Walkera mini cp won't take off ... please help a newbie here... - HeliFreak
Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Walkera Helicopters > Mini CP


Mini CP Walkera Mini CP Helicopter Support


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-17-2014, 08:13 AM   #1 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jul 2014
Location: Singapore
Default Walkera mini cp won't take off ... please help a newbie here...

So i have just recently change the stock rotor to a metal one i bought online.. everything looks good until i boot it up the 1st time after that that is ...

The problem now is that my heli refused to take off no matter how much i jam on the tx. Do not think theres anything wrong with the heli itself as the guy can take off when i switch to different fmod , and i suspect its the tx setup that is screwed or something else on the heli ..

Previously i had the same problem and some suggested i adjust the pitch trim to a level where the 2 rotor blades are level , i have again tried that method again but it is not working this time.

Using a devo 10 with latest firmware and minicp.bin from walkera webbie.

Can anyone please advise what else do i need to check and rectify before i can get my heli flying again ? Thanks in advance
rc_pup is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-18-2014, 01:54 PM   #2 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 473
 

Join Date: Jan 2012
Location: USA, Il, CHI
Default

You should be able to swing both blades backward with the rotor perpendicular to the boom and your pitch should be about an inch to an inch and a half between the ends of the blades. A picture is worth a thousand words here and a video would be even better than a picture, but I am at work now and cannot help. I will try to post a video tonight for you.
I am assuming you already checked the collar, right? That is the most common reason for not getting enough pitch.
ChitownMatt is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-20-2014, 12:51 AM   #3 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jul 2014
Location: Singapore
Default

Thanks for the reply ...

Finally got my heli up in the sky again !! I was rubbish, did not realize i mixed up the ball link for the swashplate and the blade grip. They do look almost identical but close inspection reveal that the blade grip ball link is about 2-3mm longer than the rest . Just had to swap one of the wrong ball link attached to the blade grip and everything is good now.

Cant imagine how silly i look when i found out the problem .. lol
rc_pup is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © VerticalScope Inc. All rights reserved.
 

SEO by vBSEO 3.6.1