New Futaba 14SG-Telemetry! - Page 6 - HeliFreak
Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Futaba Radios and Electronics


Futaba Radios and Electronics Futaba Radios, Gyros, Servos, Etc.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-21-2012, 02:30 AM   #101 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jan 2008
Location: Habo, Sweden
Default

Have not tried mine yet. Got it yesterday.
First I did was the stick modd on collective/trottle. So it feels more like the 12X. Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByTapatalk1356078630.489024.jpg
Views:	658
Size:	258.8 KB
ID:	375896
__________________
Fredrik
Team Scorpion
Fredrik R is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-21-2012, 06:31 AM   #102 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Dec 2006
Location: Bedfordshire, UK
Default

What stick mod is that Fredrik please?

In what way are you asking is it faster? One thing to think about is if you are going to use telemetry it will be at the expense of data rate from tx to rx.
Andy from Sandy is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-21-2012, 07:03 AM   #103 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jan 2008
Location: Habo, Sweden
Default

As you can see in the pic the throttle stick is not all the way down at the last white mark.
Just open the radio and glue 1.5mm GF piece or what you have and recalibrate the sticks. Now you have shorter movement on the throttle stick like JR12X.
__________________
Fredrik
Team Scorpion
Fredrik R is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-21-2012, 07:27 AM   #104 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Dec 2006
Location: Bedfordshire, UK
Default

Very clever. Thank you.
Andy from Sandy is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-21-2012, 08:56 AM   #105 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jul 2011
Location: NJ
Default

How did you get your name on the top?
kingmeow is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-21-2012, 09:13 AM   #106 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jan 2008
Location: Habo, Sweden
Default

Quote:
Originally Posted by kingmeow View Post
How did you get your name on the top?
I own a plotter to cut it out.
__________________
Fredrik
Team Scorpion
Fredrik R is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-21-2012, 07:51 PM   #107 (permalink)
Registered Users
 
My HF Map location
Join Date: Nov 2009
Location: Ontario, Canada
Default

So Steve,
is there confirmation a Mah count sensor is in the works?
If that happens I'm sold too.
I see it has external Voltage to 70V but this isn't reliable enough to get the most flight from available capacity(80%) of your packs.
__________________
GimpyGolden is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-22-2012, 03:33 AM   #108 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Dec 2006
Location: Bedfordshire, UK
Default

Quote:
is there confirmation a Mah count sensor is in the works?
That for sure is the "killer" sensor for any telemetry system.

I noticed there is now a Spektrum current draw sensor but no power usage from them either.

Come on Futaba hurry up! lol.
Andy from Sandy is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-22-2012, 02:31 PM   #109 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jan 2008
Location: Habo, Sweden
Default

Quote:
Originally Posted by Andy from Sandy View Post
That for sure is the "killer" sensor for any telemetry system.

Come on Futaba hurry up! lol.
+1000!!!
__________________
Fredrik
Team Scorpion
Fredrik R is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-23-2012, 04:26 AM   #110 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Dec 2006
Location: Bedfordshire, UK
Default

I did a small test yesterday on battery life. In three steps I had 6 hours of use from the standard Ni-Mh battery. When I recharged it I put in 1250mA.

Remind me again why I need to rush out and purchase a LiPo?
Andy from Sandy is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-23-2012, 05:43 PM   #111 (permalink)
BD Forum Support
 

Join Date: Oct 2008
Location: The Earth
Default

robbe gives 2S LiPol 2800mAh to the T14SG and I just reached 12 hours It's very cool!
popokatepetl is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-24-2012, 10:37 AM   #112 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,115
 
My HF Map location
Join Date: Aug 2005
Location: SOCAL - USA
Default

So you were saved the horror of having to charge the radio one time!!
__________________
AMA Leader Member
Team Futaba
Raptor 90SE/YS91ST - T550E FB - T550E FBL w/CGY-750
Phaedrus is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-24-2012, 11:28 AM   #113 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Dec 2006
Location: Bedfordshire, UK
Default

Buying from Robbe in Europe they have a LiPo option for this and other transmitters so you get the LiPo if you want instead of having to buy it as an extra.

The power requirements of this TX is very low. I thought my 8FG was good...
Andy from Sandy is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-25-2012, 09:43 AM   #114 (permalink)
BD Forum Support
 

Join Date: Oct 2008
Location: The Earth
Default

BTW you can use robbe/Futaba telemetry sensors with your T14SG.
I've just tried all of them and it works!

