Spektrum users - Which mode should I run? READ! - Page 10 - HeliFreak
Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Mikado V-BAR


Mikado V-BAR Mikado V-Stabi/V-BAR Flybarless System Software and Hardware Support


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-16-2012, 01:23 AM   #181 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 85
 

Join Date: Jul 2012
Location: Washington, DC. USA
Default

I understand, thank you for your help.

So I dont have to worry about the signal glitch if I choose either of those settings?
__________________
David
Ranger89 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-16-2012, 02:37 PM   #182 (permalink)
HF Support
 
Posts: 39,716
 
My HF Map location
Join Date: Jul 2007
Location: McKinney, TX
Default

Not with the DSMX satellites.
__________________
Alan (just call me "Bum"; no need to be so formal)
HeliFreak Support
Protos Max Evo 700 (Brain 2), Protos Max V2 770 (iKON 2), Synergy 516 (Brain 2), DT520Ev2 (VBar)
Graupner MZ-24 Pro

Experience is something you gain only after you need it.
I wouldn't mind social media so much if it didn't involve people.
TheBum is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-12-2013, 04:12 AM   #183 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,124
 

Join Date: Sep 2008
Location: Ontario California
Default DX7SE

I have a DX7SE, if I'm running DSMX satellites can I run 11ms. Please keep in mind the DX7SE can not be upgraded. If I can't run 11ms, which of the modes would be best?


Thanks,
mickeyjohnston is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-12-2013, 08:00 AM   #184 (permalink)
HF Support
 
Posts: 39,716
 
My HF Map location
Join Date: Jul 2007
Location: McKinney, TX
Default Spektrum users - Which mode should I run? READ!

Quote:
Originally Posted by mickeyjohnston View Post
I have a DX7SE, if I'm running DSMX satellites can I run 11ms. Please keep in mind the DX7SE can not be upgraded. If I can't run 11ms, which of the modes would be best?


Thanks,
Yes, you can run 11ms. Choose the HiRes option.
__________________
Alan (just call me "Bum"; no need to be so formal)
HeliFreak Support
Protos Max Evo 700 (Brain 2), Protos Max V2 770 (iKON 2), Synergy 516 (Brain 2), DT520Ev2 (VBar)
Graupner MZ-24 Pro

Experience is something you gain only after you need it.
I wouldn't mind social media so much if it didn't involve people.
TheBum is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-13-2013, 12:01 PM   #185 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,124
 

Join Date: Sep 2008
Location: Ontario California
Default

So I go and purchase new DSMX satellites to run on my Vbar along with my DX7se in HiRes mode. When I move my cyclic stick all the way to one side my swash starts jumping. . I tried 6 different satellites with all having the same results. When I switch it back to Spektrum Satellite mode the problem is gone. Any ideas.

Mickey
mickeyjohnston is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-10-2013, 05:12 PM   #186 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 2,819
 
My HF Map location
Join Date: May 2010
Location: Turkey
Default

I use DSMX sats with DSM2 radio and selected "Spektrum Hiress Satellites (1 or 2)" in the software as MR Mel suggested in the very first post, then bind it. I hope I did the right thing because software gave me a warning not to use this mode.
__________________
Suat
Trex 700 Gasser
FBL | HeliBug HB7-RC 17T | Silverline V-Bar| TRM VX290TT | SG | RJX Gas muffler (modded)
Trex 600 Gasser FBL | HeliXHeli conv. | OS GT15HZ | iKon | Homemade onboard generator
Azalin is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-09-2013, 10:11 AM   #187 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,377
 

Join Date: May 2010
Location: Msct mde
Default Re: Spektrum users - Which mode should I run? READ!

I believe its better to use a complete reciever with a satellite(s) if so. Vbar and satts only, no way i will do that again no matter the options. If I do it then it will be with a reciever. I have bad experience with my dx7se's. More than two times loosing connection in the air and few more on the ground just before flights. At some point I was always out mood of flyng expecting something will disconnect at any moment. I still love my dx7se's on my FB helis I am not here to divert this thread but the SBUS took me to another world. Personal views should not disapoint anyone please.

Saeed.
__________________
saeed09 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-09-2013, 10:43 AM   #188 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 7,511
 

Join Date: Mar 2011
Location: Montgomery County, Maryland
Default

Over the past 2 years, I have used four SK-720's and now use four VBar Silverline's.

I originally used and SK-720 with the AR8000 receiver, but found the use of extra jumper wires too bulky. I also did not like that was not able to use the Skookum internal governor when using an external receiver.

