Help with YGE 7s Progcard

I have no idea to connect YGE 7s with Procard because it's no any instruction over the internet for the 3pins connector from the ESC..

Anyone help ?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	regler-yge4.jpg
Views:	230
Size:	34.6 KB
ID:	320522   Click image for larger version

Name:	yge-programming-card-ii.jpg
Views:	158
Size:	32.9 KB
ID:	320523  
__________________
Spektrum DX8 & DX10T
mCP X V2 1.5 YGE 7s hp05s 12500kv 8T 400mAh 30c
GAUI X2 VBAR 5.2Pro Kontroik MiniJazz 20A JR DS380G
GAUI X5 AR7200BX CC100Lite Servoking DS-695 x 4

Last edited by opps; 05-31-2012 at 12:36 PM..
opps is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-29-2012, 04:18 PM   #2 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 3,148
 

Join Date: Apr 2010
Location: The Netherlands
Default

I have no clue, but why not try it?
If you put the red wire on the middle pin I guess no harm can be done.
__________________
TSH Gaui X5 FES, Spirit, S.Bus, HW100A V3, Formula swash/head
TSH Gaui X3, Spirit, 6S, S.Bus, HW50A V3
Futaba T7C (I admit, also a Spektrum DX8 and some planks.) ;-)
Phoenix R/C v5
helidude71 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-29-2012, 05:38 PM   #3 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,535
 
My HF Map location
Join Date: Apr 2010
Location: South of the Border, Maynard, Massachusetts
Default

3 pin connector of the ESC to the left 3 pin connector of the ProgCard.
Negative (black or brown) to the right most pin, probably the same on the ESC

ProgCard right 3 pin connector to the Throttle channel of the Receiver (Rx)
__________________
Futaba 14SG, Synergy E5, Furion 6, Beam E4(v1) FBL, CGY750, Skookum
dpelletier is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-29-2012, 09:54 PM   #4 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 36
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Aug 2010
Location: Hong Kong
Default

I think i messed up i know the Progcard side but not YGE 7s because it's selling "Light Weight" and it's no any cable on it. The ESC coming without any instruction for the which soldering point is for the programming. Anyone know ?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	yge.jpg
Views:	164
Size:	153.2 KB
ID:	320623  
__________________
Spektrum DX8 & DX10T
mCP X V2 1.5 YGE 7s hp05s 12500kv 8T 400mAh 30c
GAUI X2 VBAR 5.2Pro Kontroik MiniJazz 20A JR DS380G
GAUI X5 AR7200BX CC100Lite Servoking DS-695 x 4

Last edited by opps; 05-31-2012 at 12:37 PM..
opps is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-29-2012, 10:34 PM   #5 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Apr 2011
Location: Australia
Default

You program it with the throttle lead, as to order, just try both, power is in the middle so you wont hurt anything if you get it backwards (it just wont work).
__________________
-DX8
-MSH MiniProtos Stretched, SK720, DS95/DS95i, Hyp 4S 25C 2500mAh
-MSH Protos Stretched, Brain, Hyp DS16/BLS251, 6S 3000mAh
-Goblin 500, HC3SX, Hyp DH16/MKS980BL, Scorp 4015-1100
desertstalker is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-30-2012, 05:34 AM   #6 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 36
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Aug 2010
Location: Hong Kong
Default

Quote:
Originally Posted by desertstalker View Post
You program it with the throttle lead, as to order, just try both, power is in the middle so you wont hurt anything if you get it backwards (it just wont work).
i can use the TX for program just wonder how can i program it with the Progcard because YGE 7s without any cable or plug come with....
__________________
Spektrum DX8 & DX10T
mCP X V2 1.5 YGE 7s hp05s 12500kv 8T 400mAh 30c
GAUI X2 VBAR 5.2Pro Kontroik MiniJazz 20A JR DS380G
GAUI X5 AR7200BX CC100Lite Servoking DS-695 x 4

Last edited by opps; 05-31-2012 at 12:37 PM..
opps is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-30-2012, 08:44 PM   #7 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Apr 2011
Location: Australia
Default

Quote:
Originally Posted by opps View Post
i can use the TX for program just wonder how can i program it with the Progcard because YGE 7s without any cable or plug come with....
Take the same lead you use to plug it into the RX and plug into the prog-card...
__________________
-DX8
-MSH MiniProtos Stretched, SK720, DS95/DS95i, Hyp 4S 25C 2500mAh
-MSH Protos Stretched, Brain, Hyp DS16/BLS251, 6S 3000mAh
-Goblin 500, HC3SX, Hyp DH16/MKS980BL, Scorp 4015-1100
desertstalker is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-31-2012, 11:28 AM   #8 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 36
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Aug 2010
Location: Hong Kong
Default

Quote:
Originally Posted by desertstalker View Post
Take the same lead you use to plug it into the RX and plug into the prog-card...
Thanks !!! I think i got your meaning and i just draft a diagram attached, is it like that ?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	yge7s.jpg
Views:	154
Size:	33.7 KB
ID:	320966  
__________________
Spektrum DX8 & DX10T
mCP X V2 1.5 YGE 7s hp05s 12500kv 8T 400mAh 30c
GAUI X2 VBAR 5.2Pro Kontroik MiniJazz 20A JR DS380G
GAUI X5 AR7200BX CC100Lite Servoking DS-695 x 4

Last edited by opps; 05-31-2012 at 12:38 PM..
opps is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-31-2012, 12:00 PM   #9 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,535
 
My HF Map location
Join Date: Apr 2010
Location: South of the Border, Maynard, Massachusetts
Default

That ought to do it.
__________________
Futaba 14SG, Synergy E5, Furion 6, Beam E4(v1) FBL, CGY750, Skookum
dpelletier is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-06-2012, 05:42 PM   #10 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 6,165
 
My HF Map location
Join Date: Feb 2008
Location: Rocklin, Ca
Default

Let us know how this works on your MCPx. Very cool
maarset is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © VerticalScope Inc. All rights reserved.
 

SEO by vBSEO 3.6.1