CB100 tail motor chirps...... - HeliFreak
Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Walkera Helicopters > CB100


CB100 Walkera CB100 Helicopter Support


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-18-2012, 01:49 PM   #1 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jun 2012
Location: Hampshie, UK
Default CB100 tail motor chirps......

Hi all, I replaced a tail motor on my cb100. The solder joints look ok and I have buzzed out the connections....however it will not spin up and just twitches a bit bit if you apply
A rudder command....can anyone shed any light on this please?.

I am new to this hobby but the cb100 really does try my patience......perhaps I made a mistake in buying it as a first heli. Any help will be much appreciated.

Cheers.
Ably frosty is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-19-2012, 10:47 PM   #2 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,002
 

Join Date: Nov 2008
Location: Canada
Default

What motor did you replace it with, which motor did it have before, why did you change the motor, you sure the new motor is not a dud?
You really have to check all connections and solder joints, specially if you crashed.
__________________
Some people have a problem for every solution...
john aeras is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-20-2012, 06:25 AM   #3 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jun 2012
Location: Hampshie, UK
Default Cb100 motor KIA

Hello all, I'm a new boy to this hobby so all comments appreciated.
One of the micro wires on my tail motor broke just at the worst place so I decided to replace
It......the soldering is not bad for a first attempt but it twitches when you power upand apply rudder so I'm thinking bad joint after all....is there any way to check that the tails ESC
So I can rule it out of the fault find ?.
Cheers
Ably frosty is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-20-2012, 05:00 PM   #4 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jun 2012
Location: Hampshie, UK
Default Cb 100 tail motor chirps

Thanks for joining in....it had a standard tail motor and I replaced with the same.
I,ve checked everything I can see....but the motor may be a dud....No way to test
Apart from on the heli itself.
Ably frosty is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-22-2012, 10:21 AM   #5 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,002
 

Join Date: Nov 2008
Location: Canada
Default

I don't think it's the esc, I still think it's either a dud motor or a bad connection.
__________________
Some people have a problem for every solution...
john aeras is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © VerticalScope Inc. All rights reserved.
 

SEO by vBSEO 3.6.1