Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Simulators Support > AccuRC Flight Sim


AccuRC Flight Sim AccuRC Flight Sim Discussion


Like Tree4Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-24-2014, 05:08 AM   #1 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Mar 2012
Default What Physics FPS do you get with your system?

Regardless of the glitches I am starting to like Accurc after some tuning. I think it would be useful to get info on the hardware people are running, what Physics FPS (PFPS) they are getting and how the sim actually feels. I know this is a geeky post but with enough info it will be easier for people to determine whether they can run the sim now, if they need a new PC or just need to upgrade components such as CPU or GPU.

The sim flies fine and the graphics quality is pretty decent.

Windows 7,
AMD FX 4100 @ 3.6 Ghz
12GB ram
GTX 550 Ti 1GB


SIM:
Resolution: [email protected] Full Screen
Antialiasing Level: AA8
Smoke Quality: N/A only tested electric
Shadow Quality: Low
Frame Skipping: No
Texture Quality: High
Target Framerate: 120fps
VSync: Off

Control System FPS: 800
Physic: Auto
Enable Graphics Multithreading: Yes

Results:
Physics: 370 to 400

Last edited by wab223; 07-24-2014 at 10:48 AM.. Reason: title change
wab223 is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-24-2014, 09:04 AM   #2 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 19,220
 

Join Date: Jan 2009
Location: NorCal
Default

Win 7
I5.2500K Overclocked to 3.6GHZ
NVIDIA GTX 760
8GB

I'm getting 750 to 800 PFPS. Vsync off, 120 fps. 1080P.

I wonder why you get half the performance? The i5 has 4 cores, but supports hyper threading. So it takes 8 threads. I wonder if that's the reason?

Tried it on a haswell 2.6 ghz dual core. Not usable. 100 PFPS.
__________________
Xpert
Scorpion Power Systems
OnlyFineHelis. Family Run/Operated
OnTheSnap is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-24-2014, 09:35 AM   #3 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Feb 2007
Default

I have a Laptop

Win 7
I7 2670QM at 2.20 GHZ Processor
Nvidia GEForce 525M -video card
4GB Ram

My Physics fluctuates around the 350FPS Mark

Sim Graphics
Vsync - enabled
60FPS- selected
dl5973 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-24-2014, 09:55 AM   #4 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,087
 

Join Date: Mar 2013
Default

I think there are a ton of variables that affect this so I'll be a little more verbose:

Laptop:

Macbook Pro Retina (Late 2013)
Windows 8.1 Enterprise x64 (Bootcamp)
Intel Core i7-3740QM @ 2.70GHz
16GB RAM
NVIDIA GeForce GT 650M

SIM:
Resolution: [email protected] (1080p) Full Screen
Antialiasing Level: AA8
Smoke Quality: High
Shadow Quality: High
Frame Skipping: No
Texture Quality: High
Target Framerate: 120fps
VSync: Off

Control System FPS: 800
Physic: Auto
Enable Graphics Multithreading: Yes

Results:
Graphics FPS: 80 - 115
Physics: 369 - 466
__________________

Goblin 380 / Spirit FBL
__________________
02DropTopM3 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-24-2014, 10:29 AM   #5 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 26,138
 

Join Date: Apr 2011
Location: None-ya, but it's no secret
Default

Workstation ( home built )
i7- 2600K - 3.40GHz ( 8 cores )
NVIDIA GeForce GTX 660
16Gb DDR3 RAM
Samsung 840 - SSD boot drive
3 x Dell 24" 1920x1200 monitors.
Total Bithead digital preamp to self amplified M-Audio monitor speakers

Resolution:1920x1200
Antialiasing Level: AA8
Smoke Quality: High
Shadow Quality: High
Frame Skipping: No
Texture Quality: High
Target Framerate: 120fps
VSync: Off

Control System FPS: 800
Physic: Auto
Enable Graphics Multithreading: Yes

Graphics FPS: ------ 121-123
Physics: --------------- 610-726
__________________
Mark
mkovalcson is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-24-2014, 10:34 AM   #6 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 3,810
 

Join Date: Aug 2010
Default Re: What Physics FPS do you get with your system?