Temperature
http://www.robbe.de/temperatur-sensor-125-c.html

Vario + altitude (TEK) - very precise
http://www.robbe.de/vario-und-hoehensensor-tek.html

GPS + vario + altitude
http://www.robbe.de/gps-multi-sensor.html

Vario + altitude
http://www.robbe.de/vario-sensor.html
popokatepetl is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-25-2012, 10:28 AM   #115 (permalink)
Registered Users
 
My HF Map location
Join Date: Nov 2009
Location: Ontario, Canada
Default

To bad they don't have a current sensor so we can get mAh consumed.

On a brighter note though Tom is in the works with Futaba to have JLog2 become a registered sensor so it can be easily used with 14SG and 18MZ telemetry.
This will be an awesome all in one sensor for Jive users.

Here is a list of parameters JLog accesses:
Data logged and displayed by JLog2 (standard firmware)

Measurement readings and signals:
U-BEC [V] BEC output voltage ................., .............. I-BEC [A] BEC output current
U-BAT [V] main battery voltage .................., ............ I-engine [A] motor current
I-Motor/Int [A] motor current (integrated) ......., .......... Throttle [%] throttle impulse length as seen by the JIVE
PWM motor [%] ESC "opening" ................., ............ RPM Uni [1/min] rotor or propeller RPM
Engine RPM [1/min] engine's RPM ............. .............. Capacity [mAh] cumulative mAh
Temp-PA [ C] temperature of the PA-BEC ....................... Temp [ C] temperature of the BEC
Power [W] motor input power ................................ Power / Int [W] motor input power (integrated)
IbecMax [A] peak BEC current ImotMax ............................... [A] peak motor current
ALARM: Capacity [S] alarm on cumulative mAh ........ ALERT: Ubat [S] alarm on main battery voltage
ALARM: TempPA [S] alarm on PA's temperature ...... ALARM: UbecDrop [S] alarm on voltage drop of BEC
ALARM: EXT: T1 [S] alarm on ext. temperature 1 ....... ALARM: EXT: T2 [S] alarm on ext. temperature 2
ALARM: EXT: T3 [S] alarm on ext. temperature 3 ....... ALARM: EXT: T4 [S] alarm on ext. temperature 4
ALARM: EXT: T5 [S] alarm on ext. temperature 5 ....... EXT: Temp1 [ C] external temperature 1
EXT: Temp2 [ C] external temperature 2 .................. EXT: Temp3 [ C] external temperature 3
EXT: Temp4 [ C] external temperature 4 .................. EXT: Temp5 [ C] external temperature 5
EXT: RPM [1/min] external RPM



May also work with CC controllers w/ YGE possible in the works.
__________________
GimpyGolden is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-25-2012, 10:51 AM   #116 (permalink)
Registered Users
 
My HF Map location
Join Date: Nov 2009
Location: Ontario, Canada
Default

Hoping if/when Futaba does release a current sensor we get one like this
http://www.hitecrcd.com/products/air.../hts-c200.html
rather than this
http://www.spektrumrc.com/Products/D...rodID=SPMA9590

I just don't really trust a pass through as much.
__________________
GimpyGolden is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-26-2012, 03:55 AM   #117 (permalink)
BD Forum Support
 

Join Date: Oct 2008
Location: The Earth
Default

Using JIVE + JLog2?
Just look here:
https://www.helifreak.com/showthread.php?t=475370

You get all the information from JLog directly to T14SG. I'm already using it and have more information then I really need.

So currently I got these information + GPS sensor from robbe. It's AWESOME! Nothing else's needed
popokatepetl is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-01-2013, 05:31 AM   #118 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,242
 
My HF Map location
Join Date: Nov 2010
Location: Sachse, Texas
Default

Quote:
Originally Posted by popokatepetl View Post
robbe gives 2S LiPol 2800mAh to the T14SG and I just reached 12 hours It's very cool!
Which one is it?

Where can it be purchased?

John
__________________
EX-HeliFreakSwag.com guy
(arthritis got the best of me)
thehatguy is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-01-2013, 07:06 AM   #119 (permalink)
BD Forum Support
 

Join Date: Oct 2008
Location: The Earth
Default

Quote:
Originally Posted by thehatguy View Post
Which one is it?

Where can it be purchased?

John
Here
http://www.robbe.de/lipo-akku-2s-2800mah-t14sg.html
popokatepetl is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-01-2013, 03:42 PM   #120 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,242
 
My HF Map location
Join Date: Nov 2010
Location: Sachse, Texas
Default

Any certain charger to go with it?

Something that would work in the U.S.

John
__________________
EX-HeliFreakSwag.com guy
(arthritis got the best of me)
thehatguy is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © VerticalScope Inc. All rights reserved.
 

SEO by vBSEO 3.6.1