Since then, I have used all four SK-720's and now all four VBar Silverline's with DSMX satellites without issues.
__________________
Protos 770 Evoluzione Leggero, Synergy E5, Logo 700/550SX V2, SAB Comet/700 KSE/380 KSE/miniComet; Spirit Pro/Brain2 BT;Jeti DS-16c/DX8 Gen 2
Mac sims: neXt, AccuRC, RF8, Phoenix, RC7 Ultimate
Citizen 259
curmudgeon is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-08-2013, 12:44 PM   #189 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Dec 2012
Location: ohio
Default

Hey guys I just purchased a vbar sliverline, 2 dsmx sats to link to my dx8 is this going to be a problem ? Will the software help me select the correct options?
jveneziano is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-08-2013, 01:11 PM   #190 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 7,511
 

Join Date: Mar 2011
Location: Montgomery County, Maryland
Default

Quote:
Originally Posted by jveneziano View Post
Hey guys I just purchased a vbar sliverline, 2 dsmx sats to link to my dx8 is this going to be a problem ? Will the software help me select the correct options?
That's what I use. Make sure to bind using "Spektrum DSM-X Satellites 11ms (1 or 2)"

__________________
Protos 770 Evoluzione Leggero, Synergy E5, Logo 700/550SX V2, SAB Comet/700 KSE/380 KSE/miniComet; Spirit Pro/Brain2 BT;Jeti DS-16c/DX8 Gen 2
Mac sims: neXt, AccuRC, RF8, Phoenix, RC7 Ultimate
Citizen 259
curmudgeon is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-15-2013, 05:22 PM   #191 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,736
 

Join Date: Feb 2008
Location: Denver, CO
Default

DX18
DSMX satellites
Vbar Silerline Express.
Mac OSX Laptop

Have spent about 8 hours on this so far and all I can say is OMFG Mikado, REALLY.

With great thanks to a friend I finally got the correct JAVA applett to allow my device to connect . If it hadn't been for him I would NEVER have gotten this thing to even connect. I wouldn't have even known to look at JAVA whatever that is?

I moved on to the initial setup and spent the better part of two hours trying to get the thing to bind. With the help of this thread I started trying other settings besides what I have, 2 DSMX satellites with an 11 ms radio. Finally got it to bind using spektrum satellites digital center although I have no idea why that works?

Helpful thread here I guess. Thanks to the users who are trying to help each other out and especially guys like Mr Mel but I have to say so far this product really feels like a device for the guys who like tinkering more with computers and code than flying helicopters. For this individual it has not been an easy or rewarding experience at all and I'm no where close to being finished.

Guess it doesn't help that my basement is flooded from 40 days and nights of torrential rain recently in what is supposed to be a high desert. Roads are literally washed away all over the front range and people have been drowned.

On the bright side I did manage to setup my vbar account and get the device registered.
Steve Graham is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-20-2014, 02:27 AM   #192 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,034
 

Join Date: Jun 2012
Location: Canada
Default

Can anyone comment if the hires option is still legit for people running dsm2 transmitters with dsmx satellites? I tried all the other satellite config options but hires scared me away with its serious warning not to.

Thanks
__________________
450x HK motor and HiTec 5065 cyclics, KST tail
Prôtos 500 Lynx Heli Innovations - Team Pilot
eltreato is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-20-2014, 10:51 AM   #193 (permalink)
HF Support
 
Posts: 39,716
 
My HF Map location
Join Date: Jul 2007
Location: McKinney, TX
Default

Quote:
Originally Posted by eltreato View Post
Can anyone comment if the hires option is still legit for people running dsm2 transmitters with dsmx satellites? I tried all the other satellite config options but hires scared me away with its serious warning not to.

Thanks
DSM-X satellites are OK to run HiRes. Just don't do it with DSM-2 satellites.
__________________
Alan (just call me "Bum"; no need to be so formal)
HeliFreak Support
Protos Max Evo 700 (Brain 2), Protos Max V2 770 (iKON 2), Synergy 516 (Brain 2), DT520Ev2 (VBar)
Graupner MZ-24 Pro

Experience is something you gain only after you need it.
I wouldn't mind social media so much if it didn't involve people.
TheBum is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-20-2014, 10:55 AM   #194 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,034
 

Join Date: Jun 2012
Location: Canada
Default

Quote:
Originally Posted by TheBum View Post
DSM-X satellites are OK to run HiRes. Just don't do it with DSM-2 satellites.
Thanks Bum I will try it tonight. Worst case I will steal the Rx off my 300x and wire a satellite to it.

All the best!
__________________
450x HK motor and HiTec 5065 cyclics, KST tail
Prôtos 500 Lynx Heli Innovations - Team Pilot
eltreato is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-20-2014, 09:15 PM   #195 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,034
 

Join Date: Jun 2012
Location: Canada
Default

Well I gave the hires option a try, but it was just as fruitless as all the others. I will likely steal the receiver off one of my other helis and transfer it to this one then tack a satellite onto it.
__________________
450x HK motor and HiTec 5065 cyclics, KST tail
Prôtos 500 Lynx Heli Innovations - Team Pilot
eltreato is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © VerticalScope Inc. All rights reserved.
 

SEO by vBSEO 3.6.1