Everything high
120fps - vsync off

Run in window (saves you 16ms latency! Compared to full screen, harder on the graphics)

Nvidia gtx 650 ti boost

i5 750 2.67 quad

Fps 120
Pfps around 488
__________________
-TT E700 V2-vbar-mks950-980-Kosmik 160HV-Pyro 700 rewound by PD / Voodoo 600 -PD-MX700-470kv--BLS255hv-VBAR 5.3+- Gaui X3+Spirit Pro
velocity90 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-24-2014, 10:35 AM   #7 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,087
 

Join Date: Mar 2013
Default

Ha!

You win Mark. That is a smoking laptop!!

02DropTopM3 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-24-2014, 11:01 AM   #8 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 26,138
 

Join Date: Apr 2011
Location: None-ya, but it's no secret
Default

Quote:
Originally Posted by 02DropTopM3 View Post
Ha!

You win Mark. That is a smoking laptop!!

I said it was a workstation. My CoreDuo Laptop is 6 years old and doesn't have enough omph for this simulator.

__________________
Mark
mkovalcson is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-24-2014, 11:35 AM   #9 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,087
 

Join Date: Mar 2013
Default

Quote:
Originally Posted by mkovalcson View Post
I said it was a workstation...
Ah, ok, but you still win.
02DropTopM3 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-24-2014, 12:08 PM   #10 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 26,138
 

Join Date: Apr 2011
Location: None-ya, but it's no secret
Default

Quote:
Originally Posted by 02DropTopM3 View Post
Ah, ok, but you still win.
OnTheSnap said he was getting physics @ 750-800
__________________
Mark
mkovalcson is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-24-2014, 02:51 PM   #11 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 526
 
My HF Map location
Join Date: Aug 2010
Default

SIM:
Resolution: 1920X1080 Full Screen
Antialiasing Level: AA8
Smoke Quality: High
Shadow Quality: High
Frame Skipping: No
Texture Quality: High
Target Framerate: 120fps
VSync: On
Physics FPS-840 Can also run at max 900 but cause FPS to drop to about 115, rock solid at 840.
Graphics FPS-120+
Control system FPS-800
Automatic Physics FPS-No
Enable Multi-threading-Yes

Results:
Physics: 840+ FPS and sim runs perfect.
Computer Specs
I5-2500k CPU @3.4 GHZ Not over clocked with stock settings.
Ram- 16 Gbs
Video Card- Zotac GTX 580 Amp edition
Monitor- Asus 29 inch 3D monitor 120HZ
SSD- 128 gbs
HD- 1 TB
Accurc also runs perfect with Nvidia 3D glasses and Asus Monitor.
__________________
Team Rc AerodyneHigh On HelisCamp Hardcore
heli-insane is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-24-2014, 03:26 PM   #12 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Oct 2010
Default

I7 4790K 4ghz stock, 16 GB ram geforce 780ti, 1080p 120Hz, physics 800-900
q6600 2.7 ghz, 4gb ram, geforce 660ti, 1050, 120hz, physics 390-480.

Control lag on both. Much less so with vsync unlocked.
__________________
TDR/VBar
Logo 600SX 12s VBar
MSH MINI PROTOS/CGY750
AcidDrink is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-25-2014, 02:56 PM   #13 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Dec 2011
Default

Windows 8.1,
Core i7-3770 @ 3.4Ghz
32GB ram
GeForce GTX680MX w/ 2GB GDDR5


SIM:
Resolution: 2560x1440 Full Screen
Antialiasing Level: AA4
Smoke Quality: High
Shadow Quality: Medium
Frame Skipping: No
Texture Quality: High
Target Framerate: 120fps
VSync: Off

Control System FPS: 800
Physic: Auto
Enable Graphics Multithreading: Yes

Results:
Physics: about 500-600fps
highlightshadow is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-26-2014, 03:57 AM   #14 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Mar 2012
Default

Quote:
Originally Posted by OnTheSnap View Post

I wonder why you get half the performance? The i5 has 4 cores, but supports hyper threading. So it takes 8 threads. I wonder if that's the reason?
The Intel chips posted so far do seem to have a significant performance advantage over my AMD. I've been building my home PCs with AMD chips for at least 25 years (absolute cutting edge not normally being required).
I expected I might be low down the totem on this but I am suprised in the PFPS rates you guys are getting.
I do wonder if Accurc could be using intel optimised function libraries that are not working as well for AMD (conspiracy - lol!). I went out and bought a GTX 760 yesterday. The sim works even better but no suprise my PFPS only jumped up 9 points to 409.
We need more AMD data or I might end up building an intel machine and that will turn out to be a very expensive sim.
wab223 is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-26-2014, 04:17 AM   #15 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 3,810
 

Join Date: Aug 2010
Default Re: What Physics FPS do you get with your system?

Quote:
Originally Posted by wab223 View Post
The Intel chips posted so far do seem to have a significant performance advantage over my AMD. I've been building my home PCs with AMD chips for at least 25 years (absolute cutting edge not normally being required).
I expected I might be low down the totem on this but I am suprised in the PFPS rates you guys are getting.
I do wonder if Accurc could be using intel optimised function libraries that are not working as well for AMD (conspiracy - lol!). I went out and bought a GTX 760 yesterday. The sim works even better but no suprise my PFPS only jumped up 9 points to 409.
We need more AMD data or I might end up building an intel machine and that will turn out to be a very expensive sim.
Pfps is cpu specific, not graphic card specific. Im surprised that the i5s score higher. Although my computer store also said this and they weren't a fan of the i7 for some reason. (that was some years ago)
__________________
-TT E700 V2-vbar-mks950-980-Kosmik 160HV-Pyro 700 rewound by PD / Voodoo 600 -PD-MX700-470kv--BLS255hv-VBAR 5.3+- Gaui X3+Spirit Pro
velocity90 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-26-2014, 04:47 AM   #16 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Mar 2012
Default

Yes, I understand the PFPS is a factor of CPU power. Never the less I was hoping my graphics card was a bottleneck and that switching the card would possibly free up CPU cycles. I was not expecting much and actually did get a small increase.
Accurc appears to be running quite nicely with this GTX760 and my FX 4100. I'l see over the next couple of days how I like it now compared to my other sims.

EDIT: BTW, my chip is almost falling off the bottom of the min spec while the i5 is recommended. This is just to say I think Accurc did a good job in analysing hardware reqs.
wab223 is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-26-2014, 09:00 AM   #17 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Dec 2011
Default

Deffo on the CPU ... the Intel core series is much more efficient than AMD's of late ... makes a serious difference
highlightshadow is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-28-2014, 06:58 AM   #18 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 26,138
 

Join Date: Apr 2011
Location: None-ya, but it's no secret
Default

I got my Core Duo laptop to work acceptably.

I have everything turned down, but am running 1920x1080 resolution.

I"m getting
Video fps 85
Physics fps 360-380

I had to turn down the tail gain compared to my workstation.

I can A/B it with RF better now on my big screen HD TV now.
__________________
Mark
mkovalcson is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-29-2014, 03:01 PM   #19 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Aug 2011
Default

Quote:
Originally Posted by mkovalcson View Post
I got my Core Duo laptop to work acceptably.

I have everything turned down, but am running 1920x1080 resolution.

I"m getting
Video fps 85
Physics fps 360-380

I had to turn down the tail gain compared to my workstation.

I can A/B it with RF better now on my big screen HD TV now.
Nice to know.
I still have some doubts if my i5 750 will run nicely.
I' m planning on doing some oc, but the modern haswell CPU perform so much better
__________________
XL Power 520(soon to become a 480), Warp 360 , Tarot 360Sport, Logo480 LowRpm , Logo 500
T500 AP
Luigi_tuga is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-29-2014, 06:22 PM   #20 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 26,138
 

Join Date: Apr 2011
Location: None-ya, but it's no secret
Default

Quote:
Originally Posted by Luigi_tuga View Post
Nice to know.
I still have some doubts if my i5 750 will run nicely.
I' m planning on doing some oc, but the modern haswell CPU perform so much better
There is a difference between acceptably and nicely. It looks a LOT better on my workstation with all the options turned on.

I'm going to need some additional tax write offs this year. I may justify a high powered laptop. I'm sure I can find "some" other use for it beside as a sim. We'll see...
__________________
Mark
mkovalcson is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © Website Acquisitions Inc. All rights reserved.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.

SEO by vBSEO 3.6.1